Connect with us
Publicitate

Uncategorized

ASTĂZI: „Ziua Minerului” la Roșia Montană. Muzică populară, Andreea Bănică, Proconsul și foc de artificii

Publicat

Mii de oameni din peste 50 de comunități din Apuseni sunt așteptați să sărbătorească duminică „ Ziua Minerului” la Roșia Montană. Participanții se vor putea delecta cu manifestări sportive, concerte de muzică populară, dar și cu spectacole oferite de Andreea Bănică și Proconsul. De la eveniment nu vor lipsi nici focurile de artificii.

Cu o tradiție de 2000 de ani în minerit, comunitatea din Roșia Montană sărbătorește și în acest an „Ziua Minerului”, duminică, 8 septembrie 2013, începând cu ora 12.00, pe Stadionul „Minerul” din localitate.

Programul de Ziua Minerului va începe cu o serie de manifestări sportive, printre care Cupa „Sindicatul Viitorul Mineritului” la fotbal care se va juca începând cu ora 12.00 pe terenul sintetic din Cărpeniş, meciuri demonstrative de rugby ale echipelor de fete și băieți ale CS Gold Roşia Montană de ora 12.00, pe Stadionul „Minerul” din Roşia Montană și demonstraţii de mini-golf pe toată durata evenimentului. Ceremonia de premiere a activităţilor sportive va avea loc la ora 14.00. Sărbătoarea va continua cu o petrecere în stil mineresc. Pe scenă vor urca Corul Minerilor, Grupul „Copiii de Aur” din Roşia Montană, Majoretele de la HCC Abrud – instructor Alina Oaida, Cătălina Bichiu, Izabela Sicoe, Ansamblul folcloric „Brădeana” din Sohodol, Georgiana Şuluţiu, Alexandra Vădan și alți artiști talentați din zona Munților Apuseni.

Din program nu va lipsi nici demonstraţia de karate a CS Gold Roşia Montană şi Trupa Zoomer (zumba), coordonată de antrenoarea Viviana Pripon.

Invitații speciali ai evenimentului vor fi artiștii de muzică populară Zorica Savu, Ionela Pascu, Maria Butilă și Nelu Şopterean. Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra condusă de Alin Joldeş. Pentru cei care iubesc muzica ușoară, organizatorii au pregătit concerte ale renumitei cântărețe Andreea Bănică și a trupei Proconsul. Ziua se va încheia cu un foc de artificii.

Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Roşia Montană în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, compania Roşia Montană Gold Corporation și Sindicatul „Viitorul Mineritului” Roșia Montană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

17 Comentarii

17 Comentarii

  1. adina

    vineri, 06.09.2013 at 14:14

    sper sa faca cineva un filmulet cu momentul zumba!

  2. 1907

    vineri, 06.09.2013 at 23:18

    mai bine suna numele articolului,, prostitutie-n apuseni,, pt bani ce nu face motu…….si-o vinde si pemasa………defapt o lasa-n casa cumparata de rmgc……..

    • replay la 1907

      duminică, 08.09.2013 at 09:54

      Mama n-are cratimă, mă-ta (mă-sa) are cratimă! Pe lângă că eşti prost, mai şi semnalizezi !!! :))

      • Rasta Man

        duminică, 08.09.2013 at 16:06

        reply* fă deșteptule.

        • Adi

          duminică, 08.09.2013 at 16:23

          pwned

  3. Ravan Nuetradatorde Tara

    duminică, 08.09.2013 at 13:09

    Toti din lista de artisti SA VA FIE RUSINE MA !!! Tradatori de tara !!! Voi cu informatia la un clic distanta ?! Voi oameni care stitii folclorul Poporului Roman?! Voi spuma societatii ? Rusine !!! Stramosii vostri daca v-ar vedea acum…pentru ce si-au dat viata …Ar plange de mila voastra …. Treziţi-vă, Români că vă mănâncă LUPII !!!!!!!

  4. Mihaela Dinu

    duminică, 08.09.2013 at 21:44

    Sa va fie rusine!! Mii de oameni protesteaza CHIAR ACUM in toate orasele din tara impotriva mineritului cu cinauri la Rosia Montana! Promovarea acestui eveniment este de un penibil iesit din comun!! Andreea Mezei, ce faci tu se numeste prostitutie.

    • moderatorul de serviciu

      duminică, 08.09.2013 at 22:04

      @Mihaela Dinu, tu ce cauti acasa pe net? Ar trebui sa fi la proteste nu sa stai ca postacii la influentat comunitatile. A.M macar scrie ce despre tot ce se intampla. Tu postezi la comanda doar despre un singur lucru.In cazul asta tu faci prostitutie… pe net.

  5. Mihaela Dinu

    duminică, 08.09.2013 at 22:08

    eu nu sunt in tara, poti sa verifici IP-ul, istetule moderator de serviciu!

    • moderatorul de serviciu

      duminică, 08.09.2013 at 22:29

      No scuze atunci, dat tot nu-ti dau dreptate. Ziarul este local nu national, este din alba si scriem tot ce se intampla in alba.

  6. Mihaela Dinu

    duminică, 08.09.2013 at 22:39

    Da, ai dreptate, m-am suparat ca magarul pe sat. Retrag cele spuse dar un jurnalist bun/corect ar fi adaugat si comentarii despre ce se intampla in tara privitor la proiectul Rosia Montana. Intrati pe site-ul TVR, in Bucuresti este nebunie la ora asta (22:37), peste 10.000 de oameni sunt in strada si marsaluiesc impotriva acestui proiect. Nu stiu ce informatii ajung pana la voi, avand in vedere ca televiziunile nu spun nimic. Dar sunteti jurnalisti si ar trebui sa va pese:) Sper ca intelegi ce vreau sa spun.

    • moderatorul de serviciu

      duminică, 08.09.2013 at 23:01

      @Mihaela Dinu, Inteleg, dar cum? Daca iei sursa televiziunile pro-miting dau 5000 de oameni, iar cele contra 1000 de oameni. Mai bine ne tinem departe de Bucuresti. Aici in judet putem verifica informatiile, mai putem cere o poza, informatiile pot fi verificate din mai multe surse, putem cand nu sunt prea multe evenimente deoadeta sa ne deplasam chiar noi acolo.

  7. Ben Ami

    duminică, 08.09.2013 at 23:16

    ce canta Andreea si Proconsul? PROHODUL? Au versuri despre APOCALPSA?

  8. Mihaela Dinu

    duminică, 08.09.2013 at 23:49

    pe Facebook se pun poze in fiecare minut cu tot ce se intampla. Din cauza ca presa tace, s-au activat multi fotografi si update-urile se fac la max 5 minute (George Popescu, Catalin Georgescu, Cristian Vasile, Perjovschi Dan…etc). Intrati si cautati hashtag-urile #unitisalvam #rosiamontana. Cu incredere!! Veti gasi poze postate nu numai din Bucuresti, dar si din Timisoara, Cluj, Sibiu…din Londra, Amsterdam, din toata lumea, ce mai!! Trebuie doar sa vreti sa aflati! Nu trebuie sa va „tineti departe de Bucuresti”, sunteti jurnalisti nu consumatori de media. Publicul vostru merita sa afle adevarul, oricare ar fi el!

    • moderatorul de serviciu

      luni, 09.09.2013 at 00:40

      multumim, dar am citit deja de pe linkurile respective. In general suntem la curent cu ce se intampla si ce scriu colegii nostri sau jurnalistii voluntari. Nu cred ca este nevoie sa reluam informatii care si asa circula la greu in online pe siteuri, bloguri sau facebook. Sunt chestii prea mari pentru noi, astia de la tara. Ne rezumam la informatii locale pentru nu vrem să riscam sa deviem intr-o zona periculoasa. Incercam sa nu fim perceputi nici ca pro nici contra. Cu greu. Sunt dedesubturi pe care nu le intelegem si poate asta din cauza unei lipse de incredere in circulatia informatiei dinspre Bucuresti si unii jurnalisti care acum un an se pupau in piata universitatii cu psd-istii si cu pnl-istii dupa ce acum 8 ani il pupau in fund pe pdl-ist. Delicata problema cu jurnalismul in romanica. E mai bine asa, mai ca la tara. Am vazut o gramada de opinii care nu este jurnalism, si pot sa spun ca singurul jurnalist intervievat care a dat un raspuns care mi se pare corect cand a fost intrebat : ”De ce ai venit în Piața Universitații?” a fost Radu Sigheti de la Reuters. A spus ”Pentru ca se întampla ceva”.

  9. ana tanes

    luni, 09.09.2013 at 05:32

    Este o durere sa vad cum gandesti, drag moderator de serviciu. In Bucuresti in seara asta au iesit din casele lor pentru viitorul si sanatatea ta si a tarii, peste 15.000 de oameni- am fost acolo, in mijlocul lor: tineri, copii si batrani au strigat impotriva mizeriei care umple Romania. Asa ca nu mai vorbi de rau Bucurestiul. E plin de suflete frumoase. Televiziunile? Abia ele sunt vandute dracului. Si mai usor cu presupunerile- asa cum nu vrei sa crezi un numar de manifestanti, nu te mai grabi sa spui o mizerie mai mare ca tine. Niciun copil din aia nu se pupa cu politicieni, nu e niciun jurnalist mancau de rahat printre ei ca sa zici ca profita de vreun capital de imagine. Totul e din credinta intr-o cauza dreapta: tricouri, pancarte, sloganuri. Cel mai frumos protest ever! Toti am fost plecati in alte tari si am vazut cum isi trateaza altii natura si tara. De ce nu am putea si noi? Pentru ca si un jurnalist (sau moderator) mic ca tine sustine segregarea: voi – astia -citez- „de la tara” si noi- „capitala”. Scopul e unul singur!!! Si aciditatea ta gratuita de mai devreme pt Mihaela Dinu te plaseaza clar intr-o tabara- dar nu a impartialilor, ci in cei care tin cu stii tu cine.

    • moderatorul de serviciu

      luni, 09.09.2013 at 09:24

      @ana tanes, lucrez intr-o redacție în care , in cazul Rosia Montană. parerile sunt împartite. Unii sunt pro altii contra. Fiecare dintre colegii mei are tendinta de a-si amplifica crezul atunci cand scrie. Cred ca cel mai bine este sa fim atenti la derapaje. De fiecare parte. Prudența, poate ca ne plasează intr-o tabara atunci cand textele publicate sunt citite de cealalta. Indiferent care ar fi aceasta. Asta e.. n-am ce face.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax