Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Finanțelor: România are nevoie de programe dedicate pentru a atrage forţă de muncă din alte ţări

Publicat

Ministrul Finanţelor publice, Eugen Teodorovici, spune că România are nevoie de programe dedicate pentru a atrage forţă de muncă din celelalte state membre, dar şi din ţări care ar putea adera la UE ori din afara spaţiului european.

Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici a participat la Luxembourg, la un dejun de lucru ministerial pe tema mobilității forței de muncă, organizat în marja reuniunii Consiliului UE pentru Ocuparea Forței de Muncă, Politică Socială, Sănătate și Consumatori (EPSCO). Participarea președintelui în exercițiu al Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN) la un eveniment al Consiliului EPSCO vine în continuarea demersurilor acestuia de promovare a acestei teme pe agenda publică a Uniunii Europene.

„Am dat curs invitației Consiliului UE în domeniul Ocupării Forței de Muncă, Politică Socială, Sănătate și Consumatori (EPSCO) de a participa la această discuție pe tema migrației pe piața forței de muncă pornind de la dezbaterea pe care am inițiat-o pe această temă la reuniunea informală a Consiliului Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN) de la București. Mobilitatea forței de muncă și efectele ei – atât pozitive cât și negative – reprezintă o preocupare pe mai multe paliere pentru care trebuie să găsim soluții imediate, în interesul tuturor statelor membre”, a precizat în intervenția sa ministrul Teodorovici.

În cadrul întâlnirii, ministrul finanțelor a avansat o serie de soluții care ar putea fi luate în considerare pentru atenuarea efectelor negative legate de deficitul forței de muncă în țările sursă sau de migrația forței de muncă înalt calificate (brain-drain).

”În contextul necesității întăririi mobilității forței de muncă, una dintre libertățile fundamentale ale pieței unice, răspunsul nostru trebuie să vizeze o strategie pe 2 nivele, cu măsuri naționale și europene. O soluție în cazul României, dar nu numai, ar fi elaborarea unor programe dedicate, inclusiv politici fiscale, în scopul atragerii de forță de muncă din celelalte state membre, din țări angajate în dialog cu UE în vederea aderării, precum și din afara spațiului european.”, a afirmat ministrul Eugen Teodorovici.

sursa: mfinante.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax