Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Închisoare cu suspendare pentru șantaj sexual: Un tânăr din Sâncel a postat pe internet materiale compromițătoare cu fosta parteneră


Publicat

Bărbatul de 27 de ani din Sâncel, arestat în luna februarie pentru șantaj după ce întreținut relații sexuale cu o tânără din localitate, iar ulterior a postat materiale compromițătoare cu aceasta pe internet, a fost condamnat de Judecătoria Blaj la închisoare cu suspendare. Sentința a fost pronunțată luni, 28 mai.

Ionel Văsuț a primit pedeapsa de 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare condiționată pe o perioadă de 3 ani și 6 luni și a fost obligat să plătească părții civile daune morale în valoare de 20.000 lei.

Decizia Judecătoriei Blaj: „Condamnă inculpatul VIM la 1 an şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, în formă continuată, prev. şi ped. de art.194 alin.1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal şi la 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de răspândire de materiale obscene, prev. şi ped.de art.25 raportat la art.325 Cod penal, totul cu aplicarea art.33 lit.a Cod penal, art.320 indice 1 Cod procedură penală. Contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o perioadă de 3 ani şi 6 luni. Admite în parte acţiunea civilă şi, în consecinţă, obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 20.000 lei reprezentând daune morale. În baza art.191 Cod procedură penală, obligă inculpatul să plătească în favoarea statului suma de 1500 lei, cheltuieli judiciare.”

Din cercetările realizate până în prezent se arată că Ionel Văsuţ, domiciliat în comuna Sâncel, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tânăra de 21 de ani, în perioada noiembrie-decembrie 2011. Cei doi nu erau iubiţi, ci doar cunoştinţe. Ulterior, acesta a ameninţat-o pe fată că, dacă nu va continua să se întâlnească cu el, va posta filmuleţele făcute împreună pe internet, lucru pe care l-a şi făcut. Văşuţ a postat pe Youtube un material video în care el şi fata întreţineau relaţii sexuale normale şi orale, dar, potrivit oamenilor legii, filmele au fost şterse de administratorul site-ului.

Vă prezentăm comunicatul IPJ Alba în acest dosar:

„La data de 23.02.2012, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au reuşit documentarea activităţii infracţionale a învinuitului Ionel V., de 27 ani din localitatea Sâncel, care în perioada noiembrie – decembrie 2011, în timp ce întreţinea un raport sexual normal şi oral cu Florina H., de 21 ani, din aceeaşi localitate, a filmat cu telefonul mobil consumarea acestor acte, realizând un filmuleţ cu imagini pornografice, pe care ulterior l-a postat pe internet şi l-a folosit în mai multe rânduri pentru a şantaja persoana vătămată, în scopul întreţinerii în continuare de raporturi sexuale cu aceasta.

În baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, şi urmărind acelaşi scop, învinuitul a continuat să profereze ameninţări la adresa persoanei vătămate şi a postat pe site-ul Youtube imaginile filmate în timp ce întreţinea raporturi sexuale normale şi orale cu victima, filmul fiind vizionat de 45 de utilizatori ai site-ului, unii dintre aceştia informând-o pe victimă despre acest fapt.

Urmare a actelor de cercetare penală întocmite în cauză, organele de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul SIC au emis pe numele învinuitului Văsuţ Ionel, ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 ore şi totodată au propus Parchetului de pe lîngă Judecătoria Alba Iulia punerea în mişcare a acţiunii penale şi arestarea preventivă a acestuia, în sarcina învinuitului reţinându-se săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi răspândirea de materiale obscene.

Unitatea de parchet şi-a însuşit propunerea făcută, prezentându-l în acest sens pe inculpatul Ionel V. Judecătoriei Alba Iulia, care a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.

Numitul Ionel V. a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Alba.”Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

BACALAUREAT 2021: Modele de subiecte pentru examen. Testele de antrenament la Matematică și Istorie din setul 6

Publicat

Modele de subiecte Bacalaureat 2021: Setul 6 de teste de antrenament (modele de subiecte) pentru examenul de Bacalaureat 2021 a fost publicat de Ministerul Educației.

În această săptămână, testele din setul 6 la Bacalaureat sunt făcute publice pe zile. Luni au fost disponibile testele de antrenament la Română, marți la Matematică și Istorie, miercuri vor fi publicate cele pentru proba la alegere a profilului, iar joi cele pentru Limba maternă.

Vezi și BACALAUREAT 2021: Modele de subiecte pentru examen. Teste de antrenament la Română, setul 6, publicate de minister

Săptămâna viitoare, luni, 19 aprilie, va fi publicat integral setul 7 de teste de antrenament la toate disciplinele.

Vezi și Modele de subiecte BACALAUREAT 2021: TOATE testele de antrenament și baremele, pe discipline de examen

Examenul național de Bacalaureat va fi în perioada 28 iunie – 1 iulie, probele scrise. Primele rezultate vor fi publicate în 5 iulie, iar cele finale, în 9 iulie. Competențele (probele orale) se echivalează.

TESTE de Antrenament / Modele de subiecte – BACALAUREAT 2021 – setul 6 – Matematică și Istorie:

Modele de subiecte / Teste pregătire – la MATEMATICĂ – Bacalaureat 2021:

Matematică-informatică

Test 6 Mate-Info

Matematică – Științe ale Naturii

Test 6 Mate-Științe Nat

Matematică – Tehnologic

Test 6 Mate-Tehn

Matematică – Pedagogic

Test 6 Mate-Ped

Modele de subiecte / Teste pregătire – ISTORIE – Bacalaureat 2021:

Test 6 Istorie

CALENDAR EXAMEN BACALAUREAT 2021 – sesiunea iunie-iulie 2021 (probele de competențe/orale se echivalează):

31 mai-4 iunie 2021: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

4 iunie 2021: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

28 iunie 2021: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

29 iunie 2021: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

30 iunie 2021: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

1 iulie 2021: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

5 iulie 2021: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00-18.00

6-9 iulie 2021: Rezolvarea contestațiilor

9 iulie 2021: Afișarea rezultatelor finale

sursă: rocnee.eu (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Primele doze de vaccin Johnson&Johnson au ajuns în România. Poate fi stocat în frigider și nu necesită rapel

Publicat

Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România, transmit autoritățile. 

În această dimineață, în jurul orelor 6.40, au intrat în țară primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II.

”Menționăm că, până în prezent, în Uniunea Europeană au fost autorizate patru vaccinuri împotriva COVID-19: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) și Janssen (Johnson&Johnson)”.

Acest vaccin a fost, la jumătatea lui martie, al patrulea care a obţinut undă verde din partea Agenţiei europene pentru medicamente (EMA).

Pentru a putea creşte producţia şi a răspunde cererii, Johnson&Johnson a încheiat în ultimele luni mai multe acorduri cu laboratoare şi subcontractanţi din Europa, care vor răspunde atât de respectarea compoziţiei serului, cât şi de ambalarea sa în flacoane.

Este vorba despre Sanofi, în Franţa, de Catalent în Italia şi de IDT Biologika în Germania.

Se bazează pe vector viral și este suficientă o doză

Vaccinul are la bază un vector viral, potrivit unei tehnologii deja utilizate de Johnson&Johnson, în special împotriva virusului Ebola.

El utilizează ca suport un alt virus puţin virulent, transformat pentru a-i adăuga instrucţiunile genetice ale unei părţi din virusul responsabil pentru COVID-19.

Odată ajuns în celule, o proteină tipică SARS-CoV-2 este produsă, educând sistemul imunitar să o recunoască.

Acest vaccin este primul, dintre cele care au primit undă verde de la OMS, care nu necesită decât o singură injecţie în loc de două, prezentând şi avantajul de a putea fi stocat la temperatura frigiderului.

Imagine: ISU ARAD

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul vrea să aplice sancțiuni pentru agenții economici care nu respectă măsurile de combatere a pandemiei de Covid-19

Publicat

Un proiect de lege care prevede măsuri mai aspre pentru agenții economici care nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii SARS COV2 intra astăzi, de la ora 13, pe ordinea de zi a ședinței de guvern.

Guvernul discută în aceeași ședință şi un memorandum cu tema „Monitorizarea şi evaluarea complexă pe bază trimestrială a acţiunilor întreprinse de Guvern pentru îndeplinirea Programului de guvernare, activităţii ministerelor şi diseminarea rezultatelor”.

Vezi și DOCUMENTE: MODELE DE DECLARAȚIE pe propria răspundere și ADEVERINȚĂ de la angajator pentru CARANTINĂ

Potrivit proiectului de lege, firmele care sunt descoperite că încalcă în mod repetat măsurile anti-Covid într-un interval de 15 zile dintre constatări vor fi închise temporar, pe o durată de 15 zile (sediul principal sau secundar în care operatorul economic desfășoară activitatea).

În prezent, aceste firme sunt sancționate doar cu o amendă nesemnificativă, cuprinsă între 1.000 și 1.500 lei.

Totodată, în cazul în care constată săvârşirea contravenţiei prevăzute la art. 65 lit. r), pe lângă sancţiunea contravenţională principală prevăzută la art. 66 lit.c), agentul constatator dispune şi sancţiunea contravenţională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 30 de zile, a sediului principal sau secundar în care operatorul economic desfăşoară activitatea suspendată temporar prin măsurile stabilite.

Citește și Guvernul aprobă noi sancțiuni pentru restaurantele care încalcă regulile: suspendarea activității și afiș obligatoriu la intrare

Aceste măsuri vor trebui să treacă și prin Parlament pentru adoptare, unde ar putea suferi modificări.

DOCUMENTUL complet poate fi văzut AICI: Măsuri restaurante

Firmele închise vor trebui să afișeze, în locuri vizibile de la intrarea/intrările în sediul închis temporar, următorul mesaj: „Acest spațiu este închis temporar, până la data de ________ inclusiv, din cauza nerespectării măsurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei de COVID-19”.

Dacă firma nu își suspendă temporar activitatea pentru 15 zile, autoritățile vor aplica sigilii sau alte semne distinctive cu valoare de sigiliu, pentru durata rămasă.

Mai mult, în cazul în care firma nu respectă măsura de suspendare a activității și își continuă activitatea, autoritățile vor dispune închiderea pentru 30 de zile.

Și în acest caz vor fi aplicate sigilii. În prezent, firmele sunt sancționate doar printr-o amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 lei.

În plus, chiar și în cazul în care firmele închise contestă măsura de suspendare a activității, ele nu vor putea deschide pe durata stabilită a sancțiunii, mai stabilește proiectul.

De asemenea, proiectul de lege prevede că plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii nu suspendă executarea sancţiunilor contravenţionale complementare aplicate.

Legea intră în vigoare la 10 zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

BUILD STAR SRL: ANUNȚ ÎNCEPERE PROIECT grant capital de lucru – SC BUILD STAR SRL (P)

Publicat

BUILD STAR SRL cu sediul în localitatea Şard, str. LAB, nr. 399 D, jud Alba, înregistrată sub J01/675/2011 la Oficiul Registrului Comerțului, CUI/CIF 29147183 anunță lansarea proiectului cu titlul ”Proiect capital de lucru – SC BUILD STAR SRL”, proiect RUE nr. 6574 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE, AIMMAIPE Târgu Mureș, respectiv 07.04.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea financiară prin ajutorul de stat acordat sub formă de grant – Capital de lucru pentru societatea BUILD STAR SRL.

Proiectul are, printre principalele rezultate, următoarele:

– menținerea activității pe o perioadă de minimum 6 luni,

– menținerea/suplimentarea numărului locurilor de muncă față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 307083.81 (valoarea totală) din care: 267029.4 lei grant și 40054.41 lei cofinanțare.

Contract finanțare M2-6574 din 07-04-2021

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Persoană de contact:

Man Petru Raul

tel 0740841649

man.raul90@gmail.com

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate