Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ecaterina Andronescu despre simulări: ”Subiectele să fie la nivelul programei, nu să-i împingă pe copii la meditații”

Publicat

ecaterina andronescu

Subiectele la simulările naționale sunt prea grele în raport cu programa școlară, iar elevii sunt nevoiți să ia ore în particular pentru a face față situației, este situația existentă la nivel național, recunoscută și de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Aceasta a spus că subiectele ar trebui să fie mai ușoare, la nivelul predării și al programei școlare.

Un profesor de la un liceu din București a făcut un experiment, în încercarea de a testa nivelul de dificultate și de încadrare în timp al examenului. Acesta a rezolvat un exercițiu primit la simulare, împreună cu elevii de 9 și de 10 din clasa sa, în 60 de minute.

„Subiectele de la evaluare vor face obiectul unei întâlniri cu cei care le-au făcut. Întâi aș vrea să stau cu ei de vorbă, să vedem cum au gândit subiectele, de sunt rezultatele astea. Înțeleg ca la simulare subiectele să fie un pic mai grele, dar nu accept să fie predarea aici și evaluarea mult mai sus… Subiectele trebuie să fie la nivelul cerut de programă, nu să-i împing pe părinți să-și trimită copiii la meditații”, a spus ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu.

Meditațiile particulare sunt o mare problemă pentru învățământul românesc. Părinții sunt nevoiți să scoată sute de lei săptămânal pentru ore suplimentare la diferite materii, pentru ca elevii să poată ține pasul cu școala.

Asta pentru că de cele mai multe ori, între nivelul la care se predă și rigorile de examinare există diferențe majore. Pe de altă parte, potrivit unui studiu realizat în urmă cu doi ani la comanda unei universități din România, meditațiile particulare au și o alte cauze: pretențiile exagerate ale părinților de la copiii lor dar și componenta socială: ”toată lumea ia ore, e nevoie să luăm și noi”.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Muniție neexplodată, găsită în localitatea Cugir. Echipa pirotehnică ISU Alba, chemată să intervină

Publicat

Echipa pirotehnică ISU Alba, Detaşamentul Alba Iulia a fost chemată să intervină, duminică seara, la Cugir. Este vorba despre asanarea unui teren de muniţie neexplodată, găsită pe raza oraşului. Revenim cu detalii. Foto: arhivă  

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete, în Uniunea Europeană

Publicat

poluare masini

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete au fost adoptate de Consiliul Uniunii Europene, potrivit Ministerului Transporturilor. Între 2025 și 2029, atât autoturismele, cât și camionetele vor avea obligația de a emite cu 15% mai puțin CO2. De asemenea, ținta este ca din 2030, autoturismele noi să emită, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Șoferul care a produs accidentul mortal de la Strungari, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost REȚINUT

Publicat

Șoferul din Pianu de Jos care a produs accidentul din noaptea de sâmbătă spre duminică, la Strungari, în care un alt tânăr în vârstă de 30 de ani și-a pierdut viața, a fost reținut pentru 24 de ore. În momentul producerii accidentului șoferul se afla sub influența alcoolului, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, imaginea unui concurs de latte art în China. Dan Băcăințan, carieră mondială în domeniul cafelei

Publicat

d

Un tânăr din Alba Iulia a fost, pentru câteva zile, imaginea unui concurs de latte art, în China. Dan Băcăințan nu este însă orice tânăr. El este campionul Italiei la cocktailuri pe bază de cafea și a reprezentat această țară la Campionatul Mondial de Cafea din Brazilia, unde s-a clasat în elita celor mai buni […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate