Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVALUARE NAŢIONALĂ, clasa a IV-a. De marţi, peste 3000 de elevi din Alba susţin testări la Română şi Matematică. MODELE de SUBIECTE


Publicat

examen bacalaureat evaluare

examenDe marţi, 26 mai, încep testările pentru elevii de clasa a IV-a, la Evaluare Naţională. În judeţul Alba, peste 3000 de elevi sunt aşteptaţi să participe la probele de Limba română, Matematică şi Limba maternă.

Evaluările se vor desfășura în timpul orelor de curs, în funcție de programul fiecărei unități de învățământ, notele nu se trec în catalog, însă rezultatele sunt utile atât pentru profesori, cât şi pentru părinţi şi copii, pentru a vedea care este nivelul de pregătire în şcoală.

Potrivit datelor IŞJ Alba, comunicate de inspector şcolar general adjunct Narcisa Bucureştean, în judeţul Alba vor susţine evaluarea naţională 3.216 de elevi de clasa a IV-a (din care 144 cu limbă maternă). Examenele se organizează în 107 şcoli din judeţul Alba.

Citeşte şi Evaluarea naţională pentru clasele II, IV şi VI în Alba. Peste 8000 de elevi dau testări la română, matematică şi limba maternă. CALENDAR

Rezultatele individuale obținute nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Specialiștii din Ministerul Educației atrag atenția că testele nu vizează „ceea ce se predă la clasă”, pentru că nu urmăresc reproducerea unor conținuturi, ci evaluează deprinderi și competențe pe care curriculumul trebuie să le formeze copiilor. Rezultatele sunt comunicate fiecărui părinte și stau la baza planurilor individualizate de învățare pe care învățătorii trebuie să le construiască pentru elevii la care descoperă anumite probleme.

CLASA A IV-A

Limba română

Lb_romana_Model2_EN_IV_2014

Llb_romana_Model1_EN_IV_2014_Caietul_elevului

Llb_romana_Model2_EN_IV_2014_Caietul_elevului

Matematică

Matematica_Model2_EN_IV_2014

Matematica_Model test 3_EN_IV_2014_Caietul_elevului

Reamintim că în perioada 18-22 mai au trecut prin testări elevii de clasa a II-a, la română (scris-citit), matematică şi limba maternă, iar în intervalul 2-3 iunie vor susţine probe cei din clasa a VI-a, la matematică şi ştiinţe ale naturii.

La testările de la clasa a II-a au participat 2.244 de elevi la proba de Limba română scris (248 absenţi), 2.324 elevi la proba de Limba română citit (233 absenţi), 2.328 elevi la proba de Matematică (228 absenţi).

Citeşte şi SUBIECTE la EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 pentru elevii de clasa a II-a. Cerinţele din testul la Limba Română scris. Situaţia din Alba

Citeşte şi SUBIECTE la EVALUARE NAŢIONALĂ 2015, clasa a II-a, proba de Limba Română, citit

Citeşte şi SUBIECTE la MATEMATICĂ, pentru elevii de clasa a II-a, la Evaluare naţională. Ce au cuprins testele din acest an şi situaţia din Alba

Pentru clasa a VI-a, sunt aşteptaţi să susţină testări 3.011 elevi, din care 68 la Limba maternă.

Citeşte şi Evaluarea naţională pentru clasele II, IV şi VI. MODELE de TESTE la Română şi Matematică

Citeşte şi Cum poţi să înveţi mai repede pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. TEHNICI la care pot apela elevii pentru examene

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ şi ADMITERE LICEU 2015: Modificări, calendar şi detalii. Tot ce trebuie să ştie elevii despre examene şi înscrieri

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2015, pentru clasa a VIII-a. MODELE de SUBIECTE şi CALENDARUL testărilor

CALENDARUL Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2014-2015

Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a – EN II:

18 mai 2015 Scris – Limba română

19 mai 2015 Citit – Limba română, Scris-Citit – Limba română pentru minorităţile naționale

20 mai 2015 Matematică

21 mai 2015 Scris – Limba maternă

22 mai 2015 Citit – Limba maternă

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a – EN IV:

26 mai 2015 Limba română

27 mai 2015 Matematică

28 mai 2015 Limba maternă

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a – EN VI:

2 iunie 2015 Limbă şi comunicare

3 iunie 2015 Matematică şi Ştiinţe ale naturiiDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

OFICIAL: Scenariul în care funcționează școlile se poate actualiza și de pe o zi pe alta. Ordinul comun a fost semnat

Publicat

sala clasa liceu examen

Miniștrii Educației și Sănătății au semnat ordinul comun prin care se stabilește că scenariul conform cărora funcționează școlile se poate actualiza și de pe o zi pe alta, atunci când rata de infectare dintr-o localitate scade sub pragul de 1 la mie, ceea ce înseamnă că toți elevii, indiferent de clasă, merg la școală în format fizic.

În baza acestui ordin ce urmează să apară în această seară în Monitorul Oficial, în București vor putea de miercuri să meargă la școală toți elevii, întrucât rata de infectare a coborât sub 1 luni.

Vezi și BACALAUREAT 2021: MODELE DE SUBIECTE. TOATE SETURILE de teste de antrenament și bareme pentru examenul elevilor de clasa a XII-a

Ce prevede ordinul comun:

  • „Scenariul de funcționare al unității / instituției de învățământ pe parcursul anului școlar se va actualiza în funcție de evoluția epidemiologică, prin raportare la prevederile art. 3, cu excepția situației în care localitatea se află în carantină.”

Înainte de aceste modificări, scenariul se actualiza în baza ratei de infectare din ziua de vineri și era valabil toată săptămâna ce urma.

Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: MODELE DE SUBIECTE. TOATE SETURILE de teste de antrenament pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

În plus, prin acest ordin, a fost creat cadrul legal așa încât CJSU și CMBSU (comitetul județean pentru situații de urgență) sa decidă adaptat la fiecare situație scenariul de funcționare, în situațiile în care rata de infectare este la un nivel extrem de apropiat de pragul de 1 la mie.

Scenariul 1

  • Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
  • Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2

  • a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  • b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu.
  • Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aniversare de 101 ani, la Teiuș. Cea mai vârstnică localnică, sărbătorită de comunitate

Publicat

Cea mai vârstnică locuitoare a orașului Teiuș a fost sărbătorită astăzi. A împlinit vârsta de 101 ani.

”Doamna Cornelia, cu o sănătate de invidiat ne-a așteptat în pragul casei, alături de familie, iar emoțiile și bucuria aniversării au fost amplificate de vizita primarului.

Din partea Primăriei au venit urările de sănătate și liniște sufletească însoțite de un buchet de flori, un tort și o diplomă aniversară.

Multă sănătate îi dorim sărbătoritei și așteptăm cu bucurie următoarea aniversare!”, au scris reprezentanții Primăriei Teiuș, pe Facebook.

sursă: Facebook – Primăria Teiuș

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Profesorii care hărțuiesc elevi, suspendați de la catedră. Proiect de lege adoptat de Senat

Publicat

Senatorii au aprobat luni completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, în sensul suspendării raporturilor de muncă pentru personalul didactic în cazul săvârşirii unor fapte contra libertăţii şi integrităţii sexuale.

Proiectul instituie cazuri de suspendare a contractului de muncă:

  • la iniţiativa conducătorului unităţii/instituţiei de învăţământ, dacă faţă de o persoană angajată s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea unor fapte de violenţă sau de natură sexuală;
  • de drept, dacă o persoană angajată într-o unitate/instituţie de învăţământ este trimisă în judecată pentru faptele menţionate, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;
  • tot de drept, dacă faţă de persoana angajată s-a luat una dintre următoarele măsuri preventive – reţinerea, arestul la domiciliu, arestarea preventivă, controlul judiciar sau controlul judiciar pe cauţiune, dacă în sarcina acestuia au fost stabilite obligaţii care împiedică exercitarea raportului de serviciu.

Sintagma „personal angajat în unităţile de învăţământ” include toate categoriile de personal, fără a se limita la ”cadre didactice”, potrivit unui amendament admis.

Alina Gorghiu, inițiatorul proiectului, a declarat, în plen, că are tot respectul pentru profesia de dascăl şi pentru „toţi oamenii şcolii”, dar nu poate sta pasivă la lacunele legislative care permit celor care hărţuiesc elevi sau studenţi să lucreze în continuare în acelaşi mediu, menţionând că se impune ca o persoană împotriva căreia s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea unor fapte de violenţă sau care au caracter sexual, să fie suspendată de la catedră.

„Rolul Legislativului este esenţial. Astăzi, prin votul senatorilor, am eliminat vidul legislativ din Legea Educaţiei, în domeniul suspendării raporturilor de muncă în toate aceste cazuri pentru întregul personal angajat în învăţământ. Este singura soluţie pentru a asigura un mediu adecvat în cadrul unităţii unde activează cadrul didactic şi pentru a elimina situaţii care au înfuriat opinia publică, cum este cazul profesorului de educaţie fizică, de la şcoala ‘Spectrum’ din Bucureşti, care a agresat sexual o elevă de clasa a treia sau cazul profesorului dintr-o comună din Tulcea, care a întreţinut relaţii sexuale cu trei eleve minore. Sau cazul din ultimele zile, relatat în presa centrală, cu profesorul de la Colegiul de Arte din Iaşi, condamnat pentru pornografie infantilă şi care continuă să le predea elevilor”, a precizat Gorghiu.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Artiștii din Alba Iulia, Cristian și Maria Alexievici, au lansat ”Shining Star”. Videoclipul, realizat în doar o săptămână

Publicat

Doi tineri artiști din Alba Iulia, Cristian și Maria Alexievici, au lansat videoclipul piesei lor ”Shining Star”.

Cei doi, frate și soră, au reușit să își ducă la capăt proiectul în doar o săptămână, într-o deplasare la Dunăre, unde și-au găsit inspirația. 

Videoclipul a fost filmat cu telefonul mobil și a beneficiat de munca unei echipe foarte talentate.

”Așa a fost experiența noastră la Dunăre. Am împachetat tot în mașină, am găsit un loc superb unde am montat studioul și am stat o săptămână lăsând inspirația să lucreze prin noi și să ne găsească așa cum suntem: nici mai mult, nici mai puțin.

Am decis să filmăm un clip cu telefonul, pentru că nu am avut planuri făcute de acasă.

Cea mai mare bucurie a fost să creez alături de sora mea Maria Alexievici, o minunăție de om. Sperăm să vă placă!” a declarat pentru Alba24, Cristian Alexievici.

Cristian a absolvit „The institute of contemporary music performance” la Londra iar în prezent este profesor La Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia.

Sora acestuia, Maria, a terminat Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Acum este actriță de muzical la București.

”S-a întâmplat cam așa: Am ieșit din zona de comfort, m-am suit pe al doilea tren, că primul l-am pierdut, dar nu m-am lăsat și m-am dus la Dunăre.

Fratele si-a împachetat tot în mașină – chitari, pian, monitor, clape, tobe, ușa de la casa, tobele, pe Anya (cățelușa lui) și a găsit un loc superb unde a montat studioul.

Inspirația a început să lucreze și am sosit eu să-i chinui zilele!

Totul ne-a surprins așa cum suntem: nici mai mult, nici mai puțin. Am decis să filmăm un clip cu telefonul, pentru că nu am avut planuri făcute de acasă, drept pentru care și eu îmi fac debutul de mare dansatoare.

Mulțumesc, Cristian, că ai crescut atât de frumos, mulțumesc mamă, mulțumesc tată și mulțumesc Andreea” a spus Maria.

Muzică: Cristian Alexievici

Versuri: Maria Alexievici

Orchestrație&Producție: Maria și Cristian Alexievici

Mix: Szőcs Levente Ferencz & Cristian Alexievici

Master: Szőcs Levente Ferencz

Video editing: Andreea Bran & Cristian Alexievici

Mulțumiri speciale: Cabana Alegria Eșelnița pentru găzduire

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate