Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Geoană, candidat la prezidențiale cu sau fără voia PSD, iar Klaus Iohannis șef la NATO. Ipoteze discutate la nivel înalt

Publicat

Mircea Geoană, în prezent românul cu cea mai mare funcție la nivel internațional, cea de secretar general adjunct al NATO,  își pregătește candidatura la prezidențiale.

Informația a fost publicată de G4Media, care citează mai multe surse politice. Jurnaliștii de la G4Media mai remarcă aparițiile acestuia foarte dese din ultima perioadă.

Potrivit publicației, Geoană nu ar fi însă dorit de conducerea PSD, care s-ar teme de anumite probleme din trecutul acestuia.

Printre aceste probleme, ar fi vorba și despre relația cu Marean Vanghelie, care a generat scandalul ceasurilor primite de Geoană de la fostul primar al Sectorului 5 al Capitalei.

Alegerile sunt în 2024, iar mandatul lui Geoană la NATO se încheie în octombrie 2023. El nu a comentat deocamdată public intenția de a candida la prezidențiale.

Reacția lui Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat la știre.

„Haideți să vedem întâi prioritățile românilor. Alegeri avem peste vreo 2 ani și. Avem timp să stăm de vorbă despre aceste alegeri.

În PSD nu s-a luat nici o decizie și îmi mențin părerea că statutul PSD trebuie modificat și candidatul pentru funcția de președinte al României trebuie ales de baza partidului și nu de un număr limitat de oameni.

Trebuie să aibă loc o competiție internă pentru această desemnare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă el ar putea fi candidatul partidului la alegerile prezidențiale, Ciolacu a răspuns: „Mai sunt doi ani. Haideți să ajungem acolo. Cutuma că președintele partidului este automat și candidat a luat sfârșit”.

Klaus Iohannis, șef la NATO?

Pe de altă parte, în mediile politice se vorbește despre posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să devină noul șef al NATO.

De altfel, președintele a spus marți, interpelat pe acest subiect, că ”dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aș evalua-o foarte serios și aș face o declarație publică”.

Sursă foto: Mircea Geoana Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 06.07.2022 at 19:00

    Dacă aşa au decis americanii, ori mergem la vot ori nu,ce să mai vorbim de PSD, tot Geoană iese. Ca în Caragiale, că noi suntem urmaşii celor de care râdea Caragiale. De la Iliescu încoace nu noi am ales preşedintele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax