Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Flashmob” în Parcul Custozza. Rugăciuni agăţate pe gardul care împrejmuieşte şantierul

Publicat

Apărătorii Parcului Custozza şi-au dat întâlnire, marţi, de la ora 18.00, în parcul menţionat, pentru a se ruga pentru soarta bătrânilor copaci. Manifestarea s-a desfăşurat după modelul Flashmob, fiind desfăşurat într-o perioadă scurtă de timp, de câteva minute, în care participanții încearcă să atragă atenţia trecătorilor prin acţiuni neobișnuite. Evenimentul a fost promovat prin intermediul reţelelor de socializare.

Profesorul universitar Claudiu Ştefani a dat detalii, pe pagina de Facebook a Parcului Custozza: „Cei care iubesc natura şi doresc protejarea spaţiilor verzi din oraş sunt aşteptaţi marţi, 7 iunie, ora 18.00, în faţa gardurilor Grup Corint SA din zona Universităţii, cu rugăciunea listată (rugăciunea postată pe radiocustozza). Foile cu rugăciunea vor fi agăţate de gardul împrejmuitor al şantierului, astfel încât să fie vizibile de peste tot. După 10 minute, toată lumea prezentă se va deplasa în faţa Catedralei Reîntregirii, unde va păstra un moment de reculegere în memoria arborilor sacrificaţi în numele zeului ban. După un minut, fiecare va pleca unde va dori.”

La Flashmob au fost aşteptate cât mai multe persoane care doresc să îşi exprime regretul faţă de soarta copacilor răpuşi de excavatoare. Ideea de Flashmob a fost vehiculată în literatură în timpul secolului al XX-lea, fiind transpusă în realitate începând cu 2003. Aceasta a fost facilitată de larga răspândire a Internetului, e-mailul și mesageria instant fiind principale mijloace prin care se face organizarea acestor adunări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Claudiu S.

    miercuri, 08.06.2011 at 11:16

    Un flash mob nu este un miting ci o adunare spontana anuntata prin mijloacele de comunicare specifice spatiului virtual. Anuntul se face pe net si mobilizarea este rapida (flash).Participantii realizeaza o activitate neobisnuita si se disperseaza rapida. Flash mob-ul reprezinta o modalitate de exprimare a unei atitudini, stari de spirit si de testare a capacitatii de mobilizare a oamenilor pentru o cauza sau pentru o idee. La Alba Iulia testul a aratat ca anunturile pe net nu reprezinta o modalitate eficienta de mobilizarea a oamenilor. Postarea anuntului pe peretele Grupului Custozza a fost vazuta in timp util doar de un numar mic de oameni dintre care u numar si mai mic a putut participa. Cei mai multi nu au vazut anuntul sau l-au vazut tarziu.

  2. Flavia Nicolae

    miercuri, 08.06.2011 at 11:35

    @mariusrusu, multumim

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax