Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO „Citiți-l pe Eminescu, nu îl comemorați”, proiect al elevilor Școlii Avram Iancu din Alba Iulia, de Ziua Culturii Naționale

Publicat

„Citiți-l pe Eminescu, nu îl comemorați!”, proiectul elevilor Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Alba Iulia de Ziua Culturii Naționale și a poetului „nepereche” a fost realizat în săptămâna 13-17 ianuarie 2020.

15 ianuarie – ziua lui Mihai Eminescu

Elevii au citit colectiv opera eminesciană după ce au primit la intararea în școală dis-de-dimineață, miercuri 15 ianuarie, răvașe cu strofe din poeziile marelui poet. Au reconstituit apoi poeziile căutând versurile lipsă aflate la colegii din clasele de gimnaziu.

La realizarea proiectului au participat elevi din clasele V-VIII, au fost coordonați de prof. Diane Popa, de prof. documentarist, Camelia Pop, în colaborare cu diriginții claselor gimnaziale.

Astfel, elevii nu doar au celebrat 170 de ani de la nașterea poetului, ci și că acesta are cel mai lung poem ce dragoste din lume, record înregistrat în 15.02.2008, că două corpuri cerești îi poartă numele, respectiv un crater de pe Mercur și asteroidul 9495, că erea un foarte bun înotător și că juca fotbal și șah.

„E interesant acest proiect, pentru că am citit împreună, am reconstituit versurile în echipă și a fost ca o vânătoare de comori…”, a replicat o elevă care a luat premiul I.

Elevii premiați au fost:

  • Locul I: Cacuci Tabita (clasa a V-a B);
  • Locul II: Adam Alexandru (clasa a VII-a A);
  • Locul III: Sârbu Alexia (clasa a VI-a C);
  • M I: Gherman Tudor (clasa a VI-a B);
  • M II: Oberofer Răzvan (clasa a VIII-a A);
  • M III: Istudor Coșeriu (clasa a VIII-a C);

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax