Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PERCHEZIŢII în ALBA şi alte 12 judeţe la o reţea de evaziune fiscală. Facturi fictive în construcţii. Peste o sută de firme şi persoane, vizate în anchetă

Publicat

pol

dubă politiePoliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT au descins marţi dimineaţa în Alba şi alte 12 judeţe, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Prejudiciul în acest caz este estimat la suma de 14.5 milioane lei şi sunt urmărite penal peste 100 de firme şi persoane.

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Tg. Mureş, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au efectuat 96 percheziţii domiciliare, pe raza județelor Mureș, Harghita, Alba, Arad, Bihor, Brăila, Brașov, Cluj, Satu Mare, Sibiu, Suceava și Timiș.

Au fost vizate locuinţele membrilor unei grupări infracţionale, bănuiţi de constituire grup infracţional organizat, evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălare de bani.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate mai multe înscrisuri, sisteme informatice și diferite sume de bani în lei și valută. Urmează să fie conduse la audieri peste 80 de persoane.

La activităţi au participat 150 de poliţişti din cadrul Brigăzilor de Combaterea a Criminalităţii Organizate din Mureş, Bacău, Brașov, Alba, Oradea, Cluj, Suceava, Timiș şi Iași, Inspectoratului de Poliție Județean Harghita precum și Gruparea Mobilă de Jandarmi Regele Ferdinand Mureș.

Potrivit DIICOT, “în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010-2015, prin intermediul a 15 societăţi comerciale, membrii grupului infracţional au creat un circuit economic fictiv, prin emiterea către un număr de 80 de societăţi comerciale de facturi fiscale fictive prin care se atesta în mod nereal achiziţii/prestări servicii în domeniul construcţiilor – montajprejudiciul produs bugetului de stat fiind în cuantum de 14.540.750 lei.

În cauză a fost începută urmărirea penală faţă de un număr de 110 persoane fizice şi juridice, pentru infracţiuni de evaziune fiscală în forma autoratului sau a complicităţii, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat”..

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax