Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Focarul de la Galda de Jos crește: alte 14 cazuri de infectare cu noul coronavirus, descoperite acolo. 150 de bolnavi, în total

Publicat

Numărul persoanelor infectate în focarul de la Galda de Jos, continuă să crească. Alte 14 persoane au fost testate pozitiv. Este vorba despre  13 beneficiari și un angajat de la Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilităţi Galda de Jos.

Numărul total al persoanelor infectate se ridică în prezent la 117 beneficiari și 33 de angajați, potrivit datelor transmise de Direcția Generală de asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

De asemenea, analizele de laborator au indicat rezultate incerte pentru un eșantion de 6 persoane din zona Aiud, un eșantion cu 3 salariați din zona Alba Iulia și un eșantion cu 10 angajați care își desfășoară activitatea în cadrul serviciilor de evaluare complexă.

Toate persoanele a căror rezultat a fost incert se află în izolare la domiciliu, urmând să fie testate individual.

Comunicatul DGASPC

În urma procedurii de testare bilunară a personalului angajat în cadrul Direcției Generale de asistență Socială și Protecția Copilului Alba, conform programării, ieri, au fost testați prin metoda pooling salariații care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale pentru adulți și copii din zona Blaj – 35 de salariați, zona Aiud – 26 angajați, zona Alba Iulia – 51 de angajați.

Au fost recoltate probe unui număr de 19 salariați care își desfășoară activitatea în cadrul sediului DGASPC Alba și care intră în contact cu persoanele care se prezintă la serviciile de evaluare complexă pentru copii și persoane adulte cu dizabilități și a continuat testarea beneficiarilor și personalului de la centrul rezidențial din Galda de Jos.

Rezultatele primite de la Direcția de Sănătate Publică Alba au fost negative pentru toți angajații din centrele rezidențiale din zona Blaj.

Analizele de laborator au indicat rezultate incerte pentru un eșantion de 6 persoane din zona Aiud, un eșantion cu 3 salariați din zona Alba Iulia și un eșantion cu 10 angajați care își desfășoară activitatea în cadrul serviciilor de evaluare complexă. Toate persoanele a căror rezultat a fost incert se află în izolare la domiciliu, urmând să fie testate individual.

O persoană care își care își desfășoară activitatea în sediul DGASPC Alba, în urma testării voluntare, a fost confirmată pozitiv COVID-19, deși nu a mai fost la serviciu din data de 7 octombrie 2020.

De asemenea, rezultatele primite de la DSP Alba au confirmat infectarea, cu noul coronavirus COVID-19, a 13 beneficiari și a unui angajat de la Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilităţi Galda de Jos, numărul acestora ridicându-se la 117 beneficiari și 33 de angajați.

DGASPC Alba în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Alba și Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia continuă activitatea de testare a salariaților și a beneficiarilor din centrele rezidențiale din județul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax