Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Noutăți Start-Up Nation 2019: Comisionul la garanție scade până la 1,53%. Care sunt condițiile

Publicat


start up

Firmele calificate la finanțare nerambursabilă prin programul Start-Up Nation 2018-2019, care accesează credite-punte de la Banca Transilvania sau CEC Bank vor beneficia de o nouă scădere a comisionului la garanții, care poate ajunge astfel la 1,53%, a informat, joi, Fondul Român de Contragarantare (FRC).

Potrivit FRC, noua valoare a comisionului de garantare de 1,95%, valabil începând din data de 25.07.2019, în cazul actualei ediții Start-Up Nation(SUN) și anunțată de către partenerul FNGCIMM, poate fi redusă, suplimentar, pentru antreprenorii care solicită un credit punte la Banca Transilvania, respectiv CEC Bank, prin completarea unui singur formular (Anexa E), disponibil în aplicația pentru finanțare bancară.

Prin acest formular (Anexa E), FRC reduce valoarea comisionului de garantare de la 1,95% până la 1,53%. Practic, comisionul poate fi între 1,63% și 1,53%, în funcție de procentul de contragarantare a garanției de60%, respectiv 80%. 

FRC garantează un flux operațional rapid și eficient ca urmare a implementării unor îmbunătățiri la infrastructura informatică ce asigură eliminarea erorilor umane asociate efectuarii manuale a operatiunilor de analiză și generează timpi reduși de procesare a cererilor.

Astfel, în acest moment, o cerere de contragarantare însoțită de documentația corectă și completă, permite un termen de răspuns în maximum 24 de ore.

„Recomandăm utilizarea formularului/Anexei E tuturor antreprenorilor, consultanților acestora, și ofițerilor de credit pentru o bună gestiune a resurselor financiare puse la dispoziție prin program. Încurajăm toate părțile intersate să ceară informații băncilor partenere și să solicite acestora sau, direct FRC (www.contragarantare.ro/contact), detalii și/sau clarificari”, se precizează într-un comunicat transmis de FRC.

„Au fost rulate calculele aferente contragarantării și rezultă că – pentru o contragarantare de 60% din valoarea garanției emise de FNGCIMM – beneficiarul va avea un cost final al garanției de 1,63% vs 2,48% în prima editie a Programului SUN 2017-2018, adică aproape un punct procentual care înseamnă o diminuare de aprox.1500 lei a comisionului platit la acordarea creditului-punte solicitat pe un an de zile, respectiv o reducere de aprox. 3000lei pentru o solicitare de finanțare de 200.000ron pe durata a 24 luni”, a declarat președintele FRC, Stere Farmache.

Fondul Român de Contragarantare S.A. (FRC) este o instituție financiară specializată, având corespondenţă în practici recunoscute la nivel european. Activitatea sa este orientată, în principal, spre susţinerea sectorului antreprenorial/IMM din România. FRC are ca obiect de activitate secundar acordarea de garanții în numele și contul statului, în cadrul Programului INVESTEȘTE ÎN TINE. Astfel, societatea are ca parteneri atât fondurile de garantare, cât și instituţiile de credit. Garanția și contragaranția FRC este de maxim 80% din creditul, respectiv garanția acordat(ă) de instituțiile financiar-bancare partenere.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Trascău Trail Run, concurs de alergare montană la Rimetea. Curse epice în peisaje de poveste. Înscriere și programul competiției

Publicat

trascau

La Rimetea va avea loc, pe 28 septembrie, a doua ediție a concursului de alergare montană Trascău Trail Run. Competiția se va desfășura pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Transilvania, într-un peisaj de poveste și cu semnificație istorică. Piatra Secuiului, Cetatea Colțești cu donjonul secular și pădurile de foioase ce îmbracă muntele Ardașcheia […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj Alba24, faza pe partide: Cine considerați că ar trebui să candideze la funcția de primar al municipiului Alba Iulia?

Publicat

s

Alegerile pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia, stârnesc dezbateri și calcule în interiorul principalelor formațiuni politice din județ, în condițiile în care, în lipsa lui Mircea Hava, lupta este deschisă. Poziția de primar în municipiul reședință de județ este foarte importantă pentru orice partid, întrucât influențează mult și ceea ce se întâmplă în […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Ce pedeapsă a primit un tânăr din Cugir, care a amenințat cu moartea bătaia și mutilarea un agent de poliție

Publicat

politie

Un tânăr de 19 ani, din Cugir, a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu amânare, după ce a amenințat cu moarte, bătăia și cu mutilarea un agent de poliție.  Fapta s-a petrecut în data de 6 octombrie a anului 2018. Atunci agentul de poliție S.Ș. a intrevenit pe o stradă din municipiu, fiind […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 18.300 de lei, pensia medie pentru magistrați. Câte pensii de serviciu se plătesc în România

Publicat

Peste 3.800 de persoane beneficiau de pensii de serviciu, la finalul lunii iulie 2019, în baza Legii 303/2004, privind statulul procurorilor şi judecătorilor. Pensia medie în cazul acestor beneficiari era de 18.315 lei, din care 17.143 de lei cotă suportată din bugetul de stat, informează Mediafax. În total, potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate