Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVENIMENTELE lunii AUGUST 2015 în Alba: Festivalul Dilema, Suflet de Român, Zilele Sebeșului, FânFest sau Târgul Lemnarilor. PROGRAM

Publicat

oameni multime piata cetatii puya Pe lângă spectacolele de schimbare a Gărzii Cetății sau cea Romană, în luna august 2015, administrația locală și județeană mai au pregătite câteva evenimente menite să satisfacă toate gusturile și așteptările.

Calendarul evenimentelor din luna august este pigmentat cu muzică de toate genurile și distracție pentru toate vârstele. Cap de afiș al lunii este Festivalul „Dilema Veche”, dar atracţiile sezonului sunt şi expoziţia chinologică, FânFest la Roșia Montană, Festivalul Internațional de Folclor Aiud sau Zilele Municipiului Sebeș.

ALBA IULIA

Expoziţie chinologică – Royal Crown Trophy 2015 Alba Iulia

best in show duminica expozitie chinologica În perioada 15-16 august 2015, în Alba Iulia va avea loc un eveniment dedicat proprietarilor câinilor de rasă, în particular și iubitorilor de animale, în general.

Aceștia vor avea ocazia să-și prezinte și să-și promoveze animalele de companie, indiferent de rasă, talie sau vârstă. Câinii nu vor fi premiați doar pentru frumusețe, ci va trebui să parcurgă într-o manieră inventivă Traseul de Nord, între Piața Romană și Piața Toboșarului din Cetatea Alba Carolina, dovedind, astfel, că merită trofeul Supreme Best in Show.

În acest an, expoziția chinologică este patronată de Casa Regală a României, sub tutela căreia a fost înființată Asociația Chinologică din România.

Citeşte şi 15-16 august: Cele mai frumoase exemplare canine intră în concurs la Alba Iulia, în cadrul expoziției chinologice Royal Crown Trophy 2015. PROGRAM

Înscrierile se fac până la 1 august. AICI, imagini de la ”Alba Carolina Cup”, ediţia de anul trecut.

Royal Crown Trophy 2015 Alba Iulia (sub patronajul ASR Principesa Maria a României)

Programul expoziției:

Boxer Club – expoziţie specială pentru rasa Boxer – Campionatul Anului 2015 – Cupa de Aur a României – 15 august 2015 – ora 10.00. AICI, detalii.

CAC (certificat de aptitudini pentru campionat) – 15 august 2015

Arbitrajele încep la ora 9.00

Ora 9.00 Deschiderea expoziției

Ora 9.00 Arbitraje la ring

BOG (Best of Group/ cel mai bun al grupei) – în ringul desemnat

CACIB (certificat de aptitudini pentru campionat internaţional de frumuseţe) – 15 august 2015

Arbitrajele încep la ora 16.00

Ora 16.00 Deschiderea expoziției

Ora 16.00 Arbitraje la ring

Ora 19.00 Best in Show CAC & CACIB

CACIB – 16 august 2015

Arbitrajele încep la ora: 9.00

Ora 9.00 Deschiderea expoziției

Ora 9.00 Arbitraje la ring

Ora 14.00 Best in Show, CACIB & Supreme Best in Show 15-16 august

AICI, site-ul oficial al evenimentului.

Suflet de român

spectacol muzica populara, suflet de roman Zilele de 15 și 16 august 2015 marchează desfășurarea festivalului folcloric „Suflet de român”, un eveniment destinat tuturor celor care apreciază tradițiile românești – portul, jocul și cântecul popular.

Festivalul este organizat de către Primăria Municipiului Alba Iulia și reunește unii dintre cei mai iubiți artiști din România.

Citeşte şi FOTO – VIDEO: Regal folcloric la Alba Iulia pentru peste 1500 de „suflete” de români. Lansare de album cu muzică tradiționlă din Apuseni

 

Festivalul DILEMA VECHE 2015

mircea cartarescu, dilema veche În fiecare an, primul eveniment „multi-art” al unei publicații culturale din România, „Festivalul Dilema Veche”, atrage mii de turiști din toate colțurile țării. Aceștia sunt fie iubitori ai artelor și culturii, fie persoane interesate de o experiență culturală unica, interactivă, între zidurile Cetații Alba Carolina.

Următoarea ediție a festivalului se va desfășura în perioada 21-23 august 2015 și va cuprinde trei zile de spectacole de teatru și dans, concerte, conferințe, dezbateri, lecturi, ateliere practice, târguri de carte și mesteșuguri, expoziții de fotografie și proiecții de filme. Elementul de unicitate al festivalului este interacțiunea dintre public și scriitorii sau artiștii invitați.

Citeşte şi 21-23 august: PROGRAMUL Festivalului Dilema Veche 2015. Pleșu, Liiceanu, Patapievici, folk, jazz și multe altele la Alba Iulia

afis dilema veche 2015 alba iulia Invitaţi special: Gabriel Liiceanu, Horia Roman-Patapievici, Andrei Pleşu, la ediţia din 2015 a Festivalului „Dilema Veche” de la Alba Iulia. Pentru prima dată, în România, Angelo Branduardi (Italia).

Din program: Mircea Vintilă şi Brambura, Nicu Alifantis şi Ansamblul „Jidvei”, Basorelief, Irina Popa & The Sinners, Radu Gheorghe & Orchestra Simfonică Bucureşti, Puiu Pascu Trio, Emy Grăgoi, Alexandra Bobeico (vioară), Christian Naş (violă), Răzvan Popovici (violă), recital de poezie Constantin Chiriac.

Festivalul oferă Cetații Alba Carolina un aer de burg cultural de care se pot bucura toți vizitatorii, indiferent dacă aleg să ia parte la o activitate specifică sau doar să străbată zona destinată evenimentului. Accesul este liber.

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente din luna august, de către iubitorii de cultură din Alba Iulia și nu numai a fost în 2014 FestivalulDilema Veche” (22-24 august). Trei zile de literatură, teatru, muzică, film, dar și discuții cu invitați speciali, târguri de meserii sau de carte au trezit interesul a mii de oameni.

Cetatea Alba Carolina a devenit gazda unei experiențe culturale unice, dedicată dilematicilor de pretutindeni care va cuprinde concerte, spectacole de teatru și dans, dezbateri, conferințe, lecturi, târguri de carte și meșteșuguri, ateliere de scriere creativă și benzi desenate, expoziție de fotografie și proiecții de filme. Invitat special al evenimentului a fost Mircea Cărtărescu, care și-a intrigat publicul vorbind pe baza întrebării „Cum un om poate fi literatură?”.

Citeşte şi VIDEO | Cărtărescu a deschis DILEMA VECHE la Alba Iulia: A vorbit 90 de minute despre ”Cum un om poate fi literatură”. Și n-a obosit nimeni

 

AIUD

tabara inter art 2014_9 Festivalul Internaţional de Folclor pentru Tineret Inter-Art, ediţia a X-a se desfăşoară în perioada 6-11 august.

Citeşte şi FESTIVALUL Internaţional de Folclor Aiud 2015, ediţia a cincea. Participă ansambluri din ţară şi străinătate. PROGRAMUL

În perioada 10-25 august are loc Tabăra Internaţională de Artă Plastică Inter-Art, ediţia a XX-a și Expoziţia Internaţională de  Artă Plastică Inter-Art, ediţia a XX-a.

Şi la această ediţie, au fost invitaţi artişti din întreaga lume (41 de artişti din 26 de ţări, precum Argentina, Australia, Bulgaria, China, Croaţia, Egipt, Franţa, Gemania, Grecia, Haiti, Ungaria, India, malaezia, Muntenegru, Maroc, Nepal, Nigeria, R. Moldova, Rusia, Serbia, Slovenia, Coreea de Sud, Spania, Turcia, SUA şi România).

În timpul taberei vor avea loc expoziţii de artă, simpozioane şi excursii.

Deschiderea oficială va avea loc marţi, 11 august, la ora 18.00, la Primăria Aiud. Expoziţia de închidere a taberei va avea loc luni, 24 august, la ora 18.00, la Galeriile Inter-Art Aiud.

În cadrul taberei, în 22 august, în Piaţa Consiliului Europei din Aiud, de la ora 19.30, se desfăşoară “Noaptea Inter-Art, ediţia a II-a” – “Rock Aiud 2015”.

Sunt invitate trupele Nexxt Band (Alba Iulia / Sebeş), cu Bogdan Baldea (vocal), Valentin Besoiu (chitară), Alex Tarocco (tobe), Bogdan Costea (clape); Piranda Transfer (Munchen, Germania), cu Fredi Müller (chitară, vocal), Christian Stefanescu (bass, vocal), Stephan Sigl (tobe), Riff (Sibiu) – turneu aniversar 45 de ani – cu Florin Grigoraș (vocal, chitară bass), Florin Demea (chitară solo), Mihaela Grigoraș (clape, vocal), Adrian Corlaciu (vocal), Laur Făgădar (tobe).

Citeşte şi 10-25 august: Tabăra Internațională de Artă Plastică „Inter-Art”, ediţia XX. 42 de artişti din 26 de ţări, expoziţii şi concert cu trupe rock. Repere din PROGRAM

SEBEȘ

sebes de sus1Zilele Municipiului Sebeș vor fi organizate în weekendul 21-23 august. Programul urmează să fie definitivat.

Cei care au ales Sebeşul ca destinaţie, la sfârşitul lunii august, anul trecut, au avut ocazia să-o vadă şi să-i asculte pe Matteo, Compact, Sore, Marcel Pavel, dar şi pe Angela Rusu, Adina Hada sau Eugen Mihăilă.

Şi în acest an, programul se anunţă a fi unul atractiv şi pentru toate vârstele, astfel încât centrul oraşului săsesc să fie animat de turişti şi localnici care vor sărbători ziua urbei.

 

MUNȚII APUSENI

fan fest zece Fân Fest la Roșia Montană (13-16 august). Festivalul este organizat integral de către voluntari. Organizatorii, artiștii și invitații participă pro bono și participanții au acces gratuit la toate evenimentele FânFest. De asemenea, participanţii pot vedea de la subteranele galeriilor antice până pe cele mai înalte vârfuri ale munților din jur.

Anul acesta la FânFest secțiunea de teatru și performance provoacă spiritul critic și ludic al publicului. Prin reprezentațiile propuse, publicul este așteptat să creeze, alături de artiști, un spațiu comun în care să râdă, cânte și viseze, dar și să analizeze diverse problematici.

În 2015, este a 10-a ediţie e avenimentului.

Târgul Lemnarilor din Horea-Mătișești, 22-23 august

targul lemnarilor Cei care doresc să cunoască în detaliu obiceiurile și tradițiile din Apuseni, să participe la concursuri, să mănânce balmoș sau pur și simplu să se distreze alături de invitați sunt așteptați cu mic, cu mare, la Horea.

Târgul Lemnarilor din comuna Horea, satul Mătișești, este un eveniment important pentru Țara Moţilor. În fiecare an, încă din 1995, moții își promovează tradițiile în prelucrarea lemnului, meșteșugurile, și obiectele de artă populară, într-o manifestare cu concursuri și momente artistice.

Una dintre competiţii este “Cel mai bun lemnar”, un concurs în cadrul căruia meșterii lemnari au șansa de a-și dezvălui talentul în arta lemnului prin aruncarea cu toporul, cioplitul de grinzi. Obiectele pe care participanții concursului le utilizează în cadrul acestuia sunt expuse la Muzeul Etnografic al Lemnarilor.

De asemenea, sunt preparate produse tradiționale ce urmează a fi degustate de către vizitatori. Un preparat tradițional este plăcinta cu brânză moțească, însă tradiționalul balmoș moțesc este preferatul tuturor.

Citeşte şi 22-23 august: TÂRGUL LEMNARILOR din Munții Apuseni 2015. Sărbătoare moţească la Mătişeşti-Horea. PROGRAMUL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. foca

    duminică, 26.07.2015 at 23:02

    Wowwww.Alba Iulia capitala culturala…..oare nu sunt prea multe intr o luna sa le mai rasfire putin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax