Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Google a lansat Android 9 Pie. Cele mai interesante funcții ale sistemului de operare mobil

Publicat

Google a lansat recent Android 9 Pie, cea mai recentă actualizare a sistemului de operare mobil a companiei. Noua versiune de Android are un aspect nou, navigare diferită, mai multă inteligență artificială și baterie adaptivă, care învață modelele de utilizare ale posesorului telefonului pentru o administrare mai eficientă a resurselor.

Funcțiile noului sistem de operare Android 9.0 învață obiceiurile utilizatorilor, iar apoi ajustează automat setările pentru aceștia. Spre exemplu, „App Actions” prezice ce doresc în continuare utilizatorii, pe baza contextului, iar apoi afișează acea acțiune pe dispozitiv.

De asemenea, Android Pie promite o autonomie a bateriei prelungită, indiferent de capacitatea acesteia, datorită accentului pus pe rețele neurale și algoritmi de inteligență artificială ce reglează consumul hardware în funcție de aplicațiile și funcțiile pe care le folosești.

Funcția „Slice” (Felii) va afișa informații relevante din aplicații când va fi necesar. Un nou tablou de bord (Dashboard) vă permite să vedeți cât timp ați petrecut în aplicații, precum și ce ați făcut în fiecare aplicație.

Utilizatorii vor putea să stabilească limite de timp pentru utilizarea în timp a aplicaţiilor. Funcţia „Nu deranjați” poate reduce la minim impactul vizual al notificărilor și al sunetelor. Spre exemplu, dacă întoarceţi telefonul, această funcţie va porni automat.

În ceea ce privește interfanţa de multitasking, aceasta va fi orizontală ca la iPhone, în loc de verticală ca până acum.

Google a adăugat actualizări și în ceea ce privește redarea video și compresia imaginilor în Android 9 Pie, inclusiv suport pentru HDR VP9 Profile 2 și HEIF. Au fost îmbunătățite controalele de volum, astfel încât există un risc mai mic de reducere a volumului de sistem atunci când doriți doar să dezactivați sunetul pentru un videoclip.

O simplă glisare va arăta funcția nou proiectată Overview care prezintă previzualizări full-screen ale aplicațiilor utilizate recent.

De asemenea, Android Pie va restricționa accesul aplicațiilor la microfonul telefonului, camerele foto, senzori, atunci când smartphone-ul este idle, adică în buzunar sau pe birou. O veste bună pentru cei care se cred ascultați.

sursa: blog.google

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate