Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Gunoiul din Alba Iulia și coronavirusul. Problema platformei temporare de depozitare a deșeurilor, ”bagată sub preș”

Publicat

gunoi alba iulia

În 16 ianuarie, autorizația de depozitare a gunoiului pe platforma temporară de la Bărăbanț, a oparatorului de salubritate care activează în Alba Iulia, dar și în alte localități a fost retrasă de Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

Mai exact, municipiul Alba Iulia a fost pentru câteva zile năpădit de gunoaie. În 20 ianuarie, autorizația a fost redată, iar autoritățile au primit un termen de 60 de zile în care să amenajeze o nouă platformă temporară de depozitare a gunoiului. 

Ce s-a întâmplat? S-au căutat soluții, s-a încercat, s-au făcut dezbateri, promisiuni, atacuri politice, dar nu s-a amenajat nimic. 

Termenul de 60 de zile expiră în 4 zile, pe 20 martie. În situația actuală, cu criza produsă de coronavirus, problema gunoiului a”intrat sub preș”.

Ce s-a întâmplat până acum

Prima soluție propusă de autorități era construcția unei platforme la Partoș. Proiectul a și fost votat în Consiliul Local, în 28 ianuarie. Atunci viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul își lua angajamentul ca platforma va fi construită în cele 60 de zile.

Ce s-a întâmplat? Locuitorii din Partoș, dar și din alte cartiere s-au revoltat, au făcut o petiție și au cerut revocarea construcției. Motivul revoltei a fost mirosul care ar fi urmat să îi afecteze când gunoiul ajungea să fie depozitat temporar pe platformă.

Drept urmare, tot în Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia, consilierii locali au votat  în unanimitate pentru revocarea proiectului care prevedea construirea platformei la Partoș.

Timpul a început să se scurgă, iar soluția salvatoare părea că a venit la jumătatea lunii februarie, de la Polaris care a încercat să amenajeze platforma într-un spațiu privat, la Galda de Jos.

Mai exact, locația era la o fermă de bovine care avea o platformă betonată. Singurul lucru de care aveau nevoie cei de la Polaris era aprobarea Consiliului Local Galda de Jos pentru construirea unui drum de acces.

Consilierii din localitate nu au fost de acord cu amenajarea platformei și nu au aprobat construcția.

În acel moment Voicu Paul a catalogat situația ca rea voință. Viceprimarul cu atribuții de primar a mai declarat atunci că se caută alte soluții, dar când una va fi găsită și o platformă temporară va fi amenajată, de acesta va beneficia doar municipiul Alba Iulia, deoarece nici o altă primărie nu s-a implicat activ în rezolvarea problemei.

Situația gunoiului în contextul actual

Acum, autoritățile locale și naționale își îndreaptă resursele în lupta cu noul virus, coronavirusul, iar problema gunoiului a fost lasată în plan secund și termenele limită au fost mărite, fix pentru a nu produce probleme în plus.

Mai exact, deșeurile menajere vor fi transportate tot la Bărăbanț pentru încă 30 de zile. Tot atâtea zile au mai primit și autoritățile să amenajeze un nou spațiu pentru depozitarea temporară a gunoiului.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 16.03.2020 at 19:14

    O adunatura de habarnisti mediocrii sau adunat in Primaria Albei ! Lipsa totala de viziune si perspectiva pentru municipiul nostru. Totul a fost lasat pe mana unor lipitori de afise si gudurai falosi. Am vazut ca deja au inceput campania electorala prin acele instiintari de taxe. Va sta capul la malai nemuncit si avantaje usoare. Nasimtitilor ! Frumoasa mostenire da la batranul Stalin.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax