Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Teodor Atanasiu: În Parlament se pregăteşte regionalizarea României şi împărţirea Ardealului

Publicat

Fără zarvă și fără să observe multă lume, în Parlamentul României se pregăteşte regionalizarea ţării. Este vorba despre o inițiativă UDMR de modificare și completare a legii 315 din 2004.

Potrivit deputatului Teodor Atanasiu, preşedinte PNL Alba, proiectul de modificare a legii a fost depus în sesiunea parlamentară trecută, însă doar acum a ajuns prioritate de zi.

Atanasiu spune că, potrivit proiectului, cele opt regiuni de dezvoltare a României se reîmpart și devin 16, acestea fiind la rândul lor regrupate în alte cinci macroregiuni. Din cele 16 regiuni de dezvoltare, judeţul Alba a fost pus singur alături de Hunedoara.

Macroregiunea I
1. Botoşani – Suceava
2. Bacău – Iaşi – Neamţ – Vaslui
3. Brăila – Buzău – Galaţi – Vrancea

Macroregiunea II
4. Constanţa – Tulcea
5. Bucureşti
6. Călăraşi – Ialomiţa – Ilfov
7. Giurgiu – Teleorman
8. Dolj – Mehedinţi – Olt

Macroregiunea III
9. Gorj – Vâlcea
10. Argeş – Dâmboviţa – Prahova

Macroregiunea IV
11. Arad – Caraş-Severin – Timişoara
12. Alba – Hunedoara
13. Sibiu – Braşov

Macroregiunea V
14. Covasna – Harghita – Mureş
15. Bistriţa-Năsăud – Cluj – Maramureş
16. Bihor – Sălaj – Satu-Mare

Udemeriştii motivează că ideea care a stat la baza proiectului s-a bazat pe strategia Uniunii Europene privind dezvoltarea teritoriilor, prin investiţii pe termen mediu şi lung. Pentru formarea macroregiunilor s-au luat în calcul mai multe aspecte. Se urmăreşte să nu fie diferenţe mari în gândire, în stil de viaţă, iar judeţele care vor forma o euroregiune să aibă în comun mai multe aspecte.

Nu de aceeaşi părere este şi deputatul de Alba, care a precizat că aceste regiuni nu fac decăt să împartă Ardealul, o împărţire care seamănă foarte mult cu cea de după 1939, când multiple acţiuni ostile ale naţionaliştilor unguri încercau să pună la îndoială încadrarea Ardealului de Nord în graniţele române.

“După formarea acestor microregiuni, se doreşte netezirea, cumularea regiunilor. Ce credeţi că se cumulează în Transilvania? Microregiunea Covasna, Harghita şi Mureş se cumulează cu Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Sălaj şi va rămâne afară Satu Mare şi Bihor. Stiţi ce rezultă această macroregiune? Ardealul de Nord stabilit în 1939, când s-a rupt o parte din Ardeal”, a precizat Teodor Atanasiu, într-o conferinţă de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. CRP!!!!

    marți, 29.03.2011 at 10:10

    Da-i Doamne romanului, mitea de pe urma!
    Daca am putea sa judecam profesional si tehnic am vedea clar ca o astfel de reorganizare ar ajuta enorm Ardealul, atat timp cat judele isi gestioneaza singure veniturile. Si doar asa poate s-ar trezi si Moldova sau sudul, daca fiecare isi face treaba si isi primeste rasplata meritata, fara sa munceasca 4-5 judete si sa imparta la toti flamanzii si lenesii tarii. Asa sunt toate statele dezvoltate ale europei (Germania, Italia, Franta, Olanda, etc). Dar noi patem apa in piua cu ungurii si cu ardealu….de parca am fii acum 100 de ani!!!! Haideti fratilor mai lasati-ma cu prostiile astea si sa trecem la treaba, unguri, sasi, romai, tigani in loc sa risipim energii si resurse pretioase degeaba!

    • adi

      miercuri, 30.03.2011 at 07:52

      cel de sus e ungur extremist

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax