Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Un altfel de „Halloween”, la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia: Paradă cu costume medievale, de prinţi şi prinţese

Publicat

Elevii de clasa a V-a de la Liceul Sportiv din Alba Iulia au avut ocazia, miercuri, să petreacă în costume medievale, de Halloween. Evenimentul a fost cuprins într-un proiect de parteneriat realizat cu Palatul Copiilor. Adolescenţii au defilat în cadrul unei parade cu „prinţi” şi „prinţese”, în prezenţa profesorilor  şi părinţilor.

„În primul rând am încercat să diminuăm aspectul pur comercial care a pus amprenta și pe felul în care a fost abordată această sărbătoare în spațiul nostru cultural: în ultimii ani, în prejma zilei de 31 octombrie, părinți, bunici și copii dau buzna în magazine pentru a cumpăra costume, măști şi alte obiecte terifiante. În al doilea rând, am încercat să oferim copiilor o variantă cultural- artistică ce a presupus implicarea lor într-o serie de activități extrașcolare ce au urmărit realizarea spectacolului final”, a declarat purtătorul de cuvânt al Palatului Copiilor Alba Iulia, Irena Diana Stânea.

Elevii au fost instruiți pentru dansurile medievale de profesoara de limbă franceză, Mărioara Popa, iar profesoara Irena Diana Stânea, de la Palatul Copiilor Alba Iulia, s-a ocupat de adaptarea scenetei prezentate. Parada de prinți și prințese a înfrumusețat decorul medieval reprezentat de eroii principali ai basmelor și poveștilor din copilărie, prin culoarea locală dată de Păcală și Tândală, comicii incontestabili ai culturii românești.

Totodată, aceste momente la care au asistat si părinții elevilor au fost realizate într-un decor de toamnă pregătit de pofesoara de limba română Elena Vinceller, cu elevii clasei a V-a C.

”Iată deci un altfel de Halloween, o sărbătoare ce marchează sfârșitul sezonului cald prin decorul de toamnă și bostanii sculptați, o sărbătoare a recoltei aşa cum îşi are originea în vechea sărbătoare romană a Pomonei, pe care copiii au marcat-o cu joc, dans și nu în ultimul rând voie bună alături de personajele basmelor atât de mult îndrăgite”, a declarat Irena Stânea.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax