Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Detalii tulburătoare în cazul crimei din Caracal: Mașina cu care a fost răpită Alexandra, filmată de camerele din fața liceului

Publicat

i

Noi informații din ancheta crimelor de la Caracal. Alexandra Măceșanu, fata de 15 ani dispărută săptămâna trecută, a fost sechestrată, cel mai probabil, în plină zi, chiar în fața liceului în care învăța.

Gheorghe Dincă a fost filmat de o cameră de supraveghere din zonă coborând de la volanul mașinii sale și urcând în spate, unde a stat aproape 20 de minute.

Alexandra era acolo. În mașină au fost găsite o geantă de damă, dar și unul dintre cerceii fetei.

Potrivit informațiilor din motivarea arestării preventive, bărbatul a luat-o pe Alexandra, la ocazie, chiar din fața casei ei. Fata voia să meargă la liceul din Caracal. Au ajuns acolo după aproximativ 10 minute.

m

În imaginile filmate de camerele de supraveghere se vede cum Dincă coboară de la volan și urcă în mașină pe bancheta din spate.

A stat acolo aproximativ 20 de minute. Este posibil ca acela să fi fost momentul sechestrării. Bărbatul se întoarce apoi la volan și pleacă cu mașina.

Poliția a deschis aplicația de localizare a apelului Alexandrei la mai bine de o oră după ce tânăra a sunat la 112

Prim-adjunctul STS, general de brigadă Sorin Bălan, a declarat, luni, la audierile din Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor, că Poliția a deschis după mai bine de o oră aplicația de localizare a apelului pe care Alexandra l-a făcut la 112, scriu jurnaliștii de la g4media.ro.

Se pare că polițiștii nu au știu să o deschidă. ”Accesarea informaţiilor de localizare au fost disponibile în sistem de la primul apel – 11,05 – iar deschiderea aplicaţiei de localizare pentru prima dată la operatorul de la poliţie s-a realizat la 12,08.

sursa foto: g4media

Au fost solicitări ale operatorului de la poliţie de a asigura sprijin privind utilizarea aplicaţiei de vizualizare a proiecţiei informaţiilor, ceea ce s-a şi realizat, (…) ultimul (sprijin – n.r.) fiind la 12,32″, a declarat Bălan.

De asemenea, prim-adjunctul STS a mai susținut că Serviciul nu a furnizat cele trei adrese greşite către Poliţie, pentru că în cazul apelurilor iniţiate de pe un telefon mobil, informaţia este grafică, o adresă poştală putând fi dată doar în cazul telefoniei fixe.

„Noi nu furnizăm adrese poştale pentru agenţiile specializate de intervenţie decât în situaţiile în care apelul la 112 este realizat de pe un telefon fix. Noi nu am furnizat cele trei adrese. Nici nu putem. Vreau să vă informez că informaţia de localizare preluată de la operatorii de telefonie mobilă este afişată într-un format grafic atât la operatorul STS, cât şi la toate celelalte agenţii, inclusiv la Poliţie. Nu am furnizat adrese”, a mai afirmat acesta la Comisia pentru apărare.

Sorin Bălan a precizat că operatoarele STS, în urma solicitărilor Poliţiei, au iniţiat nouă apeluri pe telefonul victimei pentru a putea afla informaţii de localizare mai clare.

„Din păcate, telefonul era închis”, a adăugat generalul de brigadă Sorin Bălan.

Polițiștii au sunat-o de două ori

Polițistii din Caracal au sunat-o de două pe Alexandra Măceșeanu pe telefonul lui Gheorghe Dincă, de pe care fata sunase la 112, pentru a-i cere informații suplimentare despre locul în care era închisă, arată raportul intern al Ministerului de Interne consultat de G4Media.ro.

Informația apare și în motivarea Tribunalului Dolj pentru arestarea preventivă a suspectului în cazul de crimă din Caracal.

E vorba despre agentul șef principal Florentin Neagoe, care a sunat-o pe Alexandra de pe telefonul personal imediat după ce fata a apelat la 112 pentru a treia oară (la ora 11.12 în data de 25 iulie). Raportul arată că Florentin Neagoe a cerut de la Dispeceratul Poliției Caracal numărul de telefon de pe care fata sunase la 112 și a sunat-o la ora 11.13.

Cu ocazia convorbirii telefonice, fata i-a dat polițistului mai multe detalii despre curtea casei lui Gheorghe Dincă și i-a spus că nu poate ieși din curte de frica unui câine lup. De asemenea, Alexandra a furnizat o adresă ce apărea pe cartea de vizită a unei terțe persoane, carte de vizită găsită în casa lui Gheorghe Dincă.

Dat fiind că la adresa respectivă polițiștii nu au găsit-o pe fată, agentul Florentin Neagoe a revenit la sediul Poliției Caracal și i-a raportat informațiile șefului Biroului de Investigații Criminale, comisarul Constantin Pistol.

La ora 11.29 a urmat al doilea telefon dat de pe mobilul polițistului Florentin Neagoe pe numărul de pe care sunase Alexandra. De data aceasta, cel care a vorbit cu fata a fost comisarul Constantin Pistol, care, potrivit raportului intern al MAI, a încercat din nou să afle informații despre locul în care era sechestrată.

Alexandra i-a descris acestuia locul, arătând că bărbatul care a sechestrat-o era plecat la farmacie pentru a cumpăra cremă cu care să-i trateze rănile provocate la mâini. Alexandra i-a spus polițistului că în curte se află un nuc, un brad, o mașină gri și mai mulți câini lupi dezlegați. Fata i-a transmis că nu are internet pe telefon și că nu poate ieși pentru că era legată.

Fata a terminat apelul spunându-le polițiștilor că bărbatul care a sechestrat-o a revenit.

Aceasta ar fi practic ultima convorbire între Alexandra și o altă persoană înainte de a fi ucisă de Gheorghe Dincă.

Sursă:

G4Media.ro, 

Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax