Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Facebook a lansat o opţiune care ajută persoanele nevăzătoare să înţeleagă ce conţin imaginile

Publicat

facebook-sign-89 Specialiştii de la Facebook au pus la punct o facilitate inedită pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Este vorba despre „automatic alternative text” (AAT), funcţie ce va permite descrierea audio a fotografiilor, astfel încât ele să poată fi înţelese şi de persoanele care au deficienţe de vedere.

O echipă condusă de Jeff Wieland a lucrat mai multă vreme la această opţiune, luând în considerare că cea mai mare parte a conţinutului de pe reţeaua de socializare se bazează pe imagini. Anterior, aceiaşi specialişti creaseră şi opţiunea de mărire a fontului pe Facebook, disponibilă pentru utilizatorii de iOS care au probleme cu vederea, scrie The Verge.

Concret, AAT, care va funcţiona iniţial pe iOS, iar ulterior şi pe Android şi web, are capacitatea de a recunoaşte obiectele dintr-o fotografie. Apoi, utilizând „vocea” iPhone-ului îi descrie utilizatorului imaginea.

Deocamdată, limba disponibilă este doar engleza, dar specialiştii de la Facebook au subliniat că lucrează la dezvoltarea cât mai bună a acestei facilităţi, astfel încât ea să răspundă nevoilor cât mai multor oameni.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax