Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul vrea să mărească salariul minim pe economie de la 700 la 800 lei pentru a putea colecta impozite mai mari de la privați

Publicat

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, la RTV, că la discuţiile cu FMI privind bugetul pentru acest an va solicita majorarea salariului minim pe economie de la 700 de lei la 800 de lei, creştere care să fie aplicată imediat după aprobarea proiectului de buget.  Măsura are ca scop o colectare mai mare din zona firmelor private.

Programul de guvernare al USL prevede pentru perioada 2013-2016 creşterea salariului minim la 1.000 de lei.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional se va afla la Bucureşti în perioada 15-29 ianuarie, pentru cea de-a 7-a şi a 8-a evaluare a acordului cu România, principalele teme de discuţie fiind perspectivele economiei, bugetul pe 2013, reformele structurale şi politica monetară.

Guvernul intenţionează să majoreze salariul minim de la 700 la 800 de lei pentru a colecta contribuţii sociale mai mari din zona privată la bugetul pentru 2013.

Ponta a explicat că pentru bugetari, impactul nu va exista practic, întrucât aceştia depăşesc deja pragul de 800 de lei ca salariu minim. Măsura ara fi de natură să aducă mai mulţi bani din contribuţiile privaţilor la asigurările sovciale, zonă în care, susţine premierul, angajaţii ar fi trecuţi pe hârtie doar cu salariul minim pentru a evita plata CAS.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. albanezul

    sâmbătă, 05.01.2013 at 12:17

    „Măsura are ca scop o colectare mai mare din zona firmelor private”…si eu care credeam ca scopul unui guvern este acela de a sluji interesele oamenilor.:)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax