Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Dublă performanță pentru un elev din Alba Iulia: Edi merge la fazele naționale ale olimpiadelor de matematică și fizică

Publicat

Eduard Pițu, elev în clasa a VIII-a C, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia a reușit, pentru al treilea an consecutiv, să obțină o dublă performanță, atât la faza județeană a Olimpiadei de matematică, cât și la Olimpiada de fizică, reușind să se califice la etapa națională, la ambele discipline.

La etapa județeană a Olimpiadei de matematică a obținut locul I, cu punctaj maxim (28 p.), sub îndrumarea profesoare Mihaela Urcan, care l-a încurajat și l-a susținut pe tot parcursul pregătirii pentru drumul spre excelență.

Olimpic la matematică

Tot efortul depus în acești ani, seriozitatea și perseverența de care a dat dovadă i-au adus lui Eduard rezultate remarcabile și motivația de se pregăti pentru lotul Olimpiadei internaționale de matematică.

Edi este primul și singurul elev din județ care a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023, reprezentând școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, cât și județul Alba la această competiție dificilă.

Rezultate bune la olimpiada de fizică

Și la etapa județeană a Olimpiadei de fizică s-a clasat tot pe locul I, obținând 26, 4 p., rezultat care confirmă totodată pasiunea și dăruirea lui Edi pentru științele exacte.

Această performanță se datorează muncii depuse, dar mai ales pasiunii pentru această disciplină, care a fost descoperită și dezvoltată de către profesoara Maria Atanasiu.

Perseverența lui a fost răsplătită cu numeroase premii și distincții, reușind să dobândească un palmares impresionant și la Olimpiada națională de fizică- medalii de argint și de bronz obținute în clasele a VI-a și a VII-a.

Toate rezultatele sale reprezintă o confirmare a faptului că excelența în pregătire  poate fi atinsă prin foarte multă muncă, pasiune, dedicare și determinare.

De asemenea, Eduard se remarcă și prin rezultatele deosebite obținute la clasă, fiind un real exemplu de seriozitate, ambiție și perseverență, iar dascălii și elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” sunt mândri de performanțele obținute de acest elev de excepție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 20.03.2024 at 11:11

    Bravo copile ! Mai sunt vârfuri şi prin Alba şi merită să fie făcute cunoscute. Succes pe mai departe .

  2. Vecinu’

    miercuri, 20.03.2024 at 14:32

    Bravo tie! Bravo parintilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax