Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deținătorii de mopede vor fi obligați să aibă permis de conducere special

Publicat

Proprietarii de mopede vor fi obligați să detină permis de conducere special. Deputații au aprobat, în ședința de marți, proiectul care impune obligativitatea obţinerii unui permis special pentru mopede, în condiţiile în care conducătorii nu dețin permis pentru altă categorie de vehicule.

Plenul Camerei a aprobat, în şedinţa de marţi, cu 185 voturi „pentru” şi o abţinere, proiectul de lege al Guvernului care prevede introducerea permisului de conducere pentru mopede.

Cea mai importantă prevedere a proiectului este cea care impune obligativitatea obţinerii unui permis de conducere special pentru deţinătorii de mopede care nu posedă un permis de conducere pentru alte categorii de vehicule.

„Comisia Juridică, Disciplină şi Imunităţi, în raport comun cu Comisia de industrii, la propunerea MAI, a aprobat un amendament care urmează să fie introdus într-un raport care va fi supus votului din plen. Concret, cei care vor putea să conducă pe drumuri publice mopede trebuie să fie posesorii unui permis de conducere special pentru conducătorii de mopede. Aceştia vor da un examen special construit şi destinat celor care vor conduce aceste mopede”, a explicat deputatul Bogdan Ciucă, vicepreşedintele Comisiei juridice a Camerei.

Camera Deputaţilor este for decizional, iar legea va fi trimisă spre promulgare preşedintelui României.

Sursa: Realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax