Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Noutăți Start-Up Nation 2019: Comisionul la garanție scade până la 1,53%. Care sunt condițiile

Publicat


start up

Firmele calificate la finanțare nerambursabilă prin programul Start-Up Nation 2018-2019, care accesează credite-punte de la Banca Transilvania sau CEC Bank vor beneficia de o nouă scădere a comisionului la garanții, care poate ajunge astfel la 1,53%, a informat, joi, Fondul Român de Contragarantare (FRC).

Potrivit FRC, noua valoare a comisionului de garantare de 1,95%, valabil începând din data de 25.07.2019, în cazul actualei ediții Start-Up Nation(SUN) și anunțată de către partenerul FNGCIMM, poate fi redusă, suplimentar, pentru antreprenorii care solicită un credit punte la Banca Transilvania, respectiv CEC Bank, prin completarea unui singur formular (Anexa E), disponibil în aplicația pentru finanțare bancară.

Prin acest formular (Anexa E), FRC reduce valoarea comisionului de garantare de la 1,95% până la 1,53%. Practic, comisionul poate fi între 1,63% și 1,53%, în funcție de procentul de contragarantare a garanției de60%, respectiv 80%. 

FRC garantează un flux operațional rapid și eficient ca urmare a implementării unor îmbunătățiri la infrastructura informatică ce asigură eliminarea erorilor umane asociate efectuarii manuale a operatiunilor de analiză și generează timpi reduși de procesare a cererilor.

Astfel, în acest moment, o cerere de contragarantare însoțită de documentația corectă și completă, permite un termen de răspuns în maximum 24 de ore.

„Recomandăm utilizarea formularului/Anexei E tuturor antreprenorilor, consultanților acestora, și ofițerilor de credit pentru o bună gestiune a resurselor financiare puse la dispoziție prin program. Încurajăm toate părțile intersate să ceară informații băncilor partenere și să solicite acestora sau, direct FRC (www.contragarantare.ro/contact), detalii și/sau clarificari”, se precizează într-un comunicat transmis de FRC.

„Au fost rulate calculele aferente contragarantării și rezultă că – pentru o contragarantare de 60% din valoarea garanției emise de FNGCIMM – beneficiarul va avea un cost final al garanției de 1,63% vs 2,48% în prima editie a Programului SUN 2017-2018, adică aproape un punct procentual care înseamnă o diminuare de aprox.1500 lei a comisionului platit la acordarea creditului-punte solicitat pe un an de zile, respectiv o reducere de aprox. 3000lei pentru o solicitare de finanțare de 200.000ron pe durata a 24 luni”, a declarat președintele FRC, Stere Farmache.

Fondul Român de Contragarantare S.A. (FRC) este o instituție financiară specializată, având corespondenţă în practici recunoscute la nivel european. Activitatea sa este orientată, în principal, spre susţinerea sectorului antreprenorial/IMM din România. FRC are ca obiect de activitate secundar acordarea de garanții în numele și contul statului, în cadrul Programului INVESTEȘTE ÎN TINE. Astfel, societatea are ca parteneri atât fondurile de garantare, cât și instituţiile de credit. Garanția și contragaranția FRC este de maxim 80% din creditul, respectiv garanția acordat(ă) de instituțiile financiar-bancare partenere.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO: Alertă la Alba Iulia. Persoane intoxicate cu monoxid de carbon într-un apartament din Ampoi 3

Publicat

Incident în cartierul Ampoi 3 din Alba Iulia. Trei persoane au fost găsite căzute, duminică seara, într-un apartament de pe strada Arieșului. Din primele date, este posibil ca acestea să se fi intoxicat cu monoxid de carbon. UPDATE 2: Persoanele intoxicate cu monoxid de carbon sunt soț și soție, în vârstă de aproximativ 50 de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Traficanți de droguri din Alba Iulia, prinși cu ajutorul unui ofițer sub acoperire. Unul dintre cei implicați, fiu de polițist

Publicat

Cinci tineri din Alba Iulia s-au ales cu pedepse cu închisoarea, după ce activitatea lor infracțională a fost probată cu sprijinul unui ofițer su acoperire. Tinerii luau din Spania materie primă și preparau droguri într-un laborator improvizat. Apoi le vindeau unor clienți din Alba, dar și din Cluj şi Hunedoara. Polițiștii i-au prins cu canabis, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Incendiu la Shopping City Sibiu. Clienții mall-ului, evacuați după ce a luat foc o friteuză

Publicat

Un incident s-a petrecut duminică seara la mall-ul din Șelimbăr, județul Sibiu. Clienții s-au autoevacuat după ce a luat foc o friteuză și incinta s-a umplut cu fum dens. Potrivit ISU Sibiu, incendiul a fost la o friteuză aparținând unui fast food situat la etajul II al mall-ului și s-a manifestat cu degajare de fum […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: „Ce dăruieşti din inimă nu se pierde niciodată”. Elevi militari din Alba Iulia, acțiune umanitară pentru familii din Râmeț

Publicat

Elevi de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, alături de studenți de la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, au participat la o acţiune umanitară, oferind daruri unor familii izolate din comuna Râmeţ. Elevii în uniformă s-au alăturat proiectului „Daruri, zâmbet și culoare pentru Apuseni” iniţiat de Corpul cadeţilor „General maior Nicolae Uscoi” din […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate