Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Oficial OMS: Tinerii sănătoşi ar putea să aştepte până în 2022 pentru a se vaccina împotriva coronavirusului

Publicat

Tinerii sănătoşi ar putea să aştepte până în 2022 pentru a se vaccina împotriva coronavirusului. Imunizarea va începe cu angajații din spitale și cu cei din sectoarele esenţiale, cu vârstnicii și persoanele vulnerabile, a spus un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, citat de postul de televiziune CNBC. 

Doctorul Soumya Swaminathan, reprezentant OMS, a declarat că medicii, cei din linia întâi şi bătrânii vor avea prioritate în distribuţia vaccinului. Regulile de distribuire ale vaccinului nu sunt încă definite, dar este clar că grupurile de risc vor rămâne o prioritate, după cum a declarat doctorul Soumya Swaminathan.

De asemenea, imunizarea va depinde de găsirea unui vaccin sigur, de autorizarea și de producția acestuia.

„Oamenii tind să creadă că pe 1 ianuarie sau pe 1 aprilie vor lua vaccinul, iar apoi lucrurile vor reveni la normal. Nu va funcţiona aşa”, a spus reprezentantul OMS.

În acest moment sunt 11 vaccinuri anti COVID-19 în etapa finală a studiilor clinice, iar 6 au primit aprobare de utilizare limitată.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax