Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DISTRACŢIA de WEEKEND în Alba: Spectacole cu „Suflet de român”, expoziţie chinologică, Fân Fest şi Sărbătoarea Mocanilor

Publicat

oameni piata cetatii alba iulia_2 Zilele din acest weekend vor răsuna de cântec şi voie bună la Alba Iulia, iar cei care iubesc animalele vor putea vedea cele mai frumoase exemplare canine într-un show de mare anvergură.

Cetatea Alba Carolina pune la dispoziţia celor care se bucură de zile de vară traseele deja binecunoscute din Şanţuri, dar şi terasele unde pot savura o băutură rece, o îngheţată sau pot să-şi astâmpere foamea.

Iar cei care preferă plimbările la umbra copacilor pot alege Parcul Dendrologic sau puţină mişcare cu bicicleta pe Transalpina de Mamut.

Tot în acest weekend, sunt concerte la Roşia Montană, la Fân Fest 2015, iar la Meteş, duminică, este Sărbătoarea Mocanilor, cu concurs gastronomic, Miss Mocana, spectacol folcloric şi foc de artificii.

De asemenea, cei care vor să sărbătorească „Sfânta Maria” în stil tradiţional, pot participa la sărbătoarea „Mărie, dragă Mărie”, de la Vinţu de Jos sau Valea Lungă.

spectacol muzica populara, suflet de roman Pentru cei care gândesc cu sufletul, pentru cei care trăiesc din tot sufletul și pun suflet în tot ce fac, Primăria Alba Iulia și Uniunea Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din România organizează o nouă ediție a festivalului Suflet de Român. Albaiulienii sunt invitați de onoare la cea mai mare sărbătoare a folclorului în Transilvania! Suflet de Român, în 15 si 16 august, la Alba Iulia.

Fii popular! Ia-ţi ia sau costumul popular și vino să-i vezi, asculți și-aplauzi pe Ionuț Fulea, Veta Biriș, Mariana Anghel, Gheorghe Roșoga, Mariana Deac, Nineta Popa, Angela Buciu, Ina Todoran și foarte mulți alții, acompaniati de orchestra Codru de România.

Citeşte şi 15-16 august: A IX-a ediție a Festivalului „Suflet de Român” în Piața Cetății. Spectacole cu cei mai îndrăgiți artiști de muzică populară

alba carolina cup dog show 2014 În perioada 15-16 august, la Alba Iulia va avea loc expoziția chinologică Royal Crown Trophy 2015, un eveniment dedicat proprietarilor câinilor de rasă, în particular și iubitorilor de animale, în general. 

Aceștia vor avea ocazia să-și prezinte și să-și promoveze animalele de companie, indiferent de rasă, talie sau vârstă. Câinii nu vor fi premiați doar pentru frumusețe, ci va trebui să parcurgă într-o manieră inventivă Traseul de Nord, între Piața Romană și Piața Toboșarului din Cetatea Alba Carolina, dovedind, astfel, că merită trofeul Supreme Best in Show.

În acest an, competiţia va reuni la Alba Iulia peste 900 de “campioni în lesă” de pe tot continentul european. Ajuns la a VI-a ediție, evenimentul organizat de Asociația Chinologică Alba alături de Primăria municipiului Alba Iulia, oferă șansa proprietarilor de câini de rasă, de orice dimensiune și de orice vârstă, să-și evalueze cei mai buni prieteni și să se distreze într-o atmosferă inedită, în Cealaltă Capitală. În afara handler-ilor, la Alba Iulia vor fi prezenți retaileri importanți din industria animalelor de companie, arbitri internaționali și reprezentanți ai asociațiilor chinologice din Romania și Europa.

Citeşte şi În WEEKEND: Royal Crown Trophy 2015. Peste 900 de câini din 15 țări participă la Alba Iulia, la cel mai important eveniment chinologic

corna rosia montana fanfest FânFest, cel mai cunoscut festival alternativ din România sărbătoreșe anul acesta 10 ani. Evenimentul va fi organizat ca de obicei la Roșia Montană în perioada 13-16 august.

Programul cuprinde concerte live, expoziții, filme documentare, tururi ghidate și cea mai mare întrunire a activiștilor din România în cadrul forumului social de activism.

Vezi şi 13-16 august: Ediție aniversară la un deceniu de FânFest. Concerte live, expoziții, filme documentare și multe altele la Roșia Montană

dansuri populare2La Meteş este din nou sărbătoare, duminică, pentru localnicii de pe Valea Ampoiului. A treia ediţie evenimentului “Sărbătoarea Mocanilor” cuprinde concurs gastronomic, „Miss Mocana”, spectacol folcloric şi foc de artificii.

Cei care doresc să participe la această sărbătoare sunt aşteptaţi, pe 16 august, de la ora 16.00, în apropierea căminului cultural renovat din Văleni – Meteş.

Evenimentul va începe cu decernarea de diplome și premii pentru cei care împlinesc 50 de ani de căsnicie și celor care îşi sărbătoresc majoratul.

Citeşte şi DUMINICĂ: „Sărbătoarea Mocanilor” la Meteş. Parada portului popular, concurs gastronomic, „Miss Mocana” şi spectacol folcloric. PROGRAM

 

 

DSC_2212 La Vinţu de Jos şi Valea Lungă se ţine sărbătoarea tradiţională „Mărie, dragă Mărie”. Parade ale portului popular, reprezentanţii ale ansamblurilor folclorice, spectacole cu muzică populară şi alte surprize îi aşteaptă pe cei care vor să vadă spiritul satului românesc la el acasă.

La Vinţu de Jos, sărbătoarea începe sâmbătă, de la ora 15.00 şi continuă duminică, de la ora 13.00, la Căminul Cultural, cu lansarea cărţii „Odinioară în Vinţu de Jos”, ediţia a III-a, revăzută şi adăugită. De la ora 15.00, programul continuă cu spectacole folclorice.

La Valea Lungă, sâmbătă, de la ora 14.30, începe spectacolul folcloric, iar de la ora 20.00 va fi muzică cu trupe locale. Focul de artificii încheie seara, de la ora 21.00.

PROGRAM, Sâmbătă, 15 august

Ora 14.00 Spectacol Artistic: Ansamblul Jidvei, Ina Tudoran, Mirela Manescu, Vasile Coca, Ancuţa Matei, Denisa Balu, Alexandra Băcilă, Luminiţa Dejan, Relu Pusca, Adina Popa, Maria Păucean. Ionica Ivan cu orchestra, Lele Crăciunescu, Maria Butila
Ora 20.00 Trupa Today, Trupa Re-Born, Ravy.Official
Prezinta Angela Chelaru
Ora 21.00 Focuri de artificii

Şi pentru cei care preferă plimbările în aer liber, nu uitaţi că aveţi la dispoziţie atât traseele din Şanţurile Cetăţii, cât şi pista de biciclete şi Parcul Dendrologic de pe dealul Mamut.

Vezi şi EVENIMENTELE lunii AUGUST 2015 în Alba: Festivalul Dilema, Suflet de Român, Zilele Sebeșului, FânFest sau Târgul Lemnarilor. PROGRAM

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax