Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Olimpiada națională de religie pentru licee teologice: REZULTATE PARŢIALE. Doi elevi de la Seminarul din Alba Iulia au obținut mențiune

Publicat

Doi elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Mitropolit Simion Ștefan” din Alba Iulia au reuşit să obțină mențiune, în urma rezultatelor parțiale la Olimpiada Națională de Religie pentru seminarii și licee teologice. Proba scrisă a concursului s-a desfășurat joi, la Alba Iulia.

În urma corectării lucrărilor și stabilirii clasamentului parțial, elevul Alexandru Lazăr, din clasa a XI-a a seminarului albaiulian, a reușit să obțină „mențiune”, cu media 8,60, la disciplina „Istoria Bisericii Ortodoxe Române”, fiind pregătit de preot profesor doctor Nicolae Bolea, inspector de religie. De asemenea, și Dragoș Stroian, din clasa a IX-a a obținut „mențiune”, cu nota 8,50, la disciplina „Vechiul testament”, fiind pregătit de preot profesor doctor Florin Botezan.

Acestea sunt însă doar rezultatele parțiale, cele finale urmând a fi afișate sâmbătă, după rezolvarea contestațiilor.

Totodată, la olimpiada de religie, faza națională, au mai participat și elevii Adrian Ioan Buta, din clasa a X-a, la disciplina „Noul Testament”, dar și Ioan Botezan, din clasa a XII-a, la „Dogmatică”.

Reamintim că la olimpiada națională de religie, care a avut loc joi, la Seminarul Teologic Ortodox „Mitropolit Simion Ștefan” din Alba Iulia, au participat 125 de elevi din 30 de seminarii și licee teologice din țară.

Rezultatele finale ale olimpiadei vor fi afișate sâmbătă, la Seminarul Teologic Ortodox „Mitropolit Simion Ștefan” din Alba Iulia, clădirea nouă. Tot sâmbătă, de la ora 10.00, va avea loc festivitatea de premiere, în sala festivă “Sfântul Simion Ștefan” din incinta Arhiepiscopiei Alba Iulia, în prezența ÎPS Irineu și a altor oficialități locale.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax