Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Încep amenzile pentru cei care nu au încheiat asigurare obligatorie de imobile

Publicat

De la sfârşitul acestei săptămâni, vor fi aplicate amenzi pentru proprietarii de imobile care nu au încheiat asigurare obligatorie pentru proprietăţile deţinute. Amenzile sunt între 100 şi 500 de lei.

Poliţa obligatorie reprezintă suma de 10 sau 20 de euro, în schimbul asigurării imobilului pentru daune provocate de cutremure, inundaţii sau alunecări de teren. Limita valorii acoperite este de 20.000 de euro. În cazul în care proprietarul doreşte să fie asigurat în cazul mai multor riscuri, există poliţa facultativă, de aproximativ 50 de euro.

Conform legii, primele cuvenite pentru sumele asigurate exprimate în euro sunt plătite în lei, la cursul Băncii Naţionale a României, valabil la data efectuării plăţii: 20 de euro pentru locuinţele tip A – construcţii cu structura de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn; 10 euro pentru locuinţele tip B – construcţii cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă.

De asemenea, suma asigurată este de maxim 20.000 de euro, pentru fiecare locuinţă de tip A şi 10.000 euro, pentru fiecare locuinţă de tip B.

Asiguratorii au precizat că, în judeţul Alba, potrivit celor mai recente date, doar pentru aproximativ 5.000 de imobile, majoritatea de tip A au fost încheiate poliţe.

Primarii sunt cei care vor iniţia aplicarea amenzilor, de vineri, 5 august, pentru cei care nu au achiziţionate poliţe până la data limită. În total, în ţară sunt aproximativ opt milioane de proprietari. În Alba Iulia, sunt înregistrate 17.518 apartamente şi 10.442 de case.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este societatea care emite poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor, având drept acţionari 13 companii de asigurări. Aceasta va încheia protocoale de colaborare cu autorităţile locale, pentru comercializarea poliţelor în cauză. Companiile de asigurări autorizate să vândă poliţe de asigurare obligatorie sunt: ABC Asigurări, Astra Asigurări, ARDAF, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Platinum Asigurări şi Uniqa Asigurări.

Sunt valabile şi poliţele încheiate cu alte societăţi de asigurare, cu condiţia să cuprindă asigurarea imobilului pentru daune provocate de cutremure, inundaţii sau alunecări de teren.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. radu gligor

    miercuri, 03.08.2011 at 14:57

    Nu se intreba nimeni de ce oare nu se asigura romanii, caci am inteles ca situatia e la nivel de tara… Pentru ca politele obligatorii sunt bani aruncati pe fereastra pentru majoritatea romanilor… Eu locuiesc spre Shit, la etajul 8…Cand va fi cutremur in alba iulia incat sa distruga blocul meu sau apa din inundatii va ajunge pana la etajul 8 atunci firmele de asigurari vor fi demult falimentare, deci nu va avea cine sa ma despagubeasca… Polita trebuia sa prevada si altceva sau sa fie obligatorie doar pentru cei din zone inundabile…Altfel, ii imbogatim pe cei cu firmele de asigurari si, bineinteles, statul…

  2. Cristian Antone

    marți, 13.09.2011 at 15:10

    Inca un plan de a stoarce amaratii de ceva banuti,pus la punct de”*******”care cica conduc tarisoara asta biata de ea.Nu va lasati pacaliti!Eu n-am platit,deoarece astept sa vad o ticaloasa de amenda sa ma sterg la …..cu ea.Capul sus romanasi si DESTEPTATIVA!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax