Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: PSD își alege președintele. În Alba, peste 8.000 de membri așteptați la urne pentru a arăta dacă îl vor sau nu pe Liviu Dragnea

Publicat

alegeri psd Alegerile pentru funcția de președinte PSD au început, duminică dimineața și în județul Alba. Peste 8.000 de membri sunt așteptați la sediile de partid pentru a alege dacă îl vor sau nu președinte pe Liviu Dragnea. Buletinul de vot are două opțiuni „DA” sau „NU”, iar cei care vor vota, vor primi și un chestionar cu 11 întrebări referitoare la guvernarea PSD.

Scrutinul este un test și pentru organizația din Alba, conducerea partidului transmițândule liderilor din teritoriu că vor să vadă astfel care este forța organizațiilor pe care le conduc. În dorința de a genera o participare cât mai numeroasă la scrutinul de duminică, surse politice apropiate PSD au declarat că membrilor PSD le-au fost transmise mesaje prin care li s-a atras atenția că absența de la vot ar putea aduce inclusiv excluderi din partid.

Până la ora 11.00 la sediul PSD Alba Iulia s-au prezentat aproximativ 100 de membri. Situația este similară și la Sebeș, Abrud sau Cugir.

IMG_0161 În județul Alba sunt așteptați la urnele amenajate la sediile PSD din comune sau orașe, un total de 8.177 de membri. Aceștia se vor prezenta cu buletinul și vor fi căutați în baza de date a partidului. Cei care nu pot să voteze la secțiile de care aparțin vor trebui să se prezinte cu o adeverință de la sediul central PSD.

„Este un eveniment important și în istoria partidului nostru. Sigur, noi am mai avut modalități de astfel de vot, de genul votului online, prin anii 2000, pentru ierarhizarea membrilor noștri pentru listele de la Parlament, dar a fost cu totul altceva. De această dată este punerea în aplicare a unei prevederi a Statutului, care a avut o ultimă modificare în Congresul din 2013, unde este prevăzut acest vot direct al tuturor membrilor pentru alegerea președintelui. Așteptăm o prezență bună, suntem pregătiți, suntem organizați pe centre, la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor și vom transmite rezultatele în jurul orei 20.00”, a declarat vicepreședintele PSD Alba, Dorin Sandea.

„Referitor la această zi eu spun că este un importantă, este un antenament pentru organizațiile județene și orășenești PSD, pentru că următoarea confruntare va fi în mai puțin de un an și acest vot de astăzi este dublat de un sondaj de opinie. În acel chestionar, cetățenii vor fi întrebați de anumite aspecte și politice dar și de infrastructură și ce părere au despre diverse instituții la nivel județean și cred că este un punct de reper peentru pașii pe care îi va face PSD la nivel de județ” a spus președintele PSD Alba, Ion Dîrzu.

Acesta a mai spus că datorită votului de astăzi vor putea vedea câți colegi sunt plecați în străinătate sau câți se află în imposibilitatea de a vota.

Membri de partid care nu se vor putea deplasa la vot vor putea apela la colegi să îi transporte, dar nu se va duce urna mobilă.

Dîrzu a mai precizat că PSD Alba nu a cheltuit nimic pe acest scrutin pentru că, atât buletinele de vot, cât și chestionarele au fost trimise de la București. Potrivit acestuia, la nivel național s-a cheltuit aproximativ 2.000 de euro pentru tipărirea buletinelor de vot.

Prezent la conferința de presă, Călin Potor a spus că a votat în favoarea lui Drganea dar nu este de acord cu modul de votare.

„Mie nu mi se pare chiar așa firesc acest sistem de a alege și de ați depune candidatura. Părerea mea este că este un sistem care limitează și nu neapărat bun. Eu cred că trebuia să fii fost o dezbarete între trei-patru candidați, fiecare cu proiecte, fiecare cu gânduri pentru partidul lui” a spus Caplin Potor.

UPDATE3: Procesul de votare din cadrul alegerilor interne din PSD s-a încheiat, duminică, la ora 20.00, liderii partidului începând centralizarea finală a rezultatelor şi aşteptându-se la o prezenţă la urne de aproximativ 80%, potrivit unor surse social-democrate.

UPDATE 2: La ora 16.00 prezența la vot era de 60%.

UPDATE 1: Potrivit reprezentanților PSD, la nivel județean, la ora 12.00, prezența la vot era de 35%.
Revenim cu amănunte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax