Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Încearcă să-i convingă: Vasile Blaga își va face campanie pentru șefia PDL, miercurea viitoare, la Alba Iulia

Publicat

Vasile Blaga, unul dintre cei trei candidaţi la preşedinţia PDL își va face campanie electorală și în organizația Alba a democrat-liberalilor.  Potrivit unor surse din partid, Blaga  va fi prezent, la Alba Iulia, în 20 aprilie. Întâlnirea cu membrii PDL va avea loc de la ora 16.00. Pentru alegerile programate să se desfăşoare în zilele de 14-15 mai, Vasile Blaga  şi-a prezentat, luni, o moţiune, intitulată “O Românie dreaptă, o Românie europeană”. În cursa pentru şefia PDL au intrat premierul Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu. Cei trei şi-au făcut publice candidaturile, la interval de aproximativ o oră.

Când nu-i sună Elena Udrea, liderii PDL Alba îl susțin pe Blaga

La nivelul organizaţiei PDL Alba, au existat în ultima perioadă o serie de informaţii privind susţinerea acordată de majoritatea liderilor locali actualului secretar-general Vasile Blaga. O parte dintre acestea au fost susţinute şi de declaraţii publice. Surse din partid susțin că liderii locali ai PDL au devenit extrem de reținuți în a-și declara sprijinul pentru Blaga, imediat după ce au fost contactați telefonic de ministrul Dezvoltării, Elena Udrea – față de care mai tot staff-ul local al partidului este recunoscător pentru sprijinul acordat la derularea unor importante proiecte pentru administrația locală și județeană.  Deşi, în prezent, democrat-liberalii din Alba se limitează să se pronunţe doar personal referitor la cel pe care îl doresc la conducerea organizaţiei naţionale, filiala Alba, condusă de Mircea Hava a fost trecută pe lista de susţinători ai moţiunii iniţiate de Vasile Blaga.

Senatorul Alexandru Pereș  și deputatul Clement Negruț merg pe mâna lui Blaga

Senatorul Alexandru Pereş a recunoscut că a semnat pentru moţiunea lui Vasile Blaga. „Dacă mă întrebaţi personal, eu mă pronunţ pentru Blaga, totuşi trebuie văzute toate moţiunile, iar acestea trebuie ulterior susţinute de semnături. Nu pot să vorbesc în numele tuturor democrat-liberalilor din Alba, dar eu am semnat pentru Vasile Blaga. Mai avem totuşi aproximativ o lună să ne decidem la nivel de organizaţie, în 14 mai va avea loc Convenţia Naţională”, a explicat Alexandru Pereş.

Un alt susţinător al lui Vasile Blaga este deputatul, demisionar din partid, Clement Negruţ. Poziția acestuia, deși este oarecum din afara partidului, dă un semnal că, sub aripa lui Blaga, PDL ar putea să fie un partid mult mai omogen și s-ar putea crea cadrul unei reconcilieri interne. Negruț a afirmat, recent,  că i-ar plăcea să se întoarcă în partid până în 4 mai, pentru a-l putea sprijini pe Blaga pentru funcţia de preşedinte. „Nu am nimic cu premierul Boc, dar sunt sigur că Vasile Blaga poate duce partidul pe un trend ascendent”, a spus deputatul de Alba.

Mircea Hava și Ioan Dumitrel au semnat și ei moţiunea  lui Blaga

Preşedintele PDL Alba, Mircea Hava, s-a aflat, luni, la Bucureşti pentru a participa la întâlnirile ce au avut loc la sediul partidului. Potrivit declaraţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, Mircea Hava a semnat moţiunea lui Vasile Blaga. „Domnul Hava a semnat moţiunea lui Blaga, aşa că este clar pe cine susţinem”, a precizat Ion Dumirel.

Primarul Mircea Hava a declarat, în ultima conferinţă a PDL Alba, că îl vrea pe Blaga pentru partid, dar că premierul Boc ar trebui să îşi ducă până la capăt mandatul. Preşedintele PDL Alba a evitat, atunci, să se pronunţe clar referitor la susţinerea pe o oferă actualului secretar-general, Vasile Blaga.

sursa foto: Informația de Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax