Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ecaterina Andronescu despre simulări: ”Subiectele să fie la nivelul programei, nu să-i împingă pe copii la meditații”

Publicat

ecaterina andronescu

Subiectele la simulările naționale sunt prea grele în raport cu programa școlară, iar elevii sunt nevoiți să ia ore în particular pentru a face față situației, este situația existentă la nivel național, recunoscută și de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Aceasta a spus că subiectele ar trebui să fie mai ușoare, la nivelul predării și al programei școlare.

Un profesor de la un liceu din București a făcut un experiment, în încercarea de a testa nivelul de dificultate și de încadrare în timp al examenului. Acesta a rezolvat un exercițiu primit la simulare, împreună cu elevii de 9 și de 10 din clasa sa, în 60 de minute.

„Subiectele de la evaluare vor face obiectul unei întâlniri cu cei care le-au făcut. Întâi aș vrea să stau cu ei de vorbă, să vedem cum au gândit subiectele, de sunt rezultatele astea. Înțeleg ca la simulare subiectele să fie un pic mai grele, dar nu accept să fie predarea aici și evaluarea mult mai sus… Subiectele trebuie să fie la nivelul cerut de programă, nu să-i împing pe părinți să-și trimită copiii la meditații”, a spus ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu.

Meditațiile particulare sunt o mare problemă pentru învățământul românesc. Părinții sunt nevoiți să scoată sute de lei săptămânal pentru ore suplimentare la diferite materii, pentru ca elevii să poată ține pasul cu școala.

Asta pentru că de cele mai multe ori, între nivelul la care se predă și rigorile de examinare există diferențe majore. Pe de altă parte, potrivit unui studiu realizat în urmă cu doi ani la comanda unei universități din România, meditațiile particulare au și o alte cauze: pretențiile exagerate ale părinților de la copiii lor dar și componenta socială: ”toată lumea ia ore, e nevoie să luăm și noi”.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Aiud, amendat de polițiști pentru că deținea ilegal un detector de metale. Aparatul a fost confiscat

Publicat

Poliţiştii din Aiud au depistat un bărbat din municipiu, care deţinea, ilegal, un detector de metale. A fost sancţionat contravenţional, iar detectorul de metale a fost confiscat. Reamintim faptul că, pentru deţinerea unui detector de metale, este necesară obţinerea unei autorizaţii. Potrivit IPJ Alba, la data de 19 iunie 2019, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Blandiana, cercetat penal după ce și-a bătut soția. Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu

Publicat

agresiune

Polițiștii din Vințu de Jos au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat care și-a agresat soția și a determinat-o să plece de acasă, împreună cu cei doi copii minori. Polițiștii l-au îndepărtat din locuință și i-au interzis să se apropie de familia sa. Potrivit IPJ Alba, în după amiaza zilei de miercuri, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: SUBIECTELE la MATEMATICĂ, EVALUARE NAŢIONALĂ clasa a VIII-a 2019. Ce au avut de rezolvat elevii

Publicat

Peste 2.500 de elevi absolvenți de gimnaziu din Alba au susținut joi a doua probă în cadrul examenului de Evaluare Națională 2019, cea de Matematică. Vor afla primele rezultate în 25 iunie. Media la examen este importantă pentru admiterea la liceu. La proba de Matematică, au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare cu mai multe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare meteo: COD GALBEN de vreme rea. Vijelii, grindină și ploi torențiale prognozate în județul Alba

Publicat

d

Meteorologii au emis o avertizare de COD GALBEN pentru jumătatea de nord-vest și de sud a județului Alba. Intervalul de valabilitate al alertei meteo data de 20 iunie între ora 12.00 și ora 23.00. Fenomene vizate constau în manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, a transmis ANM. Acestea ar putea lua aspecte severe.  În intervalul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate