Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Cometa, cățelul și copilul”, o piesă de Alexandru Dabija, cu texte de I.L. Caragiale, în încheierea Festivalului de Teatru „Povești”

Publicat

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” de la Alba Iulia și-a încheiat, duminică, cea de-a VII-a ediție cu un spectacol clasic pus în scenă de Teatrul Odeon din București. Sala Casei de Cultură a Sindicatelor a fost, din nou, arhiplină, de la ora 20.30, când a început piesa „Cometa, Cățelul și Copilul”, un colaj de scene din textele lui Ion Luca Caragiale, un spectacol în regia lui Alexandru Dabija.

Spectacolul începe într-un decor ce te trimite direct, de pe liniile ferate și peronul din „urbea X”, cu trenul, spre București, sau în orice altă parte. Înainte de cursă, introducerea în context este adusă de controlorul de bilete, interpretat de actorul Pavel Bartoș, care face o plimbare matinală prin câmpul din zona liniilor, pentru a inspecta spațiul cosmic și a verifica dacă, într-adevăr, omenirea este amenințată de sosirea cometei Falb, „astrul pletos”. Scena este cu atât mai captivantă cu cât ea se petrece într-un decor spectaculos, cu buruieni și flori electronice și care reacționează la gesturile personajului, înălțându-și sau coborându-și tulpinile. În paralel cu descrierea sosirii iminente a cometei, pe un ecran sunt proiectate imagini care redau, parcă, proiecții din mintea personajului.

Subit, după apariția a patru personaje noi, scena devine spațiul de desfășurare a schiței „D-l Goe”, în care „băiatul” le pune pe jar pe îngrijitoarele sale, Mam Mare, Mamițica și Tanti Mița, toate fascinate de calitățile superlative ale nepoțelului lor. Binecunoscuta poveste începe să se intersecteze la un moment dat cu „Bubico”, schiță care are ca loc de desfășurare tot trenul. Publicul nu a ezitat să își exprime reacțiile pozitive pe parcursul piesei, arătând că umorul caragialian este valabil și la mai bine de un secol de la scrierea textelor.

Regia piesei îi aparține lui Alexandru Dabija, scenografia a fost realizată de Cristina Milea, muzica a fost compusă de Ada Milea, proiecțiile video au fost realizate de Cinty Ionescu, iar ilustrația muzicală a fost asigurată de Vasile Manta. Din distribuție au făcut parte Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Oana Ştefănescu, Paula Niculiţă, Nicoleta Lefter, Cojocaru / Marius Damian, Ionel Mihăilescu, Pavel Bartoş, Veronica Gherasim.

Vă invităm să vedeți câteva fotografii din spectacolul „Cometa, Cățelul și Copilul”, regizat de Alexandru Dabija:

FOTO: Vali CIONTEA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. maria

    luni, 08.10.2012 at 14:36

    o piesa varza…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax