Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evenimentele de duminică, la Alba Iulia și în județ. Continuă distracția de weekend, în mai multe localități

Publicat

alba iulia

O serie de evenimente continuă și duminică, în județul Alba. De la festival ecvestru, la serbări în mai multe comune, concurs de machete sau festivalul pasionaților de aeromodelism, toate acestea oferă oportunități de distracție și petrecere într-un mod interesant al minivacanței de Rusalii.

La Oarda, lângă Alba Iulia, se desfășoară evenimentul ”Fiii satului”, organizat de Parohiile Oarda de Jos și Oarda de Sus. Dacă doriți să vedeți cum sărbătorește comunitatea, aveți mai jos programul.

Program Fiii Satului Oarda

Duminică, 4 iunie (Rusaliile – Pogorârea SfântuluiDuh)

  • Ora 8.00 – Utrenia, Sfânta Liturghie și Slujba plecării genunchilor (slujbă specifică pentru ziua de Rusalii), Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Curături
  • Ora 11.30 – Evocarea unor personalităţi ale localităţii Oarda de Sus, la Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Oarda de Sus – Distincţii oferite de către Primăria Alba Iulia;
  • Ora 12.30 – Vernisaj expoziţional la Căminul din Oarda de Jos;
  • Ora 13.00 – Agapă frăţească – Pensiunea Select;
  • Ora 17.00 – Ieşire la holde în haine românești împreună cu credincioșii din Oarda de Jos

Luni, 5 iunie (SfântaTreime)

  • Ora 8.00 – Utrenia și Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Curături
  • Ora 11.00 –Evocarea unor personalități din Oarda de Jos, la Biserica Sfânta Treime Oarda de Jos; Diplomă de excelență din partea Primăriei Alba Iulia; lansarea ”Monografiei localității Oarda” – Doina Bocşa. Premierea câştigătorilor concursului de fotografie “Satul Meu – tradiţie şi modernism”
  • Ora 16.00 – Serbare câmpenească, (muzică populară, comercianți cu tarabe, jocuri pentru copii, etc) la Stadionul din Oarda de Jos
  • Ora 17.30 – Spectacol folcloric oferit de Centrul Cultural “Augustin Bena” al Consiliului Judeţean Alba – Stadionul din Oarda de Jos
  • Ora 20.00 – Muzică pentru tineret (DJ Mc Kotto) – Stadionul din Oarda de Jos

Festival ecvestru la Leorinț

În acest weekend, la Leorinț, se desfășoară un festival de echitație, cu probe de gimnastică pe cal, sărituri peste obstacole, tir cu arcul călare sau îndemânare.

Festivalul este de la ora 10.00.

Ediția a VII-a a concursului național de hipoterapie este organizată în 3-4 iunie. Pentru acest concurs copiii se pregătesc, învață elemente de gimnastică sau pur și simplu învață să stea pe cal și să rezolve niște sarcini simple sau mai grele.

Probele sunt organizate astfel încât toți copiii cu diverse dizabilități să reușească să participe și să reușească să rezolve sarcinile stând pe cal.

Fiecare copil, care participă se poate bucura de medalie, cadouri și de aprecierea celor din jur.

Participă peste 150 de călăreți, copii și adulți, din mai multe județe.

Concurs de machete statice la Alba Iulia

La Alba Iulia, continuă Concursul Internațional de Machete Statice “Trofeul AMA”, ediția a XI-a. Evenimentul se desfășoară la sala de sport a Liceului Tehnologic ”Dorin Pavel” și este organizat de Asociația Modelism Alba – IPMS România, în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia și Cercul Militar Alba Iulia.

Vizitatorii au acces în intervalul orar 9.00-13.00.

Machetele statice sunt o transpunere la scara redusă al unei ființe sau obiect din natură (construcției, aparat, operă de artă, vegetației, etc) care respectă fidel proporția dimensiunilor și aspectul exterior al originalului, dar nu sunt funcționale.

Cu ajutorul machetelor se pot realiza diorame care sunt o reprezentare spațială la scara a unei porțiuni din realitatea înconjurătoare cu tot ceea ce cuprinde, a unei scene istorice sau de ficțiune, a unui ecosistem etc.

Aceste reproduceri ofera privitorului, prin conținut și iluminare variată, impresia unui peisaj real.

Alte evenimente

La Râpa Roșie, lângă Sebeș, continuă Festivalul Fun to Fly, dedicat pasionaților de aeromodelism.

La Găbud (comuna Noșlac), este Festivalul Cireșelor, de la ora 13.30, cu muzică și voie bună.

La Roșia Montană, continuă Festivalul copiilor (Roșia Montană ALIVE). Sunt organizate atelier de recunoaștere a plantelor și activități de badminton, volei, minifotbal, cort cu instrumente muzicale și cărți pentru copii, șotron, tobogan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax