Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

LISTA funcțiilor de lux de la stat din Alba. Șefi puși politic cu un venit lunar de peste 17.700 lei


Publicat

bani

Directori și angajați ai unor șefi de instituții publice din Alba, cu venituri de bază lunare de peste 17700 de lei, sporuri de 85%, și consilieri la stat care duc acasă lunar mai mult decât managerii unor firme private, reprezintă doar câteva elemente ale unui puzzle controversat: cât câștigă angajații la stat. Dacă ținem seamă și de faptul că majoritatea acestor șefi de instituții sunt recomandați de partidul din care fac parte și nu de performanțe deosebite, tabloul este și mai corect. 

De menționat că există și instituții care nu au publicat aceste informații, sau au făcut-o formal, fără să ofere informații reale. Instituții care ar fi trebuit să respecte spiritul, dar și litera legii, au făcut-o șmecherește: Inspectoratul Județean de Poliției Alba și Inspectoratul Județean de Jandarmerie Alba, și-au publicat un fel de top: cel mai mare și cel mai mic venit, nu veniturile aferente fiecărei funcții, cum ar fi fost normal. Alte instituții nu și-au publicat deloc aceste informații. ITM Alba poate aplica amenzi în acest caz, însă directorul instituției ne-a spus că nu este în programul său de activități ”așa ceva”.

Listele cu veniturile angajaților fiecărei instituții trebuie publicate de două ori pe an, respectiv în 30 martie și 30 septembrie. Instituțiile publice din județul Alba ar fi trebuit să facă publice, până în data de 30 septembrie, lista cu salariile angajaților, în raport cu funcțiile pe care le ocupă. În caz contrar, Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba poate amenda conducătorul instituției cu o sumă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei.

DSP – campionul salariilor din Alba

Directorul Direcției de Sănătate Publică Alba are un salariu de bază 14581 de lei, la care se adaugă sporuri de 1458 de lei, respectiv 10%. Adjunctul său ajunge și el la un salariu de bază de aproape 11.000 de lei, la care se mai adaugă 10% sporuri. Și mai bine este plătit este medicul șef de laborator, care câștigă 9596 de lei salariu de bază, plus 85% sporuri, adică încă 8157 de lei. Faceți dumneavoastră calcului, pentru că noi ne-am blocat. În total, acesta duce acasă mai mulți bani decât cel mai bine plătit primar din România, Mircea Hava. De asemenea, un șofer, angajat al instituției, câștigă 2958 de lei plus 296 sporuri (brut).

Directorul executiv al Direcției Agricole Alba, are un salariu de bază de 7207 lei, la care se adaugă un spor de condiții vătămătoare de 211 lei. Un consilier în cadrul instituției ajunge si el, cu sporuri, la peste 5.000 de lei. Șoferul direcției câștigă și el 1813 lei, venit de bază, la care se adaugă 145 de lei spor de condiții vătămătoare.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Funcției de Muncă Alba le găsește de lucru, cel puțin teoretic, celor care nu au. Ar fi însă foarte greu să îi îndrume pe șomeri spre slujbe în domeniul privat, unde să câștige ”măcar” cât se câștigă în instituția respectivă. Directorul executiv are un salariu de bază de 5417 lei, la care se adaugă o indemnizație de conducere de 1321 de lei.  În total, ajunge la 6738 de lei. Mai aproape de lumea reală este salariul de bază al unui inspector asistent (gradație 5), respectiv 1991 de lei.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba a publicat lista cu veniturile angajaților. Inspectorul șef are uin salariu de bază de 6551 de lei, iar inspectorii de muncă între 3600 și puțin peste 4000. Instituția este cea care trebuie să verifice dacă celelalte autorități publice și-au publicat salariile aferente funcțiilor și, în caz contrar, să-i amendeze pe conducători cu sume cuprinse între 5000 și 10000 de lei.

Direcția Sanitar Veterinară Alba a publicat veniturile salariaților, mai puțin acela al directorului. Regăsim în schimb informația că directorul adjunct are un venit de bază de 9924 de lei iar un șef de serviciu 9754, la care se adaugă un spor de doctorat de 725 de lei.

La Agenția pentru Protecția Mediului, directorul instituției câștigă lunar 4931 de lei (brut), la care se adaugă 493 de lei, sporuri.

Siteul Casei Județeane de Pensii nu funcționează, după ce în urmă cu aproximativ 2 săptămâni a fost spart și cineva a postat pe el imagini deochiate. Instituția nu și-a publicat declarațiile nici în alt loc.  O altă instituție, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Alba, nu a publicat informațiile prevăzute de lege.

IPJ și IJJ, informația unde e?

Inspectoratul Județean de Poliție Alba, a decis că respectă legea publicând pur și simplu un tabel cu minimul și maximul veniturilor salariale nete, achitate personalului în luna iulie. Nici vorbă de veniturile aferente fiecărei funcții din cadrul aparatului. Personalul contractual angajat al instituției câștigă minim 1099 lei și maxim 2099 de lei. Funcționarii publici angajați ai instituției pot câștiga până la 3683 de lei, iar ofițerii de poliție până la 5096 de lei. Potrivit informațiilor furnizate câștigă minim 1829 de lei și maxim 4651 de lei. Instituția nu precizează care sunt funcțiile din instituție și câți bani revin fiecăreia.  De asemenea, nu se vorbește despre sporuri.

Informația postată reprezintă de fapt praf în ochii curioșilor, printre care suntem și noi, dar sunteți si dumneavoastră, cei care citiți acest articol.

Aceeași metodă a adoptat-o și Inspectoratul Județean de Jandarmerie Alba. Informațiile lipsite de conținut: venitul minim din instituție este de 920 de lei, iar maximul poate ajunge la 6228, în cazul unui ofițer cu funcție de comandă. Nu sunt informații legate de sporuri sau informații legate de fiecare funcție în parte.

Instituții care nu și-au publicat informațiile prevăzute de lege și nu vor păți nimic

Informații legate de veniturile aferente funcțiilor publice nu au fost publicate (sau, cel puțin nu în partea vizibilă) de către următoarele instituții: Inspectoratul Școlar Județean Alba, Direcția Regională de Statistică, Casa Județeană de Pensii (al cărei site nu funcționează deloc), Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Alba, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Alba și alte instituții de mai mică importanță.

La APIA și la Garda de Mediu, există doar informații cu situația de la nivel central. Dacă utilizăm aceste informații, vă putem spune că la APIA, directorul general are un venit lunar de peste 11000 de lei la care se mai adaugă sporuri de aproximativ 600 de lei. La Garda de Mediu, un comisar general are un salariu de bază de peste 11500 de lei.

Instituția care are posibilitatea să-i amendeze pe conducătorii instituțiilor care nu au publicat aceste informații cu sume între 5000 și 10000 de lei, este ITM Alba. La întrebarea dacă au fost aplicate asemenea amenzi, directorul Dorel Fiț ne-a răspuns sec: ”Nu!” La insistențele noastre și la întrebarea dacă va verifica situația în viitor, acesta a adăugat că ”nu avem așa ceva în programul de activități”, după care ne-a spus ”la revedere”.

UPDATE: Inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean, Marcela Dărămuș, ne-a anunțat că informațiile au fost postate pe siteul instituției și că nu le-am văzut noi. Întradevăr, nu le-am văzut. Erau pe www.isj.albanet.ro, urmând linkurile compartimente/salarizare-normare/ venituri salariale conform art 33 etc. Să revenim: inspectorul șef al IȘJ are un venit lunar de bază de 6100 de lei, la care se adaugă o gradație de merit de 1425, cu care ajunge la 7525 de lei. Un inspector școlar are, la rândul său, un salariu de bază de 4980 de lei. Există un caz în listă care beneficiază de salariu de merit de 1195 de lei, la care se adaugă spor pentru doctorat de 720 de lei, ajungând la 6900 de lei.

Tot la Inspectoratul Școlar Județean Alba există sporuri în baza Legii 490/2004, privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare. Asta face ca un consilier angajat în cadrul instituției să poată ajunge la un total de 6796 de lei: 5000 de lei salariul din grilă și 1796 de lei, sporuri.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comentarii

 1. cetatean

  joi, 19.10.2017 at 15:39

  Concluzia numai prostii lucreaza in mediul privat!

 2. Bomba Atomica

  joi, 19.10.2017 at 19:49

  Credeti ca la anu voi mai plati vrun inpozit sau voi mai lucra cu carte de munca ?

  De la anu voi lucra la negru si nici o taxa sau inpozit nu voi mai plati …o tara de rahat dai banii ca hotii si puturosii sa o duca bine

 3. cum

  vineri, 20.10.2017 at 09:03

  Cand totul este un tot, bine inchegat, normal toti sunt pe aceiasi mana, restul este praf in ochi.Cum marele si vesnicul Fit sa aibe in programul sau astfel de activitati de prin legi, sa faca rau unui element al totului, el facand parte din acest Tot il va durea !
  In alta ordine de idei cum se face ca numai copii de bosi vesnici de la stat ajung pe functii mari, ei fiind chiar ff tineri de altfel, dar prin concurs, ca altfel nu se poate, cum e cazul si la infailibila si inexpugnabila DSP Alba ! Nu suntem prosti ! Rusinica, rusinica Anfp, care are sediul in km 0 al cancerului generalizat al coruptiei, dar ea nu este afectata ! Nu suntem prosti, nu mai pozati cel putin in competenti si integri. Pai nu, la salariul asta se recupereaza pana la urma totul !

 4. eu

  miercuri, 25.10.2017 at 15:34

  Si nimeni nimic, nu se sesizeaza mamica sefului DSP de la Primaria Alba ca dragul ei copilas strica banii de la buget.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

26 octombrie: 12 pacienți COVID din Alba au murit în ultimele 24 de ore. 9 dintre ei erau nevaccinați. Grafic: evoluția pe zile

Publicat

Au fost înregistrate alte 12 decese ale unor pacienți confirmați COVID, în județul Alba, potrivit datelor raportate de autorități, marți, 26 octombrie.

Trei dintre ei erau vaccinați, iar nouă nevaccinați.

Numărul total al victimelor pandemiei în județ a ajuns la 852.

Numărul infectărilor COVID noi în Alba este de 252, la data de 26 octombrie.

Vezi ALBA: 252 cazuri COVID în ultimele 24 de ore. Situația cazurilor active și incidența pe localități, 26 octombrie

Decesele raportate la data de 26 octombrie:

– bărbat de 61 de ani, din Aiud, vaccinat cu 1 doză

– bărbat de 77 de ani, din Alba Iulia, vaccinat

– femeie de 69 de ani, din Săsciori, vaccinată

– femeie de 62 de ani, din Cugir, nevaccinată

– femeie de 70 de ani, din Cugir, nevaccinată

– bărbat de 75 de ani, din Meteș, nevaccinat

– bărbat de 70 de ani, din Abrud, nevaccinat

– bărbat de 50 de ani, din Șona, nevaccinat

– bărbat de 75 de ani, din Fărău, nevaccinat

– femeie de 92 de ani, din Cergău, nevaccinată

– femeie de 67 de ani, din Vințu de Jos, nevaccinată

– femeie de 79 de ani, din Vințu de Jos, nevaccinată

Toți aveau și alte afecțiuni.

În țară, au fost înregistrate 16.765 de cazuri noi și 523 decese.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 252 cazuri COVID în ultimele 24 de ore. Situația cazurilor active și incidența pe localități, 26 octombrie

Publicat

Au fost înregistrate 252 cazuri COVID noi, în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) marți, 26 octombrie. 

Cu o zi în urmă, erau raportate 189 de cazuri în 24 de ore.

De asemenea, au fost raportate 12 decese în ultimele 24 de ore.

Vezi și CARANTINA de noapte în toată țara din 25 octombrie. Model declarație pentru deplasare după ora 22.00. Care sunt condițiile

În județul Alba, de la începutul pandemiei, au fost 29.566 cazuri confirmate, 24.840 persoane vindecate, 852 decese.

În același interval au fost prelucrate 314.608 teste (276.608 PCR și 38.000 rapide).

În ultimele 24 de ore au fost făcute 1.041 de testări (770 PCR – 334 la SJU, 436 la DSP; 271 teste rapide).

Localitățile din județ în care au fost raportate cazuri noi (în ultimele 24 de ore):

Mediul urban: 182 cazuri noi

Alba Iulia: 96 cazuri (+2 cazuri reinfectare)

Sebeș: 27 cazuri

Ocna Mureș: 12 cazuri

Aiud: 11 cazuri

Blaj: 11 cazuri

Abrud: 8 cazuri

Zlatna: 6 cazuri

Cugir: 5 cazuri

Câmpeni: 5 cazuri

Baia de Arieș: 1 caz

+ 4 cazuri fără locație de infectare stabilită; anchete epidemiologice în derulare

Mediul rural: 64 cazuri noi

Unirea: 6 cazuri

Ighiu: 5 cazuri

Berghin: 4 cazuri

Cut: 4 cazuri

Scărișoara: 4 cazuri

Ciuruleasa: 3 cazuri

Crăciunelu de Jos: 3 cazuri

Sântimbru: 3 cazuri

Daia Română: 3 cazuri

Mihalț: 3 cazuri

Mogoș: 3 cazuri

Albac: 2 cazuri

Ciugud: 2 cazuri

Rădești: 2 cazuri

Arieșeni: 1 caz

Avram Iancu: 1 caz

Câlnic: 1 caz

Cricău: 1 caz

Gârda de Sus: 1 caz

Lupșa: 1 caz

Meteș: 1 caz

Noșlac: 1 caz

Pianu: 1 caz

Râmeț: 1 caz

Roșia Montană: 1 caz

Șibot: 1 caz

Șpring: 1 caz

Stremț: 1 caz

Vadu Moților: 1 caz

Valea Lungă: 1 caz

Vințu de Jos: 1 caz

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 10,34 (anterior 10,23).

Numărul de cazuri active pe localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba, perioada de referință 12-25 octombrie):

Localitate Rata incidență Cazuri
Mediul urban
MUNICIPIUL ALBA IULIA 16.18 1235
ORAŞ ABRUD 15.41 80
MUNICIPIUL SEBEŞ 12.21 402
ORAŞ CÂMPENI 12.07 87
MUNICIPIUL AIUD 10.28 260
ORAŞ CUGIR 9.82 251
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 7.97 30
MUNICIPIUL BLAJ 6.43 133
ORAŞ TEIUŞ 5.7 41
ORAŞ OCNA MUREŞ 5.39 75
ORAŞ ZLATNA 4.35 34
Mediul rural
VINŢU DE JOS 20.43 113
BUCIUM 20.06 28
ARIEŞENI 17.44 27
MOGOŞ 17.17 13
LIVEZILE 16.31 19
BERGHIN 16.2 31
SÂNTIMBRU 15.57 47
GÂRDA DE SUS 14.07 21
ŞIBOT 13.54 32
CIUGUD 13.12 43
VADU MOŢILOR 12.47 16
IGHIU 11.76 83
GALDA DE JOS 11.16 50
METEŞ 11.08 31
AVRAM IANCU 10.43 15
VIDRA 10.41 16
CUT 10.28 13
ROŞIA MONTANĂ 10.22 28
ŞUGAG 10.14 29
ŞONA 10.09 44
CRĂCIUNELU DE JOS 9.8 21
CIURULEASA 9.66 11
DAIA ROMÂNĂ 9.57 30
STREMŢ 9.03 22
VALEA LUNGĂ 8.69 27
BUCERDEA GRÂNOASĂ 8.38 19
BISTRA 8.37 38
LUPŞA 8.27 24
ALBAC 8.17 16
HOREA 7.8 15
MIHALŢ 7.74 25
MIRĂSLĂU 7.59 15
ŞPRING 7.15 18
RĂDEŞTI 7.06 9
SĂSCIORI 7.05 46
BLANDIANA 6.87 6
LOPADEA NOUĂ 6.73 17
POIANA VADULUI 6.67 7
CRICĂU 6.59 13
RÂMEŢ 6.05 3
PIANU 5.58 20
SĂLIŞTEA 5.57 13
POŞAGA 5.49 5
SCĂRIŞOARA 5.27 8
OHABA 4.98 3
NOŞLAC 4.97 9
CERGĂU 4.28 7
SĂLCIUA 4.28 6
CERU-BĂCĂINŢI 4.24 1
RIMETEA 4 4
LUNCA MUREŞULUI 3.91 10
OCOLIŞ 3.9 2
GÂRBOVA 3.7 8
CÂLNIC 3.59 7
UNIREA 3.49 17
FĂRĂU 3.38 5
DOŞTAT 2.97 3
CETATEA DE BALTĂ 2.94 9
HOPÂRTA 2.59 3
ALMAŞU MARE 2.49 3
SOHODOL 2.4 4
SÂNCEL 2.31 6
ROŞIA DE SECAŞ 1.88 3
PONOR 1.73 1
JIDVEI 1.51 8
CENADE 0 0
ÎNTREGALDE 0 0
Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Președintele Iohannis pleacă în Egipt, în plină criză sanitară și politică. Motiv: aniversarea a 115 ani de relații diplomatice

Publicat

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis pleacă în Republica Arabă Egipt, la invitaţia omologului său, Abdel Fattah El-Sisi, a informat Administraţia Prezidenţială. Este vorba despre o vizită de stat care va începe miercuri. 

Asta deși România nu are încă un guvern, negocierile între partide fiind împotmolite și se confruntă cu cea mai gravă criză sanitară din istoria ei recentă: valul 4 al pandemiei de COVID.

Vizita în Egipt se desfăşoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum şi în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relaţii diplomatice dintre România şi Republica Arabă Egipt.

„Cu prilejul consultărilor oficiale, preşedintele României şi preşedintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilităţile concrete de a dinamiza şi aprofunda dialogul politico-diplomatic şi cooperarea la toate nivelurile, extinderea şi diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale şi a investiţiilor, precum şi în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state”, precizează Administraţia Prezidenţială.

Discuţiile vor include şi teme actuale de politică internaţională, cu accent pe evoluţiile politice şi de securitate din regiunea Orientului Mijlociu şi eforturile de mediere în dosare de interes.

În cadrul vizitei de stat în Republica Arabă Egipt, preşedintele Klaus Iohannis va avea întrevederi şi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Parlamentul egiptean, Hanafy Ali El-Gebaly, şi preşedintele Senatului din Parlamentul egiptean, Abdel-Wahab Abdel-Razeq.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

26 octombrie: 523 de decese și 16.765 de cazuri noi de COVID în România, în ultimele 24 de ore. 12 decese sunt anterioare

Publicat

Au fost înregistrate 16.765 cazuri COVID, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise marți, 26 octombrie, de Grupul de Comunicare Strategică. 

Au fost confirmate 523 de noi decese (față de 301 în 24 de ore, cu o zi în urmă). 

Comparativ, cu o zi în urmă erau raportate 9.187 cazuri în 24 de ore.

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 24 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate … cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 523 decese, dintre care 12 anterioare intervalului de referință” – Grupul de Comunicare Strategică.

Comunicat Grupul de Comunicare Strategică:

Până astăzi, 26 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.587.880 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 7.479 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.345.324 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.765 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 204 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Până astăzi, 45.503 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 25.10.2021 (10:00) – 26.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 523 decese (260 bărbați și 263 femei), din care 12 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 523 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 3 la categoria de vârstă 30-39 ani, 14 la categoria de vârstă 40-49 ani, 37 la categoria de vârstă 50-59 ani, 124 la categoria de vârstă 60-69 ani, 192 la categoria de vârstă 70-79 ani și 152 la categoria de vârstă peste 80 ani.

481 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 13 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 29 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Au fost raportate 12 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Arad, Bacău și Suceava,  în luna septembrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 511 decese.

Din totalul de 523 pacienți decedați, 469 erau nevaccinați și 54 vaccinați. Cei 54 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 de ani și peste 80 de ani. 53 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru un pacient nu au fost raportate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.637. Dintre acestea, 1.867 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 479 sunt minori, 436 fiind internați în secții și 43 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.197.305 teste RT-PCR și 4.249.026 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 25.350 de teste RT-PCR (13.268 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.082 la cerere) și 53.356 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 149.377 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 19.917 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 56.797 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 95 de persoane.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate