Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DISTRACŢIA de WEEKEND în Alba: Spectacole cu „Suflet de român”, expoziţie chinologică, Fân Fest şi Sărbătoarea Mocanilor

Publicat

oameni piata cetatii alba iulia_2Zilele din acest weekend vor răsuna de cântec şi voie bună la Alba Iulia, iar cei care iubesc animalele vor putea vedea cele mai frumoase exemplare canine într-un show de mare anvergură.

Cetatea Alba Carolina pune la dispoziţia celor care se bucură de zile de vară traseele deja binecunoscute din Şanţuri, dar şi terasele unde pot savura o băutură rece, o îngheţată sau pot să-şi astâmpere foamea.

Iar cei care preferă plimbările la umbra copacilor pot alege Parcul Dendrologic sau puţină mişcare cu bicicleta pe Transalpina de Mamut.

Tot în acest weekend, sunt concerte la Roşia Montană, la Fân Fest 2015, iar la Meteş, duminică, este Sărbătoarea Mocanilor, cu concurs gastronomic, Miss Mocana, spectacol folcloric şi foc de artificii.

De asemenea, cei care vor să sărbătorească „Sfânta Maria” în stil tradiţional, pot participa la sărbătoarea „Mărie, dragă Mărie”, de la Vinţu de Jos sau Valea Lungă.

spectacol muzica populara, suflet de romanPentru cei care gândesc cu sufletul, pentru cei care trăiesc din tot sufletul și pun suflet în tot ce fac, Primăria Alba Iulia și Uniunea Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din România organizează o nouă ediție a festivalului Suflet de Român. Albaiulienii sunt invitați de onoare la cea mai mare sărbătoare a folclorului în Transilvania! Suflet de Român, în 15 si 16 august, la Alba Iulia.

Fii popular! Ia-ţi ia sau costumul popular și vino să-i vezi, asculți și-aplauzi pe Ionuț Fulea, Veta Biriș, Mariana Anghel, Gheorghe Roșoga, Mariana Deac, Nineta Popa, Angela Buciu, Ina Todoran și foarte mulți alții, acompaniati de orchestra Codru de România.

Citeşte şi 15-16 august: A IX-a ediție a Festivalului „Suflet de Român” în Piața Cetății. Spectacole cu cei mai îndrăgiți artiști de muzică populară

alba carolina cup dog show 2014În perioada 15-16 august, la Alba Iulia va avea loc expoziția chinologică Royal Crown Trophy 2015, un eveniment dedicat proprietarilor câinilor de rasă, în particular și iubitorilor de animale, în general. 

Aceștia vor avea ocazia să-și prezinte și să-și promoveze animalele de companie, indiferent de rasă, talie sau vârstă. Câinii nu vor fi premiați doar pentru frumusețe, ci va trebui să parcurgă într-o manieră inventivă Traseul de Nord, între Piața Romană și Piața Toboșarului din Cetatea Alba Carolina, dovedind, astfel, că merită trofeul Supreme Best in Show.

În acest an, competiţia va reuni la Alba Iulia peste 900 de “campioni în lesă” de pe tot continentul european. Ajuns la a VI-a ediție, evenimentul organizat de Asociația Chinologică Alba alături de Primăria municipiului Alba Iulia, oferă șansa proprietarilor de câini de rasă, de orice dimensiune și de orice vârstă, să-și evalueze cei mai buni prieteni și să se distreze într-o atmosferă inedită, în Cealaltă Capitală. În afara handler-ilor, la Alba Iulia vor fi prezenți retaileri importanți din industria animalelor de companie, arbitri internaționali și reprezentanți ai asociațiilor chinologice din Romania și Europa.

Citeşte şi În WEEKEND: Royal Crown Trophy 2015. Peste 900 de câini din 15 țări participă la Alba Iulia, la cel mai important eveniment chinologic

corna rosia montana fanfestFânFest, cel mai cunoscut festival alternativ din România sărbătoreșe anul acesta 10 ani. Evenimentul va fi organizat ca de obicei la Roșia Montană în perioada 13-16 august.

Programul cuprinde concerte live, expoziții, filme documentare, tururi ghidate și cea mai mare întrunire a activiștilor din România în cadrul forumului social de activism.

Vezi şi 13-16 august: Ediție aniversară la un deceniu de FânFest. Concerte live, expoziții, filme documentare și multe altele la Roșia Montană

dansuri populare2La Meteş este din nou sărbătoare, duminică, pentru localnicii de pe Valea Ampoiului. A treia ediţie evenimentului “Sărbătoarea Mocanilor” cuprinde concurs gastronomic, „Miss Mocana”, spectacol folcloric şi foc de artificii.

Cei care doresc să participe la această sărbătoare sunt aşteptaţi, pe 16 august, de la ora 16.00, în apropierea căminului cultural renovat din Văleni – Meteş.

Evenimentul va începe cu decernarea de diplome și premii pentru cei care împlinesc 50 de ani de căsnicie și celor care îşi sărbătoresc majoratul.

Citeşte şi DUMINICĂ: „Sărbătoarea Mocanilor” la Meteş. Parada portului popular, concurs gastronomic, „Miss Mocana” şi spectacol folcloric. PROGRAM

 

 

DSC_2212La Vinţu de Jos şi Valea Lungă se ţine sărbătoarea tradiţională „Mărie, dragă Mărie”. Parade ale portului popular, reprezentanţii ale ansamblurilor folclorice, spectacole cu muzică populară şi alte surprize îi aşteaptă pe cei care vor să vadă spiritul satului românesc la el acasă.

La Vinţu de Jos, sărbătoarea începe sâmbătă, de la ora 15.00 şi continuă duminică, de la ora 13.00, la Căminul Cultural, cu lansarea cărţii „Odinioară în Vinţu de Jos”, ediţia a III-a, revăzută şi adăugită. De la ora 15.00, programul continuă cu spectacole folclorice.

La Valea Lungă, sâmbătă, de la ora 14.30, începe spectacolul folcloric, iar de la ora 20.00 va fi muzică cu trupe locale. Focul de artificii încheie seara, de la ora 21.00.

PROGRAM, Sâmbătă, 15 august

Ora 14.00 Spectacol Artistic: Ansamblul Jidvei, Ina Tudoran, Mirela Manescu, Vasile Coca, Ancuţa Matei, Denisa Balu, Alexandra Băcilă, Luminiţa Dejan, Relu Pusca, Adina Popa, Maria Păucean. Ionica Ivan cu orchestra, Lele Crăciunescu, Maria Butila
Ora 20.00 Trupa Today, Trupa Re-Born, Ravy.Official
Prezinta Angela Chelaru
Ora 21.00 Focuri de artificii

Şi pentru cei care preferă plimbările în aer liber, nu uitaţi că aveţi la dispoziţie atât traseele din Şanţurile Cetăţii, cât şi pista de biciclete şi Parcul Dendrologic de pe dealul Mamut.

Vezi şi EVENIMENTELE lunii AUGUST 2015 în Alba: Festivalul Dilema, Suflet de Român, Zilele Sebeșului, FânFest sau Târgul Lemnarilor. PROGRAM

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

HOROSCOP 8-14 august: Săptămâna va aduce liniștirea lucrurilor și lecții pentru cei rebeli. Care este ziua cea mai „electrizantă”

Publicat

Este săptămâna care va aduce liniștirea lucrurilor și lecții pentru cei rebeli. Va scoate la suprafață tendința de a dramatiza la unii și va ”învăța minte” pe cei cărora le place să tragă de timp.

Cei care nu sunt hotărâți și cei care nu știu să iubească au și ei lecții în acest interval! 

Pe 11 August, una dintre cele mai ”electrice” zile ale săptămânii, vom simți cu toții mari schimbări. Și de energie și de stare și de pofte. Luna plină în Vărsător va răscoli această axă: Leu – Taur – Scorpion – Vărsător, iar următoarele 2 săptămâni vor fi pline de decizii.

Femeile vor fi mult mai orgolioase sau mai agresive, începând cu aceeași dată și tot ele vor încerca să domine.

Manifestările artistice, spectacolele vor fi bine cotate și vor reveni între plăcerile noastre pentru următoarele 3 -4 săptămâni.

Horoscop 8-14 august: Berbec

Luna ta plină va fi despre maturizarea proiectelor tale și de coerența ta în împlinirea scopurilor pe care ți le-ai propus de ceva vreme.

Nu pierde timpul doar la distracție sau cu prietenii, ci vezi mai atent ce dorești de la viitorul tău. Posibilă cotitură importantă!

Horoscop 8-14 august: Taur

horoscop taur

Multă încordare și multe confruntări pentru tine în această săptămână. Fii atent la evoluția ta și fă mai multe pentru a evolua.

Ieșirea din confort va fi premiată, iar rigiditatea îți va aduce lecții mari. Familia are nevoie de tine.

Horoscop 8-14 august: Gemeni

horoscop gemeni

Veți fi mai mulțumiți de calitatea dialogurilor voastre și mai deschiși în vorbire. Multe satisfacții își vor face loc în mintea voastra.

Pentru cei care au tras de timp în privința unui drum, se va produce o schimbare majoră!

Horoscop 8-14 august: Rac

horoscop rac

Soluțiile la probleme nu vor întârzia să apară. Pentru următoarele 2 săptămâni vei ieși din multe încercări!

Atenție să nu fii mână largă la cheltuieli și adună-te să poți rezolva cât mai repede ceea ce îți doreai să rezolvi de luni bune sau de ani!

Horoscop 8-14 august: Leu

horoscop leu

Astrele sunt prietenele tale în această perioadă. Doar nu dramatiza și evită despărțirile, mai ales dacă orgoliul te împinge.

Vrei să pui la punct viața de cuplu și să dai o lecție persoanei iubite. Vezi totuși să nu fii prea acid!

Horoscop 8-14 august: Fecioară

horoscop fecioara

Dacă ai avut unele probleme de sănătate în ultima perioadă, ele încep să se stingă și îți recapeți forma.

Dar peste toate este momentul în care trebuie să îți refaci bateriile și să te încarci bine cu energie pozitivă!

Horoscop 8-14 august: Balanță

horoscop balanta

Luna plină îți va face curat în viața emoțională. Probabil că vrei să îți alegi mai cu atenție prietenii.

În plus, pentru tine distracția se încheie și trebuie să te apuci serios de treabă! Ai de ales!

Horoscop 8-14 august: Scorpion

horoscop scorpion

Lecții de personalitate și multe de adus la zi și pentru tine. Vrei să fii mai respectat și vrei mai multă onoare.

Dar pentru asta trebuie să ieși de pe fundul lacului la suprafață și să te expui la lumină, să fii la propriu și la figurat în ”lumina reflectoarelor”!

Horoscop 8-14 august: Săgetător

horoscop sagetator

Ai stat prea relaxat în sinea ta și ai lăsat de azi pe mâine cam multe. Trebuie să pui punctul pe ”i” în mai multe discuții și să iei atitudine.

Nu renunța încă la vacanță! Drumurile sunt cele mai bune prietene pentru tine!

Horoscop 8-14 august: Capricorn

horoscop capricorn

Investițiile și cheltuielile te trag de mânecă. Trebuie să lași banii să circule și să îți dai voie să ieși din zgârcenie!

Ai de făcut multe plăți întârziate și nicicum nu trebuie să mai tragi de timp.

Horoscop 8-14 august: Vărsător

horoscop varsator

Multe îți vor fi potrivnice și ai senzația că ești copleșit de reproșuri și de nemulțumiți! Posibil să fie undeva la mijloc dreptatea și să trebuiască să te schimbi cu adevărat!

Sau dacă nu vrei să te schimbi, măcar să evoluezi! Luna plină te muștruluiește bine tocmai pentru a te pune la transformări!

Horoscop 8-14 august: Pești

horoscop pesti

Dacă poți să ieși din tiparele trecutului, atunci luna plină va fi prietena ta. Fie ai o perioadă de recentrare și de revenire, fie o perioadă de probleme de sănătate!

Ai nevoie să ieși și tu din ”trasul de timp” pentru a te proteja de autosabotaj, mai ales!

Horoscop realizat pentru cititorii Alba24, de astrolog Maria Sârbu

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

UPDATE FOTO INCENDIU la Bistra. Un bărbat, scos din flăcări de polițiști. Focul a mistuit o casă, o anexă și un adăpost de animale

Publicat

Un incendiu a izbucnit duminică, în jurul orei 15:40, în localitatea Bistra – Valea Dobrii. Flăcările au mistuit o locuință, o anexă și un adăpost de animale.

Până la momentul sosirii pompierilor, un bărbat de aprox. 50 de ani a fost scos din flăcări de polițiști. Acesta a suferit arsuri de gradul 2, respectiv gradul 3 pe 35% din suprafața corpului.

UPDATE, ora 21:15 – Potrivit ISU Alba, incendiul este lichidat.

Forțele prezente la locul producerii evenimentului încă lucrează la înlăturarea efectelor negative produse de incendiu.

Au ars:

  • o casă de locuit – aprox. 70mp;
  • un adăpost de animale – aprox. 40 mp;
  • o anexă gospodăreasca- aprox. 20mp.

Până la momentul ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării, o victimă de sex masculin, aprox. 50 ani, a fost extrasă din locuință, de către echipajul IPJ prezent la fața locului.

Victima a suferit arsuri de gradul 2, respectiv gradul 3 pe aprox. 35% suprafața corpului.

UPDATE, ora 16:15 – Potrivit ISU Alba, incendiul se manifestă la o casă de locuit și o anexă gospodărească. La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării incendiul se manifesta cu ardere generalizată la nivelul anexei gospodărești și la nivelul acoperișului locuinței.

La momentul de față se lucrează la localizarea incendiului.

Știrea inițială

Potrivit ISU Alba, Stația de pompieri Câmpeni intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Bistra – Valea Dobrii.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o casă de locuit.

Pompierii intervin cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor.

foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare Cod Galben de furtună în Alba, până la ora 22:00. Averse, descărcări electrice și vijelii

Publicat

Meteorologii au emis duminică seara o atenționare Cod Galben de furtună valabilă în mai multe zone din județul Alba, între orele 21:00 și 22:00.

Potrivit ANM, sunt vizate localitățile Alba Iulia, Sebeș, Ighiu, Vințu de Jos, Galda de Jos, Daia Română, Sântimbru, Ciugud, Berghin și Cut.

Se vor semnala averse ce vor acumula 20…25 l/ mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

sursa: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Suntem tot mai puțini: Șapte comune din Alba au pierdut peste jumătate din populație, în ultimii 30 de ani

Publicat

Șapte comune din județul Alba au rămas fără mai bine de jumătate din populație, în ultimii 30 de ani. 

La nivel național sunt circa 10 localități care au pierdut cel puțin 70% din populație, în perioada 1992 – 2022, scrie Hotnews.ro.

De asemenea, în peste 30 de localități din România locuiesc acum cu 60-70 % mai puțini oameni, iar în total, în peste 3.200 de așezări din țară populația s-a împuținat.

TOP localități din Alba care au pierdut cei mai mulți locuitori în perioada 1992 – 2022:

  • Râmeț: – 56,79 %
  • Mogoș: – 56,43 %
  • Întregalde: – 54,59 %
  • Ceru-Băcăinți: – 54,55 %
  • Ohaba: – 54,35 %
  • Ocoliș: – 52,65 %
  • Crăciunelu de Jos: – 50,75 %

La nivel național, în ultimii 30 de ani, primele 100 de localități care au pierdut cei mai mulți locuitori au rămas în total fără echivalentul populației unui județ mai modest (de circa 300.000 de locuitori).

sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax