Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevii şcolilor din comuna Ciugud au sărbătorit Ziua Națională a României. Cum au dovedit că ştiu semnificaţia datei de 1 Decembrie

Publicat

IMG_7875 Elevii din cadrul școlilor de pe raza comunei Ciugud au luat parte la diverse activități dedicate Zilei Naționale a României. Au confecționat steaguri tricolore, insigne, au realizat desene și colaje, au recitat poezii şi au interpretat cântece patriotice.

Data de 1 Decembrie are o semnificație profundă pentru românii de pretutindeni. Este Ziua Națională a României, ziua când, la 1918, românii au strigat cu toată ființa: ”Noi vrem să ne unim cu țara!”

Chiar și micii școlari trebuie să cunoască semnificația acestui eveniment. Astfel, elevii de la Școala Primară din Hăpria au participat la ateliere de creație în cadrul cărora au confecționat steaguri tricolore, insigne, au realizat desene și colaje. Vineri, au organizat și o serbare la care au fost invitați părinții care s-au bucurat preț de aproape o oră de cele mai frumoase poezii patriotice și au cântat împreună cu cei mici cântece dragi românilor.

Nu au lipsit mândrele costumele populare, copilașii din clasele pregătioare până la a IV-a dovedind că iubesc portul românesc și că sunt mândri de el.

Toate acestea s-au desfășurat în cadrul unui proiect educațional coordonat de profesoarele Sorina Mărginean și Georgeta Paven prin care au urmărit la elevi înțelegerea semnificației zilei de 1 Decembrie și cunoașterea unor repere istorice privitoare la Marea Unire.

De asemenea, elevii din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială Ciugud au aflat detalii legate de evenimentele istorice ce au culminat cu Marea Unire de la 1 decembrie 1918 în cadrul unor ore deosebite de istorie dedicate acestui moment decisiv din istoria românilor. Totodată, au pregătit un impresionant moment cultural-artistic constând în cântece patriotice, cântece populare și recitare de poezii.

Elevii claselor I-IV au realizat o expoziție cu lucrări plastice și colaje dedicate Zilei Naționale a României, iar preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal Ciugud s-au pregătit întreaga săptămână pentru Ziua Națională a României realizând colaje, desene și insigne.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax