Connect with us
Publicitate

AIUD

VIDEO FOTO: Doi tineri din Satu Mare, recuperaţi de Salvamont Alba, după ce au rămas blocaţi pe Piatra Secuiului

Publicat

YouTube video

Un echipaj Salvamont Alba a fost chemat să intervină, luni după-amiaza, pentru recuperarea a doi turişti rămaşi blocaţi pe Piatra Secuiului, la Rimetea.

Cele două persoane nu erau echipate corespunzător şi au părăsit zona marcată turistic, astfel că au rămas blocate pe o stâncă, a menţionat Lucian Forda, reprezentant Salvamont Alba.

salvamont alba

Reprezentantul Salvamont a precizat pentru Alba24 că este vorba despre doi tineri în vârstă de 24 de ani, care au urcat pe munte neechipaţi şi, la un moment dat, nu au mai observat marcajele din cauza zăpezii.

Cei doi, din Satu-Mare, au fost coborâţi de pe munte, intervenţia durând aproximativ trei ore (inclusiv perioada necesară pentru identificarea locaţiei în care se aflau aceştia). Tinerii, care ar fi fraţi, nu au suferit leziuni.

UPDATE: “Serviciul Public Salvamont-Salvaspeo Alba a intervenit salvarea a două persoane de sex masculin în vârstă de 24 ani din Satu Mare care au părăsit traseul marcat cu cruce albastră din zona colțurilor Trascaului şi, din cauza zăpezii și a gheţii, au rămas blocați pe stâncă. Salvamontiştii i-au coborât în siguranță, la baza stâncilor. Turiştii nu erau echipaţi corespunzător”, a Claudiu Costea, şef Serviciu Salvamont, pentru Alba24.ro

Masivul Piatra Secuiului – 1128 m – situat în nordul depresiunii Trascăului – este un masiv calcaros, golaș și alungit, împărțit în două părți de o „râpă”. Este un loc căutat de turişti atât datorită peisajelor spectaculoase, cât şi faptului că, datorită formei masivului, din mai până în septembrie, soarele pare să răsară de două ori pentru oamenii aflaţi în partea de nord a zonei. Turistii s-au abătut 500 m de la traseul marcat pe creastă. Operațiunea de salvare a durat 3 ore.

surse: Salvamont Alba, agerpres.ro, romania24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax