Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Let`s Do It, Romania! În 24 septembrie, și la Alba Iulia

Publicat

Ziua de Curățenie Națională va fi organizată din nou și în județul Alba. Sute de voluntari vor strânge, într-o singură zi, tone de gunoi. Cifrele generale ale proiectului arată că peste 200.000 de voluntari au participat la acţiunea similară din 25 septembrie 2010, din toate cele 41 de judeţe ale ţării. Aceştia au strâns peste 550.000 de saci de deşeuri.

Acțiunea de anul acesta va consta în două etape complementare: cartarea (18 iunie – 10 septembrie) şi curăţenia, care va avea loc pe 24 septembrie.

Cartarea va presupune determinarea mormanelor de gunoaie și stabilirea coordonatelor acestora cu ajutorul GPS-ului.  Obiectivul final al cartării este Harta Deşeurilor, care va ajuta la organizarea voluntarilor pentru ziua de curăţenie.

Noutatea din acest an este reprezentată de noul sistem de cartare, fiecare voluntar alegându-și zona în care dorește să facă cartarea. Acesta va fi bazat de data aceasta pe „zone de cartare”, de aproximativ 3×3 km fiecare. Se va face o raportare de către fiecare voluntar, încărcând pe internet informaţiile de pe teren. Noul sistem permite calcularea procentajului cartat din fiecare judeţ.

Anul acesta, „Let`s Do It, Romania!” îşi propune să depăşească recordul stabilit anul trecut şi să mobilizeze 500.000 de voluntari, în 24 septembrie.

Pe partea de organizare, 5 autorităţi centrale şi peste 2.000 de autorităţi locale au fost implicate pe parcursul proiectului, împreună cu 1.289 organizatori la nivel naţional (60 organizatori naţionali, 21 coordonatori regionali, 84 organizatori judeţeni şi 1.145 organizatori locali). Au fost implicaţi peste 290 parteneri de logistică (salubrizare, valorificare şi depozitare), peste 350 companii și peste 250 ONG-uri.

În afara obiectivului evident, proiectul are şi o importantă componentă de educare şi responsabilizare a populaţiei, în ceea ce priveşte grija faţă de mediul înconjurător.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax