Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO OFICIAL: Câte persoane se află în carantină sau în izolare, în Alba. AMENZI pentru nerespectarea Ordonanțelor militare

Publicat

În județul Alba, sâmbătă, 11 aprilie 2020, se află în carantină 430 persoane, 207 persoane sunt ieșite din carantină, 846 de persoane sunt izolate la domiciliu, iar 3.468 persoane au ieșit din izolare. De asemenea, 4 persoane au fost declarate vindecate, și alte 4 persoane au decedate.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

Vezi și HARTA: LISTA pe localități a cazurilor de coronavirus din Alba. Cele mai multe, în Alba Iulia

În ultimele 24 de ore, 278 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și 42 polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1.020 de persoane aflate în 377 locații, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

În urma activităților au fost aplicate 277 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare, în valoare de 315.720 lei.

De exemplu, la Cugir și pe raza localităților rurale limitrofe, între orele 11:00 – 17:00, a avut loc o acțiune cu efective suplimentare la care au participat 33 de polițiști, jandarmi și polițiști locali. Au fost verificate 56 de persoane aflate în izolare, controlate 76 de autovehicule și 123 de persoane.  Dintre persoanele verificate 23 nu au putut justifica prezența pe stradă, motiv pentru care au fost sancționate în conformitate cu prevederile OUG 1 din 1999 privind starea de urgență și a Ordonanțelor Militare incidente.

Alte 14 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru sancționarea unor abateri privind comerțul și ordinea și liniștea publică.

La acțiune, polițiștii din Cugir au fost sprijiniți de polițiști din cadrul serviciilor de investigații criminale, investigare a criminalității economice, ordine publică, arme, cazier, precum și de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Între orele 13:00 – 15:00, la Baia de Arieș și pe raza localităților rurale arondate, a fost organizată o acțiune cu efective suplimentare la care au participat 23 de polițiști și jandarmi. În cele două ore de acțiune au fost controlate 87 de autovehicule și 126 de persoane și au fost constatate 17 abateri de natură contravențională, din care 14 pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind starea de urgență.

La ambele acțiuni au luat parte si specialiști silvici care i-au sprijinit pe polițiști în activitățile de control al transporturilor de material lemnos.

Acțiuni punctuale, care au avut ca scop respectarea regulilor privind distanțarea socială și prevenirea răspândirii noului virus, au fost organizate, în ultimele 24 de ore și în Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Câmpeni, Teiuș și Ocna Mureș. Astfel de activități vor fi organizate, zilnic, și în perioada următoare.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni în contextul răspândirii Covid-19. Încă de la începutul epidemiei, zilnic peste 100 de jandarmi au fost angrenați în: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină,  misiuni desfășurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor  militare, misiuni executate în cooperare cu poliția pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 128 de  jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate  sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.000 de lei.  Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor.

„Stimați cetățeni, trecem cu toții printr-o încercare din care putem ieși cu bine doar dacă vom respecta regulile și vom acționa împreună! Păstrați distanța socială și evitați aglomerația pentru a vă putea bucura sănătoși de sărbătorile care urmează!”, au transmis reprezentanții Prefecturii Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate