Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Conferința de presă a președintelui Klaus Iohannis. Declarații despre situația din școli și din sistemul sanitar

Publicat

Preşedintele României Klaus Iohannis susţine miercuri o conferinţă de presă de la ora 18.00 la Palatul Cotroceni. Subiectele așteptate sunt recordul de infectări cu noul coronavirus, înregistrat astăzi, dar și situația din școli. 

Şeful Statului va vorbi despre situaţia pandemiei în contextul în care România a atins un nou record al numărului de persoane infectate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, dar şi despre situaţia şcolilor după ce acestea s-au redeschis.

UPDATE: Principalele declarații

Am înregistrat azi, din păcate, un nou record de infectări și un număr mare de decese. Pandemia e încă departe de a se fi încheiat.

Eliminarea treptată a unor restricții, reluarea unor activități, apropierea sezonului rece creează un context sensibil. Generează îngrijorare și necesită atenție sporită.

Nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie – gripă și Covid-19.

Fac un apel la directorii unităților de învățământ să se adreseze fără rezerve autorităților locale și inspectoratelor județene pentru a cere ceea ce au nevoie.

În sprijinul școlilor am promulgat azi legea prin care se deblochează angajările pentru posturile nedidactice, medici.

Le cer tuturor primarilor, președinților consiliilor județene și inspectorilor să soluționeze cu prioritate problemele din școli.

Pe 27 septembrie mergem la urne. Votul nostru decide cum se vor schimba localitățile în care trăim. Mergeți la vot și puneți ștampila pe candidații care pot aduce o schimbare în bine.

Nu îi lăsați pe alții să decidă în locul vostru.

Le transmit un mesaj tuturor candidaților: chiar dacă această campanie e diferită, folosiți toate mijloacele de comunicare pentru a vă transmite mesajul.

Lupta politică e în primul rând o luptă de proiecte pentru comunități.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax