Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”Pași Liberi”. Primul ghid turistic, pentru pasionații de schi a fost lansat la Șureanu

Publicat

pasi liberi

Sâmbătă, la cabana „Pași Liberi” din Munții Șureanu, a fost lansat cel dintâi ghid turistic de iarnă despre Șureanu. Volumul Pași Liberi. Ghidul Schiorului, la Șureanu, este semnat de Florian-Rareș Tileagă și finanțat în întregime de către Ski Șureanu Srl, care conduce Domeniul Schiabil Șureanu.

Ghidul este un îndrumător pentru turiștii care vor să cunoască schiul; un tutorial de înțelegere a echipamentului de schi; un sprijin moral pentru schiorii care întâmpină blocaje psihologice.

pasi liberi

Evenimentul a fost semnificativ din mai multe puncte de vedere – în primul rând, pentru că ghidul despre care vorbim e un produs unic în România. Nu s-a mai scris, până acum, un ghid despre Șureanu, care să fie totodată o prezentare a zonei și a Domeniului Schiabil Șureanu; un îndrumător pentru turiștii care vor să cunoască schiul; un tutorial de înțelegere a echipamentului de schi; un sprijin moral pentru schiorii care întâmpină blocaje psihologice; o confesiune a autorului, care de altfel este monitor schi; un pamflet la adresa moravurilor din schi și o ilustrare sintetică a Munților Șureanu, ca ofertă de produse turistice pe timp de iarnă-vară.

De fapt, ghidul este unic prin aceea că este sintetic: fiind în același timp un ghid de psihologie a schiorului, este și un ghid de drumeții. Și, fiind în același timp un ghid de drumeții, este la fel de mult un ghid de produse turistice (schi, airsoft, mountain-biking, off-roading, etc.). Pe scurt, ghidul este esențial, pentru bunul mers al turismului în Munții Șureanu.

pasi liberi

Având 144 pagini color, un format ușor de mânuit (16 cm x 16 cm), o hârtie lucioasă care atrage atenția prin contrast fotografic intens, un layout viu, intuitiv, în care predomină imaginea, și având, mai ales, un stil scriitoricesc prietenos, care îmbină argumentul tehnic cu umorul, volumul se citește ușor. De fapt, se citește cu zâmbetul pe buze, ba chiar în hohote în râs. De la paginile serioase, concrete, care descriu starea drumului sau pârtiile de schi, la paginile de pamflet care arată cu degetul înspre excesele de pe pârtii, ghidul este 100% onest. Citindu-l, nu poți spune că nu ai știut despre realitățile din Șureanu, așa cum sunt ele. Nici nu avea cum să nu fie onest; fiind mai mult o confesiune a autorului, despre propriile pățanii petrecute pe pârtii, ghidul este în mod inevitabil franc.

În al doilea rând, evenimentul lansării ghidului a fost semnificativ pentru că a avut loc în cabana „Pași Liberi”, finalizată de curând. De fapt, lansarea ghidului a coincis cu lansarea, pe piața turistică, a cabanei „Pași Liberi”, care în scurt timp va fi deschisă turiștilor. Cabana este specială, prin stilul arhitectural ingenios care îmbină rusticul cu eleganța vintage.

În al treilea rând, evenimentul a fost important pentru că a reunit proprietari de pensiuni și cabane din întreaga zonă a Munților Șureanu. Dornici să primească ghidul și să îl distribuie, mai departe, în unitățile lor de cazare, aceștia au venit în număr mare, la eveniment. 

Florian-Rareș Tileagă este jurnalist de călătorii și fotograf. De-a lungul anilor, reportajele și fotografiile sale au făcut ca multe regiuni ale țării să aibă parte de o promovare în premieră. Totodată, este critic de film și teatru pentru diverse publicații de specialitate, fiind absolvent al Facultății de Teatru şi Televiziune din Cluj.

pasi liberi

Este co-autor al unor volume de cinema şi cercetare teatrală, este autorul site-ului de cultură și turism www.PasiLiberi.ro, scrie constant pentru reviste de schi și călătorii, iar pe timp de iarnă lucrează ca monitor de schi, conducând cu succes școala de schi „Pași Liberi”, din Munții Șureanu

Volumul Pași Liberi. Ghidul schiorului este realizat în regim propriu de către autor, este un produs marca „Pași Liberi” și va putea fi comandat online, pe pagina de Facebook „Pași Liberi”. Prețul volumului este de 30 lei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax