Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Finanțare pentru CS Unirea Alba Iulia de la Consiliul Județean Alba. Clubul vizează câștigarea de medalii

Publicat


sediul CJ, prefectura AB

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia a obținut finanțare în valoare de 172.365 de lei (circa 36.500 de euro) în urma unei cereri depuse la Consiliul Județean Alba, banii urmând să fie folosiți, între altele, pentru indemnizații, prime, cheltuieli medicale, cheltuieli de transport, cazare și masă, obiectivele fiind câștigarea mai multor medalii naționale și internaționale.  

„De mulți ani suntem cel mai bun club sportiv din județul Alba. Câștigăm medalii la campionatele naționale și internaționale, iar sportivii crescuți de antrenorii noștri fac parte din loturile naționale. Consiliul Județean Alba a înțeles că suntem un club mic, dar puternic, care face cinste județului, iar de serviciile clubului beneficiază foarte mulți copii. E rândul Primăriei Alba Iulia să sprijine sportul, tinerii și performanța”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Acordarea banilor pe secții:

Subprogramul Atletism: Obiectivele sunt 4 medalii de aur, 3 medalii de argint și 3 medalii de bronz la Campionatele Naționale și convocarea a cel puțin doi sportivi la loturile naționale ale României, care vor reprezenta țara noastră la competițiile internaționale oficiale. Suma care va fi acordată – 65.000 de lei.

Subprogramul Haltere: Obiectivele sunt 1 medalie de aur, 2 medalii de argint și 3 medalii de bronz la campionate naționale. Suma care va fi acordată – 7.800 de lei. 

Subprogramul Box: Obiectivele sunt 2 medalii de argint și 2 medalii de bronz la campionate naționale. Suma acordată – 15.000 de lei.

Subprogramul Judo: Obiectivele sunt 3 medalii de aur, 6 medalii de argint și 6 medalii de bronz, cât și selecționarea unui sportiv pentru lotul național al României. Suma – 6.300 de lei. 

Subprogramul Orientare: Participarea la Campionatele Europei de Sud-Est. Obiectivele sunt: 6 medalii la finalele Campionatelor Naționale și convocarea a cel puțin unui sportiv la loturile naționale. Suma care va fi alocată – 5.995 de lei.

Subprogramul Powerlifting: Participarea la Campionatul Mondial de powerlifting, juniori și Participarea la Campionatul Mondial de powerlifting, seniori. Obiectivele sunt: 1 medalie la Campionatele Mondiale de Juniori, 2 locuri IV – VII la Campionatele Mondiale de Juniori, 3 locuri IV – VII la Campionatele Mondiale de Seniori. Suma – 72.270 de lei. 

La competiții participă atât sportivi, cât și antrenori, iar banii vor fi cheltuiți pentru indemnizaţii sportive, prime și alte drepturi cheltuieli medicale (vitamine și susținătoare de efort, medicamente, materiale sanitare, unguente, produse pentru refacere și recuperare), controlul doping, cheltuieli transport, cazare, masă și altele.

Sportivii și antrenorii, de la toate secțiile sunt recompensați pentru rezultatele obținute la competiții sportive și la Campionatele Naționale și Internaționale, după caz. 

Proiectul cu care CS Unirea Alba Iulia a obținut finanțare, de la CJ Alba, se numește „Performanţă la nivel înalt pentru sportivii olimpici şi neolimpici de la CS Unirea Alba Iulia”.

Articolul 69 din Legea Educației fizice și sportului nr. 69/200 prevede, la aliniatul 1, că structurile sportive, în condițiile prezentei legi, pot beneficia de sume de la bugetul de stat și de la bugetele locale, inclusiv pentru finanțarea de programe sportive de utilitate publică. Aceste sume se asigură pe bază de contracte încheiate între structurile sportive respective și organele administrației publice centrale sau locale, după caz.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Ucigașul primarului din Lunca Mureșului a acuzat anchetatorii de influențarea martorilor. Decizia judecătorilor din Alba

Publicat

Barsony Gligor, bărbatul condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea primarului din Lunca Mureșului, Ioan Rusu, a spus în fața magistraților de la Tribunalul Alba că anchetatorii au influențat doi martori din proces, astfel încât aceștia să nu declare faptele întâmplate. Declarația a fost făcută de Barsony într-o ședință la instanța din Alba, […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

UM Cugir investește 4,3 milioane de euro într-un utilaj de forjat țevi de armă, pentru mitraliere grele și tun de aviație

Publicat

Uzina Mecanică Cugir investește 4,3 milioane de euro într-un utilaj de forjat țevi de armă la rece, pentru mitraliere calibru 12,7 x 108 mm, 12,7 x 99 mm (.50) și 14,5 x 114 mm pe tripod și tun de aviație calibrul 23 mm. S Uzina Mecanică Cugir SA a lansat recent în Sistemul Electronic de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Evenimentul ”Patria recunoscătoare”, marcat la Teiuș. Jerbă de flori la placa omagială pentru Marea Adunare Națională

Publicat

Cei 101 de ani care au trecut de la evenimentul prin care se anunța, în 20 noiembrie 1918, convocarea Marii Adunări Naționale la Alba Iulia, a fost marcat și la Teiuș. Au fost depuse jerbe de flori, iar clopotele bisericilor au răsunat de 101 ori. ”Evenimentul <Patria Recunoscătoare>, organizat de către CJ Alba, dedicat celor […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Investigație RECORDER: București, orașul tuturor posibilităților. Rețea de firme interconectate, abonată la contracte uriașe

Publicat

O rețea de firme interconectate printr-un sistem de prietenii și interese comune a devenit abonată la contracte uriașe din bugetul Capitalei, fiind implicată în realizarea unor lucrări vitale pentru București, deși nu deține niciun fel de expertiză, scriu jurnaliștii de la recorder.ro. Astfel s-a ajuns ca Trustul de Clădiri Metropolitane, care se ocupă de marile […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate