Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Doi minori şi un tânăr de 19 ani, cercetaţi pentru infracţiuni grave. Au ameninţat cu un cuţit mai multe femei din Alba Iulia, pentru a le jefui în stradă

Publicat

Un tânăr de 19 ani din Ighiu și doi minori din Ocna Mureş, respectiv dintr-o comună din Dâmboviţa au fost reţinuţi de poliţişti, fiind suspecţi principali în două cazuri de tâlhărie cărora le-au căzut victime femei din Alba Iulia. Doi dintre ei au fost prinşi duminică seara, după ce furaseră un motoscuter.

Este vorba despre  Claudiu M. (19 ani), din comuna Ighiu, S.I. (16 ani), din Ocna Mureş şi C.N. (de 16 ani), din comuna Corbii Mari, judeţul Dîmboviţa, suspecţi de comiterea a trei infracţiuni grave, petrecute pe raza municipiului Alba Iulia, în perioada 11-14 octombrie.

Duminică 14 octombrie, la ora 22.58, un bărbat din Alba Iulia a reclamat la poliţie că i-a dispărut motoscuterul din faţa blocului în care locuieşte, pe Bd. Transilvania. Echipajele de poliţie au identificat şi oprit vehiculul, pe strada Ştefan cel Mare şi i-au reţinut pe principalii suspecţi de comiterea furtului, Robert Claudiu M. şi S.I. Aceştia au fost conduşi la sediul poliţiei Municipiului Alba Iulia, pentru continuarea cercetărilor.

În colaborare cu poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, s-a stabilit că aceştia, împreună cu un C.N., sunt suspecţi de comiterea altor două infracţiuni, respectiv două tâlhării în legătură cu care poliţia a fost sesizată la data de 11 octombrie, respectiv 14 octombrie.
Din probatoriul administrat până în prezent de poliţişti, rezultă că joi, 11 octombrie, în jurul orei 2200, C.N. a urmărit-o pe o tânără pe strada Mihai Viteazul din Alba Iulia şi, prin violenţă, a deposedat-o de telefonul mobil, în valoare de 600 de lei.

Sâmbătă, 13 octombrie, în jurul orei 2220, cei trei suspecţi, după ce au urmărit două tinere, ambele de 20 de ani, pe strada Mircea cel Bătrân din Alba Iulia, le-au atacat şi, sub ameninţarea unui cuţit, le-au sustras genţile în care aveau mai multe bunuri, în valoare de aproximativ 400 lei. În timpul atacului, C.N. a folosit cuţitul pe care îl avea la el şi i-a provocat uneia dintre tinere o leziune superficială în zona spatelui.

Poliţiştii au reuşit recuperarea prejudiciului, în proporţie de 90%, iar faţă de cei trei suspecţi a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă, pentru tâlhărie, complicitate la tâlhărie şi furt calificat.

UPDATE: Poliţiştii au descoperit că minorii şi tânărul de 19 ani mai sunt implicaţi şi în alt caz de tâlhărie.

Potrivit IPJ Alba, “la data de 15.10.2012, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către un bărbat de 42 de ani, din municipiul Aiud, judeţul Alba, cu privire la faptul că în noaptea de 12/13.10.2012, în jurul orelor 0.30, în timp ce se deplasa pe strada Septimiu Severus din Alba Iulia, a fost atacat de persoane necunoscute care i-au aplicat lovituri în zona capului după care i-au sustras din buzunar telefonul mobil şi portmoneul în care avea 90 de lei, cartea de identitate şi două carduri bancare.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia a rezultat că autorii infracţiunii de tâlhărie sunt Claudiu M. (19 ani), din comuna Ighiu, S.I. (16 ani), din Ocna Mureş şi C.N. (16 ani), din comuna Corbii Mari, judeţul Dîmboviţa, aceeaşi care la data de  14.10.2012, au fost identificaţi şi reţinuţi de poliţiştii din Alba Iulia, ca fiind principalii suspecţi de comiterea altor două tâlhării pe raza municipiului Alba Iulia şi a unui furt de motoscuter.

Cei trei au fost prezentaţi, luni, Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă. Parchetul şi-a însuşit propunerea, prezentându-i instanţei de judecată care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 zile pentru Claudiu M. şi pentru o perioadă de 19 zile pentru cei doi minori”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax