Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSVSA Alba restricționează programul cu publicul și solicită depunerea online a documentelor. Măsurile aplicate


Publicat

dsvsa

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba anunță că a restricționat programul de lucru cu publicul și că promovează comunicarea prin intermediul poștei electronice (office-alba@ansvsa.ro), faxului (0258-806235) și prin intermediul telefonului (0258 835 915), având în vedere contextul epidemiologic actual, în scopul prevenirii contactului dintre persoane și a limitării răspândirii agenților patogeni.

”De luni, 16 martie 2020, în contextul declarării de către Organizația Mondială a Sănătății a pandemiei cauzate de noul coronavirus COVID 19 și a decretării stării de urgență pe teritoriul României, DSVSA Alba a stabilit, pe perioadă determinată, mai multe proceduri de lucru, între care:

  • Restricționarea programului de lucru cu publicul și promovarea comunicării cu acesta prin intermediul poștei electronice și prin intermediul telefonului
  • Toate documentele aduse la DSVSA Alba (Alba Iulia, strada Lalelelor, nr. 7A) se primesc prin poarta de intrare închisă a instituției (respectiv prin geamul de la intrare), luni și miercuri, între orele 9.00 – 14.00, respectiv joi, între orele 12.00 – 16.00, cu precizarea că acestea pot fi depuse personal doar în situații excepționale și în condițiile în care nu pot fi transmise în format electronic; măsuri de restricționare a activității cu publicul au fost luate și în cadrul circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale
  • Depunerea documentelor în vederea obținerii pașapoartelor bovinelor precum și eliberarea acestora se face doar în situația în care acestea sunt necesare pentru efectuarea schimburilor intracomunitare sau în cazul exporturilor
  • Afluirea probelor pentru examenele de laborator se face doar în situații excepționale, urmând a fi efectuate, în continuare, supravegherea și controlul următoarelor boli: pesta porcină clasică (PPA), pesta porcină africană (PPC), influența aviară (IA), encefalopatii spongiforme transmisibile (EST)
  • Vor fi efectuate, în continuare, controale oficiale, legate de notificările de alertă privind alimentele, inclusiv suspiciunile de toxiinfecții alimentare
  • Petițiile, reclamațiile și sesizările se depun doar online, prin intermediul adresei de e-mail office-alba@ansvsa.ro sau faxului 0258-806235”, transmite instituția, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, DSVSA va răspunde, în continuare, urgențelor de ordin sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

”De asemenea, DSVSA Alba va reduce numărul întrunirilor, ședințelor și/sau instruirilor cu medicii veterinari oficial/personal de specialitate, medicii veterinari de liberă practică împuterniciți, operatori din sectorul alimentar, operatori economici ce desfășoară activități legate de creșterea animalelor. Acestea vor fi organizate doar în cazul în care comunicarea electronică și telefonică este insuficientă.

DSVSA Alba informează, și cu această ocazie, operatorii din domeniul alimentar (unități de industrie alimentară) și operatorii economici care desfășoară activități legate de creșterea animalelor cu privire la obligativitatea asigurării unui număr suficient de personal necesar desfășurării activității. Desfășurarea activității se va efectua conform procedurilor de bune practici de igienă și fabricație, respectiv a ghidurilor de bune practici în cazul fermelor și altor obiective. Se vor efectua triaje epidemiologice pentru fiecare schimb de lucru.

Procedurile de lucru luate pe perioadă determinată de către DSVSA Alba respectă Hotărârile adoptate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, notele de serviciu ale Autoritățile Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, respectiv recomandările Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase, pe teritoriul României.

Având în vedere contextul epidemiologic existent, facem apel la înțelegere privind necesitatea respectării măsurilor preventive menționate, cu precizarea că, în continuare, vom depune toate eforturile pentru a proteja interesele consumatorilor și vom acorda asistență de specialitate operatorilor din sectorul alimentar, respectiv operatorilor ce desfășoară activități de creștere a animalelor”, mai precizează instituția.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

”Fără penali în funcții publice” la un pas să devină realitate. Proiectul a trecut de Camera Deputaților

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Proiectul de lege,”Fără penali în funcții publice” a trecut de Camera Deputaților și merge în Senat, care este și camera decizională. În Camera Deputaților inițiativa a trecut cu 295 de voturi „pentru” și o abținere.

Potrivit proiectului votat, Constituția va avea un nou articol, care va interzice accesul în funcții publice a cetățenilor condamnați definitiv pentru infracțiuni săvârșite cu intenție.

Inițiativa a fost susținută de majoritatea grupurilor parlamentare, iar PSD, PNL și USR s-au pus de comun acord și au votat proiectul de lege.

Dacă va trece de votul Senatorilo este nevoie de referendumul de aprobare a modificării Constituției. Aceasta presupune validarea prin prezență și apoi prin vot în favoarea inițiativei a 30% din numărul total al alegătorilor, aproape șase milioane de cetățeni.

Potrivit Constituţiei, pentru a deveni lege, inițiativa trebuie validată printr-un referendum organizat în 30 de zile de la adoptarea în Senat.

Dacă până aici, partidele s-au înțeles și au adoptat aproape în unanimitate inițiativa în Camera Deputaților, în privința datei în care să fie organizat referendumul apar neînțelegeri.

Președintele USR, Dan Barna, a acuzat social-democrații că ar vrea să organizeze referendumul în luna august și astfel ar încerca să pună în pericol validarea lui prin neîndeplinirea cvorumului de 30% prezență la urne.

El a cerut organizarea referendumului simultan cu alegerile locale, care sunt programate pentru 27 septembrie.

sursă: digi24.ro, romania.europalibera.org

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Donație de 20.000 de euro din partea Prebet, pentru Spitalul Municipal Aiud. Va fi cumpărat un aparat Roetgen

Publicat

Prebet Aiud a făcut o sponsorizare de 20.000 de euro Spitalului Municipal din Aiud, pentru achiziționarea unui aparat Roetgen necesar serviciului de Cardiologie. 

Sponsorizarea a fost aprobată în Consiliul de Administrație al firmei la solicitarea spitalului.

Prebet a contribuit anterior și la achiziționarea unui computer tomograf.

”În cadrul proiectului Cardiofirst care are ca punct central dotarea cu un Aparat de Scopie cu Braț C, pentru dezvoltarea serviciului de Poziționare de Pacemakere, firma Prebet a făcut o donație de 20.000 de euro. Aparatul va fi folosit atât pentru dezvoltarea serviciilor de Cardiologie cât și pentru intervențiile chirurgicale Ortopedice. Le mulțumim pentru sprijin. Familia SPA” au scris reprezentanții spitalului, pe contul de Facebook al instituției.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Raed Arafat, amenințat cu moartea pe Facebook, de pe contul unui bărbat din Alba. Poliția face verificări

Publicat

arafat

Polițiștii verifică o amenințare cu moartea, virală pe Facebook, la adresa lui Raed Arafat: ”Eu o să fiu acela care o să te îngroape lângă un porc într-un mormânt de piatră!/Am primit dreptul de a ucide în numele poporului român”.

Pe pagina unui bărbat din Alba, Raul Coltor, a fost publicat un mesaj la adresa secretarului de stat din MAI pe care îl acuza de ”trafic de organe Mossad” și ”crime împotriva cetățenilor români”.

Ulterior, postarea a dispărut de pe contul acestuia, iar proprietarul contului a pretins că postarea i-a fost ștearsă.

”Eu, Coltor Raul Nicolae, prin depunerea jurământului militar la data de 1 decembrie 2005 am primit dreptul de a ucide în numele Țării și al Poporului român! Domnule Raed Arafat, eu o să fiu acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un mormânt de Piatră! Te somez să părăsești acest teritoriu înainte de întâlnirea noastră!”, a scris acesta într-o postare pe Facebook în urma căreia autoritățile s-au autosesizat și au demarat o anchetă.

Sursă: G4Media.ro, adevarul.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Klaus Iohannis, declarații. ”Adepții teoriilor conspiraționiste spun că boala nu există. Ea are efect devastator”

Publicat

Klaus Iohannis susține marți, de la ora 14.00, o declarație de presă, de la Palatul Cotroceni.

Declarații în actualizare:

”Adepții teoriilor conspiraționiste spun că boala nu există. Ea există și are efect devastator.

E greu de imaginat cum pot fi unii care umblă la tv și pe stradă și spun că putem să ne relaxăm. Alții, adepții teoriilor conspiraționiste, spun că nu există boala. Boala există și are impact devastator

Sunt siderat de felul în care PSD reacționează în Parlament acum, când e în discuție legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave

Reamintim că adoptarea legii carantinei a fost amânată în Parlament în contextul în care numărul de cazuri în ultimele săptămâni a crescut.

PSD a venit cu argumente false, spunând că trebuia să vină guvernul mai repede. Or, guvernul nu putea veni mai repede până nu apărea motivația CCR

Putem constata că PSD tergiversează această discuție și trebuie să recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat al PSD.

Este extrem de trist, e șocant! Această tergiversare prin care PSD vrea să pară important sau interesant poate costa viața a zeci, poate chiar a sute de români

Fac un apel. Finalizați discuția pentru această lege.”

Context. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni că nu este necesară, deocamdată, instaurarea stării de urgență și că prelungirea stării de alertă după 15 iulie este aproape iminentă. De asemenea, susține că sunt posibile măsuri de carantină la nivel local.

„În acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să avem o evoluție fluctuantă, cu creșterea numărului de cazuri, poate un 500, 600, 700, cu alternanță, în funcție de numărul de recoltări, de anchetele în desfășurare, dar prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă.

Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiți de la 1 iulie să mai facem altele, dar evoluția nu ne-a permis, amănând măsurile de relaxare. Acestea depind de evoluție, evoluția depinde de sistemul medical, dar și de populație și de agenții economici care trebuie să respecte niște reguli. Sunt niște reguli foarte simple pe care le repetăm de la începutul acestei pandemii”, a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății mai spune că este posibilă instalării carantinei la nivel local, dar că izolarea cazurilor noi sau a focarelor este mai importantă.

„La nivel local e posibilă carantinarea unor anumite localități, unor anumite regiuni, dar în general e mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie în izolare își consumă boala cele două săptămâni, nemergând în mediul său, nu face acea transmitere și se închid focarele. Este o regulă foarte simplă. În momentul în care nu acceptăm, mergem și facem acele distracții la mare, fără a păstra vreo regulă de distanțare, fără portul vreunei măști, e normal că toți cei care se întorc de acolo în teritoriu să constituie…”, a explicat Tătaru.

surse: digi24.ro, hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate