Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Metoda ”Lover boy”, descrisă de un polițist. Scenariul prin care fetele pot deveni victime ale traficanților de persoane

Publicat

prostitutie, trafic persoane

Un fost ofițer de poliție judiciară a descris un scenariu în care fetele cad adeseori în capcana unor traficanți de persoane. Acestea sunt cucerite, șantajate și apoi obligate să întrețină relații sexuale pe bani.

Răpirea nu este singura metodă folosită de traficanții de persoane. Un scenariu standard îl are în centru pe ”iubitul” care șantajează emoțional, potrivit fostului ofițer de poliție Valeriu Șuhan, citat de Digi24.ro.

Scenariul:

Fata este sedusă de un bărbat care filmează pe ascuns întâlnirea amoroasă, apoi este amenințată că imaginile respective vor fi făcute publice, dacă nu îl „ajută” să obțină bani pentru a ieși dintr-o „încurcătură”. Ajutorul trebuie să fie dat sub forma prostituării, iar de la prima cedare, așa-zisul iubit devine „gelos”, începe s-o bată, sfârșind prin a o vinde unui alt bărbat.

Dacă ajung în astfel de situații, tinerele ar trebui, de la prima încercare de șantaj să le spună imediat părinților ce li s-a întâmplat, iar apoi să anunțe de urgență poliția, potrivit sursei citate.

Pentru a preveni astfel de cazuri, tinerelor le este recomandat să nu intre în discuții cu persoane cunoscute întâmplător, să nu schimbe numere de telefon cu aceste persoane sau să le dea alte date care ar putea duce la identificarea și localizarea lor exactă, să nu discute pe rețelele sociale cu „prieteni” virtuali și să nu dea curs invitațiilor de orice natură ale acestora.

De asemenea, dacă merg la întâlniri, să fie atente la ce mănâncă sau beau, fie că și-au comandat ele, dar mai ales dacă le-au fost oferite și, nu în ultimul rând, să nu se urce în mașini cu necunoscuți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax