Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O familie din Ucraina și-a cunoscut rudele din Alba, pe care nu le-a văzut niciodată. Cum au fugit de război Irina și Filimon

Publicat

Irina și Filimon și-au lăsat casa în urmă și au fugit din calea invaziei rusești din Ucraina. Au fugit și s-au oprit în Alba, la Ighiel. Dar nu s-au oprit la oricine, ci la cei care le sunt cuscrii, la familia Florea, care i-a primit în casa lor fără a sta pe gânduri. 

Cu lacrimi în ochi, Pavel Florea, ne-a povestit cum și-a cunoscut cuscrii: doi ucrainieni  în vârstă de 68 și 63 de ani, care au fugit de război, tocmai în Ighiel, comuna Ighiu, județul Alba.

Citește toate informațiile despre evoluția războiului din Ucraina, organizate pe zile, aici:

O poveste emoționantă spusă la telefon, de Pavel Florea, despre oameni, omenie și cum doi vârstnici au fugit din calea războiului. 

Unul dintre băieții familiei Florea este plecat în Italia și acolo și-a cunoscut iubita, o femeie din Ucraina, cea care este fiica lui Filimon și a Irinei.

Cum au ajuns cei doi în România este încă neclar, deoarece vorbesc doar ucraineană, iar cu familia Florea din Ighiel se înțeleg doar prin semne. Au fost așteptați de cel de-al doilea fiu al familiei Pavel și aduși în Alba.

Când a izbucnit invazia Rusiei asupra Ucrainei, Filimon și Irina au fost nevoiți să își părăsească casa dar mai mult de atât, au lăsat în Ucraina ceva mai de preț: pe fiul lor de 31 de ani care a rămas în țară.

Stau cu ochii pe televizor și tresar la fiecare știre legată de război și de cum apără soldații Ucrainei țara. Prin semne și pe hartă, încearcă să le explice soților Florea de unde vin și unde este situat orașul lor, Ternopil.

Au ajuns sâmbătă noaptea la Alba, iar de atunci locuiesc alături de familia din Ighiel. Irina plânge, dar nu poate sta locului ne spune Pavel Florea, marți au mers alături de soții din Alba și au lucrat prin grădină.

Le-au dat de înțeles că nu pot sta și că trebuie să facă ceva.

Pavel Florea are acum 70 de ani, iar soția sa 68. Aproape toată viața a lucrat la Alba Iulia, însă plângând ne-a spus ce pensie au cei doi soți din Ucraina, Filimon în jur de 182 de euro, iar Irina, aproape 200 de dolari.

Ne-au trimis chiar și două poze: poze de familie. O familie care până acum nu se cunoștea, dar războiul a făcut ca cei patru să se întâlnească tocmai la Ighiel, în județul Alba.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax