Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Dosarul penal în care este implicat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, se va putea judeca la o instanță din afara județului

Publicat

sinea

Ancheta în care, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, este cercetat alături de alte șapte persoane într-un dosar penal cu acuzații de delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori, înregistrează un avans, după aproape doi ani de la începerea cercetărilor.

Luni, 7 octombrie, magistrații Curții de Apel Alba Iulia, au admis o cerere a procurorilor Parchetului Judecătoriei Blaj, care au cerut ca în situația în care, cei opt bărbați vor fi trimiși în judecată, dosarul să se judece la o instanță din afara județului Alba.

Prin urmare, dacă procurorii îi vor trimite în judecată pe cei implicați în dosar, aceștia vor fi judecați de către magistrații Judecătoriei Deva.

Potrivit unor surse judiciare, motivul pentru care s-a luat această decizie, ar fi că una dintre persoanele din dosar, ar avea o rudă apropiată la conducerea unei instanțe din Alba.

Reamintim că, la sfârștitul anului 2017, în data de 12 decembrie, actualul director DSP Alba, Alexandru Sinea a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi plasat sub control judiciar, pentru a fi cercetat alături de alte șapte persoane, într-un dosar de delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori, cu un prejudiciu de peste 450.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, REȚINUT pentru infracțiuni silvice și evaziune fiscală

La sfârșitul anului 2017, anchetatorii susțiuneau că din cercetări a rezultat faptul că, în perioada anilor 2013-2015, 7 dintre persoanele bănuite de comiterea faptelor, având calitatea de angajaţi ai unui ocol silvic de stat, din judeţul Alba, ar fi creat un mecanism financiar şi ar fi atribuit unei persoane juridice al cărei administrator era cea de-a 8-a persoană cercetată, masă lemnoasă, spre exploatare, din fondul forestier, pentru care ar fi întocmit documente fictive, în vederea tăierii şi valorificării de material lemnos, cu scopul însuşirii de valori din patrimoniul ocolului silvic.

CITEȘTE ȘI: DECLARAȚIE Alexandru Sinea: ”Faptele de care sunt acuzat nu au legătură cu activitatea mea la DSP Alba”

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 455.684 lei.

Investigația ar fi pornit de la un denunț penal al Romsilva și ar viza o fostă firma lui Alexandru Sinea, ”Sinalex”. Firma ar fi contractat material lemnos de la Ocolul Silvic Blaj în sumă de aprape 500.000 de lei, pentru care ar fi emis cecuri, neîncasate la instituția silvică. Mai mult, la finalul anului respectiv s-ar fi întocmit rapoarte prin care lemnul în cauză ar fi figurat ca fiind netăiat, contrar realității.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Alexandru Sinea scapă de arest. Directorul DSP Alba va fi cercetat sub control judiciar

”Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj și pe cale de consecință: (….) desemnează Judecătoria Deva ca instanță ce urmează a fi sesizată cu judecarea cauzei în situația în care se va emite rechizitoriul în dosar (…) al Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj(…)”, se arată în decizia pe scurt, dată azi, 7 octombrie de către magistrații  Curții de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax