Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DGASPC Alba: ȘAPTE cazuri noi de COVID-19 confirmate la Centrul de la Galda și la un așezământ din Abrud. Situația testărilor

Publicat

protectia copilului

DGASPC Alba a transmis marți situația actualizată în urma testărilor făcute în centrele care funcționează în subordinea instituției. Au mai fost depistate 4 cazuri la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Galda de Jos, dar și trei angajați pozitivi COVID la un centru din Abrud.

”Potrivit Recomandărilor de prioritizare a testării pentru COVID-19 din Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, actualizate la data de 18.09.2020,  ale Institutului Naţional de Sănătate Publică din România, în perioada 12.10-15.10.2020, se desfășoară testarea bilunară a personalului și a beneficiarilor (persoane adulte cu dizabilități și copii) din centrele rezidenţiale aflate în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

Astfel, în data de 12.10.2020, s-au efectuat recoltări de la 134 de angajați din zona Baia de Arieș, Abrud și Câmpeni. Dintre aceștia, 43 de persoane sunt angajate în cadrul Centrului de îngrijire  și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Baia de Arieș și 91 de persoane își desfășoară activitatea în cadrul Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Abrud, în șase locuințe protejate, în trei case de tip familial din Abrud și o casă de tip familial din Câmpeni.

Rezultatele primite de la Direcția de Sănătate Publică Alba au fost negative pentru toți cei 43 de salariați de la CIAPAD Baia de Arieș, iar pentru 3 angajați din cei 35 salariați testați, din cadrul CIAPAD Abrud, rezultatul a fost pozitiv.

În urma procedurii de testare a salariaților și a beneficiarilor din cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilităţi  Galda de Jos 6 persoane (4 angajați și 2 beneficiari) au avut rezultat incert și ca urmare au fost retestați. Rezultatele primite de la DSP Alba au confirmat infectarea cu noul coronavirus a 3 angajați și 1 beneficiar, astfel că bilanțul infectărilor la centrul rezidențial din Galda de Jos se ridică la un număr de 104 beneficiari și 32 de angajați, din 180 de persoane adulte cu dizabilități, respectiv 170 de persoane salariate”, a transmis DGASPC.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax