Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O stație spațială finanțată de NASA a testat sistemul critic de susținere a vieții pe orbita joasă a Pământului

Publicat

O stație spațială comercială finanțată de NASA, Orbital Reef a companiei Blue Origin, a finalizat recent testele de etapă pentru sistemul său critic de susținere a vieții, ca parte a eforturilor agenției pentru noi destinații pe orbita joasă a Pământului.

Cele patru etape de referință fac parte dintr-un acord NASA Space Act Agreement acordat inițial companiei Blue Origin în 2021 și se concentrează pe materialele și modelele pentru sistemele de curățare, recuperare și stocare a aerului și apei esențiale pentru zborurile spațiale umane.

NASA colaborează îndeaproape cu companiile comerciale pentru a dezvolta noi stații spațiale capabile să furnizeze servicii pentru NASA și pentru alte companii, ceea ce va asigura o prezență umană continuă pe orbita joasă a Pământului și oferă beneficii directe pentru oamenii de pe Pământ.

„Aceste etape sunt esențiale pentru a ne asigura că o destinație comercială poate susține viața umană, astfel încât astronauții NASA să poată continua să aibă acces pe orbita joasă a Pământului pentru a efectua cercetări științifice importante în mediul unic de microgravitație”, a declarat Angela Hart, manager al Programului comercial de dezvoltare a orbitei joase a Pământului de la NASA.

„În plus, fiecare etapă finalizată permite NASA să obțină informații despre progresul partenerului nostru în ceea ce privește proiectarea și dezvoltarea stației.”

Citește și: Data exactă la care asteroidul Bennu ar putea lovi Pământul și traiectoria lui, calculate de NASA. Informații noi de la OSIRIS-REx

Oamenii care trăiesc și lucrează în spațiu o fac într-un mediu închis care trebuie monitorizat și controlat.

Pe Stația Spațială Internațională, componentele sistemului de control al mediului și de susținere a vieții mențin aerul și apa curată pentru astronauți.

Sistemul de regenerare reciclează și recuperează cea mai mare parte a apei și a oxigenului produse de activitățile umane normale.

Acest lucru reduce semnificativ cantitatea de masă care ar trebui să fie lansată către laboratorul orbital pentru aceste funcții.

Orbital Reef va dispune de un sistem similar. Toate cele patru etape au testat diferite părți ale sistemului, inclusiv un test de control al contaminanților urmăritori, un test de oxidare a contaminanților din apă, un test de recuperare a apei din urină și un test al rezervorului de apă.

Testul de control al contaminanților urmăritori a analizat materialele pentru a elimina impuritățile dăunătoare din aer.

Testul de oxidare a contaminanților din apă, testul de recuperare a apei din urină și testul rezervorului de apă s-au axat toate pe potențialele tehnologii de curățare, recuperare și stocare.

NASA sprijină proiectarea și dezvoltarea mai multor stații spațiale comerciale, inclusiv Orbital Reef a Blue Origin, prin acorduri finanțate și nefinanțate.

Actuala fază de proiectare și dezvoltare va fi urmată de achiziția de servicii de la una sau mai multe companii, în care NASA își propune să fie unul dintre numeroșii clienți pentru destinațiile de pe orbita joasă a Pământului.

FOTO: O reprezentare digitală a stației spațiale a Blue Origin, numită Orbital Reef, care continuă să fie dezvoltată în cadrul unui Acord de Activități Spațiale cu NASA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax