Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Demersuri ale Primăriei Alba Iulia pentru redeschiderea Bazinului Olimpic: Scrisoare către premier, ministrul Dezvoltării şi directorul CNI

Publicat

Primarul Mircea Hava a solicitat, miercuri, o poziţie oficială de la premierul Victor Ponta, ministrul Liviu Dragnea şi directorul CNI Dan Nicolae Buşcu, privind susţinerea financiară a obiectivului Bazinul Olimpic din Alba Iulia. În atenţia celor trei oficialităţi, primarul a expediat o scrisoare însoţită de o listă de semnături ale locuitorilor care susţin o scrisoare prin care petiţia deschiderii bazinului.

Este vorba despre mai mult de 2000 de persoane care au subscris acestui demers. Persoanele implicate direct în strângerea de semnături au fost cadre didactice, cu predilecţie instructori de înot coordonaţi de Monica Sima: Elena Grosu, Codruţa Tiuca, Simona Cioara, Rodica Bob, Nicolae Bob, Gabriel Jurca şi Dan Oprean.

Vă prezentăm conţinutul scrisorii:

Domnului Ministru Liviu Dragnea,

Înainte de toate, vă transmitem un salut cordial din cealaltă capitală a României, Alba Iulia.

Prin oamenii ei de astăzi,  Alba Iulia a arătat tuturor că în acest oraş nu lipseşte dorinţa de a face, dorinţa de a visa şi de a crede în proiecte îndrăzneţe.  Ca primar, reprezentant direct al locuitorilor, doresc să vă informez că planurile de dezvoltare ale municipiului, integrează cu prioritate Bazinul Olimpic, obiectiv aflat în prezent sub tutela Companiei Naţionale de Investiţii. Din păcate, investiţiile ce se derulează aici, au oferit în ultimul timp motive de îndoială şi nedisimulate regrete pentru locuitorii urbei noastre, din pricina întârzierilor în redarea acestui edificiu celor îndreptăţiţi să-l folosească: sportivi sau iubitori ai înotului. Dincolo de discuţiile sterile şi deseori contradictorii pe marginea acestui subiect născute pe plan local, doresc să vă asigur că priorităţile administraţiei pe care o conduc, sunt strict dictate de nevoile imperative ale cetăţenilor.

În acest sens, dorim să alăturăm acestui mesaj, în mod obiectiv şi constructiv, adeziunea mai multor locuitori ai oraşului nostru, la dorinţa ca lucrările la acest obiectiv investiţional să fie finalizate cât mai curând. Acest demers este flancat de acţiunile întreprinse de noi concret, prin adoptarea în Consiliul Local a unei hotărâri care certifică disponibilitatea necondiţionată şi imediată de a acoperi cheltuielile ce revin administraţiei locale în mecanismul financiar al acestei investiţii.

Folosesc așadar această ocazie, pentru a vă informa de interesul și de hotărârea noastră, dar şi pentru a face apel la obiectivitatea domniei voastre, în soluţionarea acestei situaţii. Vă rugăm să ne comunicaţi poziţia dumneavoastră şi posibilitatea de a susţine în cea mai apropiată rectificare bugetară,  finanţarea pentru Bazinul Olimpic din municipiul nostru. Luăm în considerare faptul ca actuala Lege a Bugetului susţine cu prioritate, finalizarea obiectivelor începute în anii anteriori. Acest lucru ar constitui un element lămuritor care să ne orienteze cu privire la eforturile noastre viitoare. Avem convingerea că veţi percepe pozitiv nevoia locuitorilor, în numele cărora vă adresăm acest mesaj şi vă invităm să vă alăturaţi eforturilor noastre de a valorifica potenţialul de care Bazinul Olimpic din  Alba Iulia dispune.

În așteptarea unui răspuns solidar și încurajator, vă asigurăm de întreaga noastră considerație.

Mircea Hava

Primarul Municipiului Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax