Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Finanțare pentru CS Unirea Alba Iulia de la Consiliul Județean Alba. Clubul vizează câștigarea de medalii

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia a obținut finanțare în valoare de 172.365 de lei (circa 36.500 de euro) în urma unei cereri depuse la Consiliul Județean Alba, banii urmând să fie folosiți, între altele, pentru indemnizații, prime, cheltuieli medicale, cheltuieli de transport, cazare și masă, obiectivele fiind câștigarea mai multor medalii naționale și internaționale.  

„De mulți ani suntem cel mai bun club sportiv din județul Alba. Câștigăm medalii la campionatele naționale și internaționale, iar sportivii crescuți de antrenorii noștri fac parte din loturile naționale. Consiliul Județean Alba a înțeles că suntem un club mic, dar puternic, care face cinste județului, iar de serviciile clubului beneficiază foarte mulți copii. E rândul Primăriei Alba Iulia să sprijine sportul, tinerii și performanța”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Acordarea banilor pe secții:

Subprogramul Atletism: Obiectivele sunt 4 medalii de aur, 3 medalii de argint și 3 medalii de bronz la Campionatele Naționale și convocarea a cel puțin doi sportivi la loturile naționale ale României, care vor reprezenta țara noastră la competițiile internaționale oficiale. Suma care va fi acordată – 65.000 de lei.

Subprogramul Haltere: Obiectivele sunt 1 medalie de aur, 2 medalii de argint și 3 medalii de bronz la campionate naționale. Suma care va fi acordată – 7.800 de lei. 

Subprogramul Box: Obiectivele sunt 2 medalii de argint și 2 medalii de bronz la campionate naționale. Suma acordată – 15.000 de lei.

Subprogramul Judo: Obiectivele sunt 3 medalii de aur, 6 medalii de argint și 6 medalii de bronz, cât și selecționarea unui sportiv pentru lotul național al României. Suma – 6.300 de lei. 

Subprogramul Orientare: Participarea la Campionatele Europei de Sud-Est. Obiectivele sunt: 6 medalii la finalele Campionatelor Naționale și convocarea a cel puțin unui sportiv la loturile naționale. Suma care va fi alocată – 5.995 de lei.

Subprogramul Powerlifting: Participarea la Campionatul Mondial de powerlifting, juniori și Participarea la Campionatul Mondial de powerlifting, seniori. Obiectivele sunt: 1 medalie la Campionatele Mondiale de Juniori, 2 locuri IV – VII la Campionatele Mondiale de Juniori, 3 locuri IV – VII la Campionatele Mondiale de Seniori. Suma – 72.270 de lei. 

La competiții participă atât sportivi, cât și antrenori, iar banii vor fi cheltuiți pentru indemnizaţii sportive, prime și alte drepturi cheltuieli medicale (vitamine și susținătoare de efort, medicamente, materiale sanitare, unguente, produse pentru refacere și recuperare), controlul doping, cheltuieli transport, cazare, masă și altele.

Sportivii și antrenorii, de la toate secțiile sunt recompensați pentru rezultatele obținute la competiții sportive și la Campionatele Naționale și Internaționale, după caz. 

Proiectul cu care CS Unirea Alba Iulia a obținut finanțare, de la CJ Alba, se numește „Performanţă la nivel înalt pentru sportivii olimpici şi neolimpici de la CS Unirea Alba Iulia”.

Articolul 69 din Legea Educației fizice și sportului nr. 69/200 prevede, la aliniatul 1, că structurile sportive, în condițiile prezentei legi, pot beneficia de sume de la bugetul de stat și de la bugetele locale, inclusiv pentru finanțarea de programe sportive de utilitate publică. Aceste sume se asigură pe bază de contracte încheiate între structurile sportive respective și organele administrației publice centrale sau locale, după caz.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Producție record de ”banane de Alba Iulia”, în sera cu minuni de la Schit. Ciorchinii uriași așteaptă să fie culeși

Publicat

banane

Producție record de ”banane de Alba Iulia” în sera cu minuni a domnului Nelu. O gospodărie situată în zona Schit a orașului ascunde un mic paradis tropical.  Într-o seră improvizată, înconjurați de lămâi, portocali și smochini, doi bananieri imenși, de peste 6 metri, produc fie că e iarnă sau vară fructe.  În urmă cu câțiva ani, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO ȘTIREA TA: Plimbare nocturnă a celor șase cai frumoși din Alba Iulia. Pericol pentru șoferi, pe timp de noapte

Publicat

cai strada

Viața de noapte pare să le priască celor șase cai din Alba Iulia, care se plimbă nestingherți la ore târzii, prin zona stadionului municipal.  Cea mai recentă ieșire a cailor în oraș a fost în noaptea de vineri spre sâmbătă. În jurul orei 1.40, mai mulți cititori Alba24 au observat animalele în timp ce se […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT RUTIER în Alba: O persoană rănită, după ce mașină în care se afla s-a răsturnat pe DJ 107B, în zona localității Galtiu

Publicat

accident

Un accident rutier s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 15.20, pe drumul județean 107 B, pe raza localității Galtiu. Potrivit ISU Alba, o persoană a fost rănită ușor după ce mașina în care se afla s-a răsturnat în afara carosabilului.  La fața locului a intervenit Detașamentul de Pompieri Alba Iulia cu o autospecială de stingere, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cod Galben de vreme rea în județul Alba. Averse, descărcări electrice, grindină. ZONELE VIZATE

Publicat

Meteorologii au emis o avertizare de tip Cod Galben de vreme rea, pentru județul Alba, zona de munte de peste cota 1800, în intervalul orar 15.00 –  16.00. Se vor semnala: descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului Fenomene asociate : averse ce vor cumula local 20…25 l/mp  

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate