Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul de Alba, Florin Roman, aviz pozitiv pentru funcția de ministru al Digitalizării. Ce a declarat în comisie

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a fost audiat miercuri în Parlament pentru funcția de ministru al Digitalizării și Inovării în viitorul guvern PSD-PNL și a primit aviz pozitiv.

Ministrul desemnat Ministerul Cercetării, inovării şi digitalizării, Florin Roman, a arătat în cadrul audierilor în faţa a şase comisii reunite din Parlament, că intenţionează închiderea, la începutul anului viitor, a proiectului RoNet, care prevede conectarea la internet, prin intermediul fibrei optice, pe bani publici, a 700 de localităţi izolate unde operatorii privaţi nu investesc din cauza numărului mic de abonaţi.

El reclamă „interesul mărunt” al unor angajaţi din sistemul public care nu vor finalizeze acest proiect pentru că primesc bonusuri atâta vreme cât proiectul nu este finalizat.

„Atunci când mi s-a propus această funcţie de către primul ministru desemnat Nicolae Ciucă am acceptat după ce am analizat dacă pot să aduc plus valoare acestui domeniu extrem de generos. Cred că puterea exemplului e cea mai importantă pentru fiecare dintre noi”, le-a spus Florin Roman colegilor săi parlamentari care l-au audiat.

Florin Roman consideră că este nevoie de înfiinţarea unei agenţii privind cercetarea şi inovarea „care să coordoneze strategic toate institutele naţionale de cercetare şi inovare”.

Cine este Florin Roman

Acesta a figurat și ca propunere drept ministru al Economiei în guvernul minoritar PNL propus inițial de Nicolae Ciucă, guvern care nu a mai ajuns la votul de învestire.

Florin Roman este licenţiat în Ştiinţe Economice la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, unde s-a specializat în ”Contabilitate şi Gestiune Financiară (1992-1996).

De asemenea, este licenţiat în Ştiinţe Economice la Universitatea Athenaeum din Bucureşti, specializarea ”Contabilitate şi Informatica de Gestiune” (2008-2011).

A urmat cursurile Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti şi are un master în ”Tehnici de Comunicare şi Influenţă Socială” (2012).

A urmat cursuri de apărare şi securitate naţională la Colegiul Naţional de Apărare (2005). A studiat Management performant la The Open University – CODECS Bucureşti (2006).

A publicat lucrarea ”Teoria sistemelor informaţionale”, Editura Academiei Române, 2006.

În ceea ce privește experiența, acesta a făcut parte din mai multe consilii de administrație ale unor companii naționale și a fost vicepreședinte al Consiliului Județean.

A fost ales deputat PNL în legislatura 2016-2020. A fost vicelider (febr.-sept. 2017) şi lider al grupului parlamentar al PNL (nov. 2019-dec. 2020).

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 24.11.2021 at 16:33

    Auzi acolo: experienta capatata prin numirea in consilii de adminstratie ! Noaptea mintii. Acolo a fost pus pentru aducerea de bani la partid. Toata lumea stie despre asa ceva, nu-i mai nici un secret.Urmarim cu interes critic evolutia unuia cu asa experienta ”vasta”.

  2. Rbk

    miercuri, 24.11.2021 at 20:48

    Sa vezi digitalizare in Romania cu FLORIN ROMAN ministru. Rupe tot…..

  3. Gelu Stoian

    joi, 25.11.2021 at 11:23

    O sa ne Digi-Tali-ZEZE Musiu Roman mai ceva ca-n Filmul ” Star Trek ” ! Doar este Mare Specialist IN Literatura, A Scris Pana si Romanul S.F. ( ca cele Scrise de Jules Verne !! ) ” Teoria ( Ca Teoria, cea a „Aliantei Pentru Romania”, din Care Face PARTE Si ONL. Matu Citu !!! ), dar Parctica ???? ) sistemelor informationale ” La Editura Academiei Romane in Urma CU 15 Ani-SORI, unde Zace-n Colbul depus pe EA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gelu Stoian.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax