Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ecaterina Andronescu despre simulări: ”Subiectele să fie la nivelul programei, nu să-i împingă pe copii la meditații”

Publicat

ecaterina andronescu

Subiectele la simulările naționale sunt prea grele în raport cu programa școlară, iar elevii sunt nevoiți să ia ore în particular pentru a face față situației, este situația existentă la nivel național, recunoscută și de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Aceasta a spus că subiectele ar trebui să fie mai ușoare, la nivelul predării și al programei școlare.

Un profesor de la un liceu din București a făcut un experiment, în încercarea de a testa nivelul de dificultate și de încadrare în timp al examenului. Acesta a rezolvat un exercițiu primit la simulare, împreună cu elevii de 9 și de 10 din clasa sa, în 60 de minute.

„Subiectele de la evaluare vor face obiectul unei întâlniri cu cei care le-au făcut. Întâi aș vrea să stau cu ei de vorbă, să vedem cum au gândit subiectele, de sunt rezultatele astea. Înțeleg ca la simulare subiectele să fie un pic mai grele, dar nu accept să fie predarea aici și evaluarea mult mai sus… Subiectele trebuie să fie la nivelul cerut de programă, nu să-i împing pe părinți să-și trimită copiii la meditații”, a spus ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu.

Meditațiile particulare sunt o mare problemă pentru învățământul românesc. Părinții sunt nevoiți să scoată sute de lei săptămânal pentru ore suplimentare la diferite materii, pentru ca elevii să poată ține pasul cu școala.

Asta pentru că de cele mai multe ori, între nivelul la care se predă și rigorile de examinare există diferențe majore. Pe de altă parte, potrivit unui studiu realizat în urmă cu doi ani la comanda unei universități din România, meditațiile particulare au și o alte cauze: pretențiile exagerate ale părinților de la copiii lor dar și componenta socială: ”toată lumea ia ore, e nevoie să luăm și noi”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax