Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: EXPLOZIE puternică și incendiu violent la Rafinăria Petromidia. A fost activat planul roșu de intervenție

Publicat

O explozie puternică s-a produs vineri, în jurul orei 12:20, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Explozia s-ar fi produs la una dintre instalații. Ministrul de Interne, Lucian Bode și șeful DSU, Raed Arafat, au plecat spre locul exploziei, informează România24

UPDATE: Un angajat ce fusese dat dispărut în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia a fost găsit decedat, a anunţat, vineri, prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.

Vezi și VIDEO: Explozie, urmată de un incendiu puternic la Combinatul chimic Azomureș. Populația a fost informată prin mesaj RO-Alert

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea anunţase că în urma exploziei au fost înregistrate şase victime, dintre care una era dată dispărută.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anamaria Stoica, victimele au vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani.

„Avem şase victime, o persoană a fost preluată de elicopterul SMURD cu arsuri pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului şi preluată la UPU Constanţa şi încă patru victime conştiente, cu arsuri minore şi cu politraumatisme, preluate de echipajele SMURD şi echipajele SAJ, predate la Spitalul Judeţean Constanţa”, a precizat Anamaria Stoica, potrivit Agerpres.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu crede că vor fi probleme deocamdată cu stocurile de carburanţi, după explozia de la Petromidia, întrucât depozitele nu au fost afectate de incendiu, însă acest lucru depinde de perioada în care rafinăria va fi închisă.

„Din datele pe care le avem în prezent, nu cred că vor fi probleme cu stocurile. Am discutat şi cu reprezentanţii OMV Petrom, care sunt în contact permanent cu cei de la Petromidia, şi nu întrevăd nici ei probleme. Aceasta este analiza de la momentul de faţă, dar efectele depind de pagubele care vor fi înregistrate la rafinăria Petromidia şi de cât timp va fi aceasta închisă”, a spus Popescu.

„Am cerut celor de la Rompetrol o notă de informare privind stocurile de carburanţi şi acum aşteptăm răspunsul. Din primele informaţii, depozitele nu au fost afectate de incendiu”, a completat ministrul.

Știrea inițială

Potrivit ISU Constanța, în localitatea Năvodari s-a produs o explozie urmată de incendiu pe platforma Combinatului Petrochimic Midia-Năvodari.

Potrivit reprezentanților Rafinăriei Petromidia, în cursul acestei zile a avut loc un incident pe platforma Rafinăriei Petromidia, în cadrul instalației de hidrofinare petrol – motorină.  Conform procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiții de siguranță.

Echipele de intervenție acționează pentru controlul și stingerea incendiului. Specialiștii intervin pentru oprirea unor robineți care să sisteze alimentarea cu combustibil.


Din primele informații, există o victimă cu arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corporală, iar a doua victimă prezintă mai multe contuzii.

Planul Roșu de Intervenție a fost activat la ora 12.23. S-a transmis mesaj de avertizare a populației prin RO-Alert.

Forțe MAI acționează pentru localizarea și stingerea incendiului. Peste 10 autospeciale de intervenție au fost trimise la fața locului.

foto: Facebook (Titu B.)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax