Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul de Alba, Florin Roman, aviz pozitiv pentru funcția de ministru al Digitalizării. Ce a declarat în comisie


Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a fost audiat miercuri în Parlament pentru funcția de ministru al Digitalizării și Inovării în viitorul guvern PSD-PNL și a primit aviz pozitiv.

Ministrul desemnat Ministerul Cercetării, inovării şi digitalizării, Florin Roman, a arătat în cadrul audierilor în faţa a şase comisii reunite din Parlament, că intenţionează închiderea, la începutul anului viitor, a proiectului RoNet, care prevede conectarea la internet, prin intermediul fibrei optice, pe bani publici, a 700 de localităţi izolate unde operatorii privaţi nu investesc din cauza numărului mic de abonaţi.

El reclamă „interesul mărunt” al unor angajaţi din sistemul public care nu vor finalizeze acest proiect pentru că primesc bonusuri atâta vreme cât proiectul nu este finalizat.

„Atunci când mi s-a propus această funcţie de către primul ministru desemnat Nicolae Ciucă am acceptat după ce am analizat dacă pot să aduc plus valoare acestui domeniu extrem de generos. Cred că puterea exemplului e cea mai importantă pentru fiecare dintre noi”, le-a spus Florin Roman colegilor săi parlamentari care l-au audiat.

Florin Roman consideră că este nevoie de înfiinţarea unei agenţii privind cercetarea şi inovarea „care să coordoneze strategic toate institutele naţionale de cercetare şi inovare”.

Cine este Florin Roman

Acesta a figurat și ca propunere drept ministru al Economiei în guvernul minoritar PNL propus inițial de Nicolae Ciucă, guvern care nu a mai ajuns la votul de învestire.

Florin Roman este licenţiat în Ştiinţe Economice la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, unde s-a specializat în ”Contabilitate şi Gestiune Financiară (1992-1996).

De asemenea, este licenţiat în Ştiinţe Economice la Universitatea Athenaeum din Bucureşti, specializarea ”Contabilitate şi Informatica de Gestiune” (2008-2011).

A urmat cursurile Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti şi are un master în ”Tehnici de Comunicare şi Influenţă Socială” (2012).

A urmat cursuri de apărare şi securitate naţională la Colegiul Naţional de Apărare (2005). A studiat Management performant la The Open University – CODECS Bucureşti (2006).

A publicat lucrarea ”Teoria sistemelor informaţionale”, Editura Academiei Române, 2006.

În ceea ce privește experiența, acesta a făcut parte din mai multe consilii de administrație ale unor companii naționale și a fost vicepreședinte al Consiliului Județean.

A fost ales deputat PNL în legislatura 2016-2020. A fost vicelider (febr.-sept. 2017) şi lider al grupului parlamentar al PNL (nov. 2019-dec. 2020).

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comentarii

 1. pilu

  miercuri, 24.11.2021 at 16:33

  Auzi acolo: experienta capatata prin numirea in consilii de adminstratie ! Noaptea mintii. Acolo a fost pus pentru aducerea de bani la partid. Toata lumea stie despre asa ceva, nu-i mai nici un secret.Urmarim cu interes critic evolutia unuia cu asa experienta ”vasta”.

 2. Rbk

  miercuri, 24.11.2021 at 20:48

  Sa vezi digitalizare in Romania cu FLORIN ROMAN ministru. Rupe tot…..

 3. Gelu Stoian

  joi, 25.11.2021 at 11:23

  O sa ne Digi-Tali-ZEZE Musiu Roman mai ceva ca-n Filmul ” Star Trek ” ! Doar este Mare Specialist IN Literatura, A Scris Pana si Romanul S.F. ( ca cele Scrise de Jules Verne !! ) ” Teoria ( Ca Teoria, cea a „Aliantei Pentru Romania”, din Care Face PARTE Si ONL. Matu Citu !!! ), dar Parctica ???? ) sistemelor informationale ” La Editura Academiei Romane in Urma CU 15 Ani-SORI, unde Zace-n Colbul depus pe EA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gelu Stoian.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALERTĂ alimentară: Pipote și ficat de pui, contaminate cu Salmonella, retrase din magazinele Penny și Profi

Publicat

Rețeaua de magazine Penny anunță retragerea pipotelor de pui congelate de 500 de grame, precum și a ficatului de pui congelat, 1000g, ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella enteritidis.

Compania poloneză Copanex a decis rechemarea produsului „Pipote de pui. Produs congelat. 500g, toate loturile, EAN: 7896589533311”, precum și a produsului „Ficat de pui. Produs congelat. 1000g. Origine: Polonia, Lot: 021121, Data de productie: 17.08.2021, Data de expirare: 17.02.2023, EAN: 5994229001731”.

Compania a inițiat retragerea produselor ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella enteritidis la unele dintre loturile analizate.

Aceeași decizie a luat și rețeaua de magazine Profi. Cele două produse sunt retrase de la rafturi.

Persoanele care au achizitionat acest produs sunt sfătuite să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în oricare magazin Penny. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Vezi Rechemare_ficat_pui_congelat_Copanex_Penny

Vezi Rechemare_pipote_pui_Copanex_Penny

Vezi Rechemare-pipote-pui_Profi

surse: Mediafax, ANSVSA

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Muncii: Valabilitatea voucherelor de vacanţă NEFOLOSITE din cauza pandemiei ar putea fi prelungită şi anul viitor

Publicat

zile libere

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat vineri că a propus prelungirea valabilităţii voucerelor de vacanţă neutilizate până la sfârşitul anului viitor, precum şi acordarea de voucere pentru 2022.

„A fost deja discuţia astăzi în Guvern, noi, ministerele iniţiatoare, am propus şi prelungirea voucerelor de vacanţă, care mai sunt şi din cauza pandemiei nu au putut fi folosite, şi acordarea de voucere de vacanţă pentru anul viitor”, a declarat Marius Budăi la finalul şedinţei de Guvern de vineri.

Acesta a spus că voucerele neutilizate ar putea fi folosite până la sfârşitul anului următor.

„Aceasta este propunerea, vedem ce iese din cadrul avizărilor interministeriale”, a mai spus ministrul Muncii.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO ȘTIREA TA: Mizerie și noroi în fața porții unui cetățean din Alba Iulia, după lucrări la rețeaua de gaze, vechi de 6 luni

Publicat

Un cetățean din Alba Iulia reclamă că zona din fața casei sale a fost distrusă în urmă cu aproximativ 6 luni și lăsată așa, după o serie de lucrări la rețeaua de gaze. 

Pe imaginile transmis de un cititor Alba24 se poate observa că trotuarul și spațiul verde practic nu mai există. Întreaga zonă se transformă după fiecare ploaie într-o mocirlă.

Casa se află pe strada Gheorghe Pop de Băsești. Omul spune că a sunat în ultimele luni de 3 ori la primărie, însă problema sa nu a fost rezolvată, primind mereu răspunsuri evazive.

Gradul de disconfort este evident, și poate fi observat ușor, din imagini.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

ALBA: Rata de vaccinare actualizată, în școlile din județ. 77 de unități cu procent 100%, 66 fără niciun angajat imunizat. LISTA

Publicat

sediul ISJ Alba

Inspectoratul Școlar Județean Alba a prezentat vineri situația actualizată a vaccinărilor în școli.

Potrivit datelor IȘJ Alba, în 77 de unități este procent 100% de vaccinare a personalului (față de 76 săptămâna trecută).

Vezi și LISTA: SCENARIILE de funcționare a școlilor, grădinițelor și liceelor din ALBA, pentru săptămâna 6-10 decembrie

În alte 66 de unități nu este niciun angajat vaccinat (aceeași situație ca la raportarea anterioară).

LISTA – rata de vaccinare – unități de învățământ pentru săptămâna (sursa IȘJ Alba, actualizat 3 decembrie).

Vezi lista (.pdf)

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate