Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Întâlnire între tinerii români de pretutindeni, la Putna, pe 15 august

Publicat

Liga Studenţilor Români din Străinătate lansează o invitaţie către tinerii de origine română din toate colţurile lumii, pentru a sărbători la Putna, pe 15 august, împlinirea a 140 de ani de la primul Congres al Tinerilor Români de Pretudindeni. Participanții doresc să transmită un mesaj civic de conștientizare a rolului pe care generația tânără îl are, inevitabil, în conturarea României de mâine.

La 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna și de la Primul Congres al Studenților Români de Pretutindeni, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), împreună cu partenerii săi –majoritatea marilor organizații de studenți și de tineret din România – lansează Forumul „România Jună” la Bucureşti, în perioada 12-14 august şi invită pe toți tinerii români la pelerinajul de la Putna organizat pe 15 august. În capitala țării se vor strânge peste 100 de specialiști, impărțiți în 11 domenii de expertiză.

La 15 august 1871 avea loc primul Congres al Studenţilor Români de Pretutindeni. Cu toate că vremurile erau potrivnice, peste 3.000 de tineri români, din toate provinciile românești, s-au adunat la Putna, din dorința de a defini noi direcţii pentru ţară. Îi aveau în frunte pe Mihai Eminescu, Ioan Slavici, Ciprian Porumbescu, A.D. Xenopol și alte mari personalități ale vremii. Deși relativ puțin cunoscut, momentul Putna 1871 a constituit ocazia perfectă de solidarizare a acelei generații de tineri în jurul unor valori și obiective comune.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax