Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nici o autostradă NU VA FI DESCHISĂ dacă nu va trece testul. CNAIR s-a dotat cu un aparat care verifică asfaltul

Publicat

lucrari autostrada

CNAIR a achiziționat un aparat pentru măsurarea și testarea texturii și rugozității drumurilor și autostrăzilor, aparat care este utilizat și acceptat de armata romană și NATO pentru verificarea aderenţei la aterizare a avioanelor de război. 

YouTube video

Directorul general adjunct al Direcţiei Generale de Dezvoltare Infrastructură Rutieră, Sorin Scarlat a declarat pentru Capital.ro că echipamentul GRIPTESTER şi pendulul SRT se utilizează pentru evaluarea rugozităţii la toate categoriile de drumuri cu îmbrăcăminţi bituminoase.

Citește și: „Frică de țepe” pe Autostrada Sebeș-Turda: Între Alba Iulia și Aiud, subcontractorii lucrează doar cu „banii jos”

Pentru asigurarea confortului şi siguranţei circulaţiei în exploatare, la realizarea îmbrăcămintei rutiere se vor utiliza materiale, echipamente şi tehnologii care să asigure îndeplinirea condiţiilor privind planeitatea, uniformitatea şi rugozitatea suprafeţei de rulare, corelate cu vitezele practicabile în conformitate cu prescripţiile în vigoare.

„Testul de rugozitate înseamnă aderenţa cauciucului la suprafaţa de rulare. Niciun km de autostradă nu este deschis traficului dacă nu trece testul de rugozitate. Pendulul SRT este un aparat folosit pentru determinarea rugozităţii suprafeţei de rulare a drumurilor şi autostrăzilor. Echipamentul GRIPTESTER este mai uşor de utilizat pentru că se remorcheaza în spatele unei autoutilitare  şi se poate testa 1 km de autostradă în câteva minute” a mai declarat pentru aceiași publicație Sorin Scarlat.

Citește și: O nouă AMÂNARE pentru cei 28,7 km de pe Autostrada Sebeș-Turda. Inaugurarea loturilor 3 și 4, anunțată pentru iulie

Echipamentul GRIPTESTER este utilizat si acceptat de armata romană si NATO pentru verificarea aderenţei la aterizare a avioanelor de război.

Sursă: Capital.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax