Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Deputatul Remus Cernea bruscat la Roșia Montană. A fost oprit să intre în clădirea unde s-au întâlnit ONG-urile și Comisia parlamentară

Publicat

YouTube video

Deputatul independent Remus Cernea a fost oprit să intre la discuțiile Comisiei Parlamentare cu ONG-uri de către localnicii din Roșia Montană. Acesta a încercat să ajungă la Căminul Cultural din Roșia Montană unde se desfășura întâlnirea însă nu a ajuns decât până în dreptul scărilor. Cernea a fost huiduit, bruscat și scuipat și asaltat de mulțimea nervoasă. Nereușind sa facă față presiunii, jandarmii au fost nevoiți să-l evacueze din piață.

Aflat în vizită miercuri la Roșia Montana, deputatul independent Remus Cernea a fost agresat de manifestanții care sprijină proiectul minier în zonă. În jurul orei 16.30, acesta a vrut să intre la discuțiile cu cele 18 ONG-uri care s-au întâlnit cu reprezentanții comisiei parlamentare speciale. Accesul deputatului în centrul de informare din localitate, unde s-a desfășurat întâlnirea, a fost blocat de un grup de protestatari. Astfel, acesta a fost nevoit să părăsească zona,protejat fiind de un echipaj de jandarmi.

Cernea a fost scuipat, huiduit și chiar îmbrâncit de mulțimea nervoasă care a făcut un zid între el și intrarea în clădirea căminului cultural.

Referitor la acest incident, preşedintele comisiei speciale parlamentare, deputatul Darius Vâlcov, a spus că “oricine are dreptul să participe la orice fel de dezbatere, dar face o simplă cerere la comisie”. A precizat că nu ştia despre incident şi a cerut forţelor de ordine să-şi facă datoria.

Tot miercuri, jandarmii au fost nevoiţi să intervină şi pentru evacuarea din mulţime a doi tineri din Germania, care au încercat să ajungă în zona galeriei Cătălina-Monuleşti pentru a se informa despre proiectul de la Roşia Montană, dar au fost bruscaţi de protestatarii din zonă.

Într-un comunicat transmis redacției Alba24 Sindicatul ”Viitorul Mineritului” condamnă ” acțiunile unor grupuri, membre ale unor ONG-uri române sau străine, care au venit deliberat în Roșia Montană să instige la ură și comportament agresiv. Aceștia filmează ostentativ, pun întrebări impertinente, instigă la violență doar pentru ca apoi să declare că sunt agresați și bruscați de către localnici. Este o strategie murdară pe care o folosesc oponenții propiectului minier. Este inadmisibil ca oamenii din Roșia Montană să fie târâți într-un asemenea joc periculos și murdar.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Dap

    miercuri, 25.09.2013 at 17:20

    Asa inteleg democratia „ortacii”. Te cheama la dezbateri si dup-aia iti dau in cap… Chiar nu stiu de ce se mai „obosesc” unii sa le creeze locuri de munca. Lasa-i sa stea la coada vacii pana se desteapta.

    • un om contra jafului canadian

      joi, 26.09.2013 at 17:20

      ar trebui luati la. ulan putin de jandarmi, teroristii astia de pseudomineri,in fapt trupa de intimidare a rmgc..sa le iasa pe gat dolarii luati de la rmgc,hotii care vor sa fure aurul tarii..

  2. un roşian

    miercuri, 25.09.2013 at 18:47

    Dap dragă, eşti prea prost pentru secolul ăsta. Cine dracu l-a chemat pe Cernea la Roşia Montană??? Helloooooo! Wake up!!!

    • hotzi ai lui Gold,nu motzi..!!!

      joi, 26.09.2013 at 17:25

      drumurile sunt publice,nu va apartin voua ^^^^^^ rmgc! dupa cum nici aurul,care e al tarii..apropos,ii mai faci gaura in *** copilului,ca sa poata fura aur pe acolo?E si tara lui Remus!!

  3. Vlahul

    miercuri, 25.09.2013 at 19:13

    Dupa lupta lui homosexuala, si-ar dori sa fie salvatorul lumii normale. Vicleanul!

    Sa stea in casa cu parintii lui, ca nu avem nevoie sa ne pateze imaginea- le dam motiv cianuristii sa ne discrediteze.
    Hua!

  4. Dap

    joi, 26.09.2013 at 10:34

    Am inteles. Voi vreti dezbateri doar cu aia care va sustin. Si am vazut ca aveti un singur argument „Suntem mineri din tata in fiu, noi altceva nu stim sa facem.”
    Poate ar trebui sa invatati sa faceti si altceva ca si vecinii vostri din Campeni, Abrud, Arieseni etc, ..Sau voi sunteti prea incuiati? Nu va ridicati la nivelul lor ?

  5. un roşian

    joi, 26.09.2013 at 17:12

    Da, măi dap, dar tu oare şti că o mare parte din moţi încasează pensie de la mina de la Roşia Montană şi o parte şi mai mare ştiu doar să taie pădurea. Acest lucru nu te deranjează??? Sau nu mai eşti ecologist? Mai vizitează şi tu comuna Horea şi apoi mai discutăm despre ecologizare. Crede-mă că nu aş vrea să fiu la nivelul lor, poate vrei tu!!! :)))

  6. Rusu Mirel

    luni, 18.11.2013 at 16:31

    La ROSIA MONTANA se vrea minerit!!! DA PENTRU PROIECTUL ROSIA MONTANA!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax